Братът на починалия таксиджия за задържания: Да му дадат до живот

Според свидетели биячите били четирима
9 окт 2022 15:30, Елка Василева
105

Един човек е задържан за инцидента в София от съботната вечер, при който загина таксиметров шофьор. Главният прокурор Иван Гешев ще се срещне тази вечер с роднини, приятели и колеги на загиналия.

Още по темата
През нощта протестиращи блокираха булеварда до Трето районно управление, където мъжът беше отведен. По-късно колеги на таксиметровия шофьор блокираха и Орлов мост.

Таксиметров автомобил и друга кола се засичат в еднопосочна улица около 18:30 часа в събота. Започва спор, който прераства в побой, а побоят се оказва фатален за 34-годишния таксиметров шофьор, припомня Bulgaria ON AIR.

"Те са го извадили от колата и са го налагали. Опитал се е да премести колата да нe пречи, звъннал е на брат си да му каже: Ела брат ми, пребиха ме от бой. И това му бяха последните думи", каза Весела - братовчедка на шофьора.

"Докато отида до него, брат ми припадна и си глътна езика. В колата от страх седеше, за да не го бият пак. Аз отидох да питам какво става и той ми ги посочи кои са. Тъкмо стигнах до колата и той припадна. С какво са го били, как са го били, не мога да ви кажа", сподели за преживения кошмар братът на жертвата - Весел.

Според свидетели биячите са били четирима, само един от тях е задържан. Той има регистрации за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Близките на загиналия мъж настояват за справедливост.

"Искам до живот да му дадат на този човек. Ако излезе, ще му стъжним живота - цялата рода тук, където сме. Искаме справедливост, нищо повече. Защото той е баща на три деца. Искаме справедливост и виновните за това нещо да си получат заслуженото. Този случай няма да бъде оставен така", закани се Весел.

"Това е жестоко, агресивно убийство, защото като е паднал на земята и те са продължили да го бият", добави Борислав, който е бил приятел на таксиметровия шофьор. След като пристигат спешните медици, единствено констатират смъртта. Аутопсията ще покаже дали мъжът е загинал вследствие на побоя или е получил инфаркт.

След трагедията освен блокадата пред Трето районно, се стигна и до напрежение на бул. "Тодор Александров". Събралите се скандираха "справедливост" и "убийци".

Протестната готовност остава, потвърдиха от Националния таксиметров синдикат.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов и Нешо Миладинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чкой пръв е започнал боя и кой в случая е нарушил правилата ?
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е що да му дават дожовот след като починалия е от инфаркт? На УБИЙЦИТЕ по пътищата които трепят хора, дрогирани и пияни, им дават по 6 месеца УСЛОВНИ присъди, на този да му дадат доживот?!
71
8
 
2
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Редно е да лежи до живот за едно нищо да малтретираш и убиеш човек Лично аз сьм за връщане на смьртното наказание
70
1
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Агресията по пътя е голяма Без значение е цветът.Как се лекува манталитет или ограниченото мислене??......
69
1
 
10
 
! Отговори
Да преди 1 година
Цената на глупостта и стреса е платена и от двете страни. Кой посегнал и кой отвърнал вече няма значение! Един безвреме отишъл си човек и един, който ще изгние в затвора млад човек! Хора, осъзнайте се!
68
0
 
9
 
! Отговори
Ужасявсщо преди 1 година
Мн стряскащо и тъжно и за двете страни и за всички нас. Докъде се докарахме? За неправилно влизане/нарушение да се убиваме
67
1
 
3
 
! Отговори
До Бонго Бонго преди 1 година
Не всички могат да извадят глътнат език, аз например не мога. Обаче, залагам, че починалият е получил инсулт. Да видим дали това е версията.Виновен или не, беше жестоко да го оставят там да лежи повече от 4 часа.....
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако братът не жертвата е бил момчето, трябва и той да бъде съден. Има фактология, която никой не казва и тя е разковничето.
65
3
 
