Роднини и близки на починалия таксиметровия шофьор на протест в София

Те настояват за справедливо наказание
60
Роднини и близки на починалия таксиметровия шофьор на протест в София
Снимка: БГНЕС

Близки и познати на таксиметровия шофьор, който почина след инцидент в събота вечер в София, излязоха на протест в столицата с искане за справедливи наказания по случая.

Протестиращите блокираха кръстовището на булевардите "Константин Величков" и "Александър Стамболийски", изразявайки притеснение, че случаят може да бъде потулен. На мястото има полиция, а за движение през кръстовището се препускат единствено превозните средства от градския транспорт.

Както е известно, снощи МВР съобщи, че млад мъж е починал след сбиване в София. Инцидентът е станал на кръстовище, близо до Първа АГ болница „Св. София“, малко преди 19:00 часа. По първоначални данни е възникнал пътен инцидент между два автомобила. Последвала свада между двама мъже, като по първоначални данни на очевидци, става дума за навлизане в насрещното движение от страна на 34-годишния таксиметров шофьор.

Още по темата
По-късно през нощта таксиметрови шофьори блокираха бул. „Тодор Александров” в София заради смъртта на своя колега. Своеобразният протест бе близо до сградата на Трето районно управление, където бе задържан един от заподозрените за смъртта на младия мъж.

Днес от Софийската градска прокуратура (СГП) излязоха със съобщение, за че за случая е привлечен като обвиняем 23-годишен мъж.

Досъдебното производство е образувано на 8 октомври, при условията на неотложност, и се води в Трето районно управление на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), под ръководството и надзора на СГП. Събраните материали са докладвани в прокуратурата. Извършен е оглед на местопроизшествието, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на причината за смъртта на починалия; разпитите на свидетели са продължили и през нощта. През нощта е извършено и претърсване на лек автомобил, като протоколът е внесен в съда с искане на СГП за одобрението му.

Наблюдаващият прокурор е преценил, че събраните доказателства са достатъчни за привличането на 23-годишния мъж към наказателна отговорност.

Обвиняемият е задържан за 72 часа. Предстои да бъде взето решение относно мярката му за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте бартчедите им от Индия какви са окъсани,ляб нямат и дърпат на ръце рикши и талиги!Тия тука пак недоволни че карат коли и то без книжки!
11
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доколкото разбрах бай Анго е бил в нарушение другия му е направил забележка и бай Анго е извикал стадо биячи да бият другия.
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бартчедите им от Индия идат ли насам?
9
3
 
41
 
! Отговори
Уууубряя преди 1 година
Абе цял ден ли ще ни занимавате с някакъв дето е имал едно безсмислено съществуване?
8
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше една ромка баба Люба от Гоце Делчев, която беше ясновидка и много познаваше. Още навремето каза на нашите, да не си кахърят проблемите дали ще изкараме професия, а да обърнат внимание на здравето на кака, щото след време няма да може да има деца. И така й стана - кака е бездетна в момента и с мъжа й не могат да имат деца. Не искат й да си осиновят. Но не взеха нещо на сериозно думите на Люба, но сега си се замислиха. Жалко! Почина отдавна баба Люба. Много познаваше и помагаше...БЕЗ пари!!!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Асан Аджисан Нурмагомедов!
6
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милен Цветков също е баща а деца, ама убиецът му още не е осъден.
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Успех
4
1
 
32
 
! Отговори
Все по-голям..ям,ям преди 1 година
Ееепа бафторчедите искат да си бият когото си им е кеф и да няма последствия за тях.
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия уж са малцинство, ама извършват непропорционално повее престъпления.
2
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще стане, ако излязат всички потърпевши от ромската престъпност? Едва ли има човек, който да не е бил ограбен от ром през живота си.
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм само цвят лилав, люляк съм. пардон