Три версии за смъртта на таксиметровия шофьор

Хипотетичните наказания - от пробация до доживотна присъда
Обновена: 11 окт 2022 12:23 | 11 окт 2022 12:21, Петя Славова
32
Три версии за смъртта на таксиметровия шофьор
Протест за справедлив процес след смъртта на таксиметровия шофьор. Снимка: БГНЕС

След трагичния инцидент с таксиметровия шофьор, който почина след сбиване в столичния квартал "Разсадника" юристи коментират, че има три хипотези са случилото се.

Първата е шофьорът да е имал здравословни проблеми и спречкването да е ускорило фаталния край. Задържаният да е действал при самозащита и третата - неговият удар да е причинил смъртта. Хипотетичните наказания са от пробация до доживотна присъда.

Още по темата

Според адвокат Людмил Рангелов шансът за обективно разследване е в свидетелите, които са необвързани с участниците в инцидента.

"Може да се направи много сериозна съдебно-медицинската експертиза, включително за предиспозиция на сърдечни заболявания на починалия. Неизбежната отбрана е тънък юридически инструмент. Възможно е и да се развие хипотезата за лека телесна повреда. Остава и другата - че в резултат на удара, таксиметровият шофьор е загубил живота си. Ако това се докаже, присъдата може да е тежка, включително доживотен затвор", заяви пред Нова тв Рангелов.

Адвокат Димитър Марковски казва, че е решително резултатът от съдебно-медицинската експертиза да установи дали има връзка между настъпилата смърт и нанесената телесна повреда.

А това ще определи и формата на обвинението. И допълва, че ако се установи, че ударът не е причинил смъртта, тогава ще се предяви обвинение за нанасяне на телесна повреда.

"Има показания, че първоначално таксиджията е започнал конфликта, а другият човек е действал при неизбежна отбрана. Ако е неосъждан, може да се стигне и до пробация", посочи Марковски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
27
 
! Отговори
Да не пренебрегват преди 1 година
ПЪРВОПРИЧИНАТА за цялата дандания - някой кара в насрещното и налита на бой, когато му правят забележка, а после събира група, за да допребият онзи, който е дръзнал да направи забележката на нарушителя. Не случайно народът е казал "Да би мирно седяло, не би чудо видяло!" Обаче маалата се събира да защитава виновника за цялото безобразие, макар той вече да не е между живите.
4
0
 
29
 
! Отговори
Daaaa преди 1 година
Всичко започва от коромпираните автошколи, издаващи книжки срещу 1000 лв. на хора дето и името не могат да си напишат. Ако бакшиша си бе изкарал редовно курсовете , нямаше да навлезе в еднопосочната улица и да се стигне до този инцидент. Гешев да обърне внимание на битовата престъпност по селата, че колко старци си заминаха за 20 лв. и няколко буркана със зимнина . Както и да успокои местните дерибеи в малките населени места , че хората там са настръхнали.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като знам какво адвокати има ме е страх да отида на лекар.
2
0
 
31
 
! Отговори
Юрист преди 1 година
Адвокат Ангелов е надрънкал такива глупости, че по добре да си изяде дипломата. Каквото и да е и както и да е най-много да е причинена смърт по непредпазливост, вседствие на лека или средна телесна повреда. Там няма никакъв доживотен. По две години са присъдите. Съвет към медиите - Рангелов и Марковски са медиини адвокати. Иначе не ги бива за нишо, та спрете да ги каните да говорят глупости.
1
1
 
33
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Команчът е умрял от страх, след като е изял шамарите :))))))))))))))))))))))))))