14
 
! Отговори
Както разказва един преди 1 година
от свидетелите,таксиджията е влязъл в еднопосочна олица от забранената и страна. След това влиза в конфликт с водача на правилно движещия се автомобил,посяга му, като го удря пръв.Вика и подкрепление,но и невинния друг шофьор също вика и приятели,и полиция.Докато тя дойде,боят ескалира.Таксиджията е имал сърдечни проблеми,получава сърдечна недостатъчност вследствие на активните си действия, припада и почива.Къде е вината на изкарвания за убиец от тъпите медии,защитаващ се друг шофьор?
64
5
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
4ма срещу един. Спречкване или засичане с коли,всеки ден е по София.Били го, глътнал си езика и никой от тях не се е притекъл да му извади езика,щеше по малко да получи.Ей мурунци, вие може да бъдете на неговото място утре.
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е на днес точно същата ситуаци с бус на СОТ 161 в нарушение. Накрая дадох назад и им пуснах да си направят нарушението. И се замислих .....баси всяка седмица по няква такава изцепка. Ако тръгнеш да се биеш всяка седмица докъде ще докараш. Ще говоря с едното съседче ченге да наглобят малко такива нагли. Дано свърши работа. Трябват регистратори и най-вече признаване в съда на анонимни записи от тях. И най-вече ни трябва няква съвест. Отчаян съм от народа си. А бях патриот преди.
62
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бил е семеен с три деца и си е вадил хляба сьвсем честно като таксиджия а накрая го пращат ей за нищо то в другия свят! Такос е, расистка дьржава пьлна с ***.
61
1
 
13
 
! Отговори
НИК преди 1 година
ТА ОБЩО ВЗЕТО 4МА НАПАДНАХА ЕДНО МОМЧЕ НА 23 ГОДИНИ И ПО ЧУДО НЕ ГО УБИХА, А ВИНОВНИЯ ЗА ЦЯЛАТА СЛУЧКА СИ ПОНЕСЕ БОЖИЕТО НАКАЗАНИЕ. А брата и останалите двама с белия мерцедес комби С класа да ги задържат и съдят за нанесена та телесна повреда на момчето и за подклаждаме на етническа омраза, че цяла вечер врещяха как щели да пребиват българите по отделно и псуваха всички българи. Точно брата най много риташе момчето на земята, след като го нападнаха повторно, но този път в гръб както само ***
60
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 година
За това трябва да станем като САЩ всеки да има право да си носи лично оръжие и като тези бабайти ти скочат на бой гърмиш го в главата да може да се отсрелят вредните елементи и след няколко години ще намалие престъпноста.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
точно така ...липсата на възпитание култура и осъзнатост води до това...негативното води до негативно любовта до любовНай мощните закони на Вселената - Както се отнасяш с другите така ще се отнасят с теб. Защото какт ос еотнасяш с другите всъщност се отнасяш със себе си! Законите на привличането
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идвамата са виновни! Правилно.Това е въпрос на култура възпитание и осъзнатост! Но *** елементарни и прости хора които са *** за едно навлизане в еднопосочна улица се бияти убиват! ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ ЧОВЕК Възпитаният културният и ДУХОВН ООСЪЗНАТИЯТ ЗНАЕ че на лошото се отговаря с ЛЮБОВ! С ЛЮБОВ! С ЛЮБОВ! НА ТОВА ВИ УЧИ ИСУС! НЕ СТЕ СИ НАУЧИЛИ УРОЦИТЕ И ДОКАТО Н ЕГИ НАУЧИТЕ ЩЕ СЕ ПОВТАРЯ ПОСТОЯННО ТОВА!
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 63.Ако ром те бутне и си удариш главата в тротоара той не е виновен тиси виновен че ни си стоял на краката си.
56
0
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
До Анонимен 30.....Каква промяна на манталитет те тресе относно тия?Те още от времето на Санде ( северно ) Макето са таквизи и НЕ СА МРЪДНАЛИ!!!!
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 55 "Често в София засичат и ако тръгнем да се бием какво правим" -и как знаеш кой е тръгнал да се бие? Понеже единият е с букет в ръцете, не значи че той е невинен
54
0
 
22
 
! Отговори
от люлин преди 1 година
Тя казва теа са го извадили от колата и налагали.Kак става това като други очевидци казват, че в колата са били само момичето като шофьор и момчето като пътник.