Ремонт за 11 млн. лв.: Некачествено изпълнение в Западен парк

Сигнали за пукнатини, пропадания на павета и липсващи бордюри
Обновена: 30 авг 2022 13:18 | 30 авг 2022 13:18, Йоана Цонева
18
Ремонт за 11 млн. лв.: Некачествено изпълнение в Западен парк
Снимка: БГНЕС

Година след края на ремонта за 11 млн. лв. в Западния парк в София посетители забелязват много пукнатини, пропадания на павета, липсващи бордюри и други белези за некачествено строителство.

Ремонтът на парка започна още през 2018 г. и трябваше да приключи година по-късно, но в крайна сметка това се случи чак през 2021 г

„В момента състоянието на парка е по-скоро задоволително. Тези пукнатини, които ги виждаме, не пречат на разхождащите се, но те тези пукнатини няма да стават по-малки и затова всъщност реагираме навреме, за да не стане като при други ремонти. В момента просто искам да изпратя един ясен публичен сигнал, че е време да се активира гаранционната поддръжка“, казва пред bTV Радост Маринова.

Още по темата
По думите ѝ в момента почти по всички видове настилки има пукнатини пропадания. „Нако настилки са така изровени на места, че има опасност човек, ако не внимава, да падне не само с колело, но и пеша. В тъмната част на денонощието забелязахме също, че част от осветлението не работи“, допълни жената.

На тези упреци отговори директорът на „Зелени системи“ в Столичната община Димитър Данчев. „Трябва да кажем, че площта, която обхващаше ремонта, е над 530 декара, а все пак тези пукнатини са на съвсем малка площ, разбира се. Ние сме предприели гаранционните мерки, които са включени в договора, и сме направили съответните предписания. Съставени са констативни протоколи за строителния надзор и са отправени към изпълнителя и в най-кратки срокове те ще бъдат отстранени“, заяви Данчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
8
 
! Отговори
Ние от ГЕРБ преди 1 година
Ремонт на ремонта. Просто сме некадърни. Гласувайте за нас.
17
8
 
4
 
! Отговори
БСП на власт преди 1 година
Комунисти не видели крадеха плочки пред НДК павета от Дондуков сега за шест месеца ограбват и Западен Парк.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво ще направят, гаранционно ще ги запълват няколко години подред, докат изтече гаранцията, както направиха с Цариградско, Графа и Витошка
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така им се пада, нека. По зле да стане. Така или иначе същите тези посетители утре ще гласуват пак за ГРОБ-ДПС
14
1
 
7
 
! Отговори
не разбрахте ли преди 1 година
Работа, работа, работа !!!
13
0
 
10
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
някой пак краде...
12
1
 
14
 
! Отговори
До Важно е преди 1 година
Ушевият е мъж само когато лови пубертети с трева.Ако има опасност да го набият се прави на умряло куче.
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А така, де. Ами сега, лельо Данче, как ще поемем отговорност за 357-ия провал ?!? Ааа, сетих се. Пак ще поискаш оставката я на някой заместник, я на някой друг надолу по веригата и с тъжно изражение категорично ще ни заявиш "аз поех своята отговорност, като поисках оставката на едикой си", след което ще си продължиш по същия начин.
10
1
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Редно е да бъде сезиран протопрезвитер Кусан Хадавян.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е шкафчинциту да пращи под тежестта на купища евра и тонове кюлчаци.
8
1
 
21
 
! Отговори
Важно е преди 1 година
Че едни с каруци и секири си секат от парка колко душа им искаа Ушев се прави на разсеян
7
2
 
24
 
! Отговори
i'm преди 1 година
"Ремонт за 11 млн. лв.: Некачествено изпълнение в..." Каква изненада! Направо не е за вярване, че това е възможно в България. След многоточието, спокойно може да се постави всяко място в България!
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видими разултати!
5
1
 
18
 
! Отговори
от Люлин преди 1 година
Така е, парка е много по-добро състояние отпреди, но си личи че детайлите не са добре, не са пипнати. Вечерно време работят много малко лампи, от хилядите камери, работят също малко според мен. Можеше да се сложат беседки, сега почти няма такива. Абе можеше да се направи по-добре, но явно аккъвто проекта, такова и изпълнението!
4
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахах, неориентирани евpoджендъри... те няма да имат ток и газ зимата, тръгнали да се оплакват от пукнатини в паркове. Хахахаха. То вярно лeвите peзбички са много зле, ама чак толкова зле не вярвах. Зимъска, като им замръзнат тpeтополовите зaдни чaсти - да ходят да се топлят на оправените пукнатини. Хахаха.
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте РЕМОНТА на пешеходната зона на бул. Витоша в какъв вид е, 100% от плочките са разхлопани и пропаднали. Все съм виждал дивотии, но такова не бях виждал.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от столична община работят само с предписания.И никакъв контрол.Докога ще им търпим простотиите и харченето на нашите пари за некадърни ремонти!?
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А този изпълнител не е ли един и същ печелещ офертите.Уж некачествено работи а се с него работи общината.Странно поведение.Никъде по света няма такава логика на избиране и конкурс за изпълнение