Прокуратурата: Не е ясна причината за смъртта на таксиметровия шофьор

Има разнопосочни свидетелски показания, съобщиха от обвинението
10 окт 2022 13:30, Красимир Ангелов
36
Прокуратурата: Не е ясна причината за смъртта на таксиметровия шофьор

Все още не е готова съдебномедицинската експертиза на починалия в събота вечер в София таксиметров шофьор, която следва да даде предварително заключение относно причината за смъртта му, съобщиха от  Софийската градска прокуратура.

Показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата - починалият или обвиняемият, първи нанася удар на другия, допълват от държавното обвинение.

Във връзка с инцидента от 8 октомври в София, при който почина таксиметров шофьор след сбиване, от Софийската градска прокуратура съобщиха, че са разпитани 17 свидетели и се търсят записи от камери в района.  По случая има повдигнато обвинение срещу участник в сбиването.

Още по темата
Обвиняемият е бил освидетелстван, при което са документирани нараняванията по тялото му. На него също е назначена съдебномедицинска експертиза.

Случаят доведе до протести на близки и колеги на загиналия в събота и неделя вечерта. Днес таксиметровият бранш проведе среща с ръководството на прокуратурата по темата.

От държавното обвинение представят следните факти за това какво се е случило на 8 октомври вечерта в хронологичен ред.

Около 18:30 часа лек таксиметров автомобил, управляван от починалия, се движи в посока обратна на посоката за движение по ул. „Рибен буквар“ в столичния ж. к. „Разсадника-Коньовица“. По ул. „Хъшове“, перпендикулярна на ул. „Рибен буквар“, се движи автомобил, управляван от приятелката на обвиняемия, в който на пасажерското място пътува обвиняемият.

Двата автомобила се засичат и спират. Починалият и обвиняемият слизат от автомобилите и между тях възниква спор по повод правилата за движението по пътищата. Спречкването прераства във физическа агресия, като показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата първи нанася удар на другия.

Физическата саморазправа е преустановена, като има показания, че това е станало, тъй като приятелката на обвиняемия е извикала полиция. Обвиняемият и починалият шофьор на такси се върнали по колите си, но след малко сбиването е било възобновено. Част от свидетелите заявяват, че са видели как водачът на таксито набира някого по телефона и след малко пристигат трима мъже, които заедно с таксиметровия шофьор започват да бият обвиняемия.

Други свидетели, напротив, твърдят, че обвиняемият е нанесъл побой на таксиметровия шофьор. Биещите се били разтървани от граждани и след намесата на полиция. След преустановяване на боя 34-годишният таксиметров шофьор е паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип само констатирал смъртта му.

Днес е направено предложение от наблюдаващия прокурор делото да бъде взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София и от Върховна касационна прокуратура.

Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Рап нюз преди 1 година
Прокурорът от Квартала, той разказа за въргала. /Тумбата си защити, бития го обвини. /Той бил Главен в Мешерето, обвини и Меверето, /че държавата разбива, а политици - не ги бива. / Иска Шефа да се върне, /далавери да развърне. /Ванко Гешев е велик / и на ГЕРБа той е щик.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокурорът на Мешерето Гешев ще реши. Ясно е, че подкрепи биячите и ще обвини бития - бит.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата: Безполезна както винаги !
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причината е ЯСНА !! ИНФАРКТ!!! А сега какво правим с проКУРора постановил 72ч арест за жертвата в сбиването ????????????????????? Значи първо го бият а после идва ГешеФТА и го арестува.
29
0
 
5
 
! Отговори
Б Рашков преди 1 година
Ромски терорист обезвреден в София прокуратурата мълчи.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От всичко това, което слушах и четох по медиите, излиза, че всички присъстващи лъжат. Това става само когато двама представители на един точно определен етнос, ама от различни кланове, се сбият. Вие да сте виждали българин да събере тумба приятели за 10 минути? Ами няма и да видите. То затова и експертизата се бави, и изводите се покриват.
27
0
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Самобит и самоумрял. Нямал е ескорт. Елементарно.
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече много ясно прозира , роминизацията на държавата , и кьоравите си купуват книжки !!
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ромите сами си вкараха атогол , сега всички на изпити за шофьори !
24
0
 
7
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Хубавото е, че в центъра навсякъде има камери :) Ако има кой да ги гледа.
23
0
 
20
 
! Отговори
Ник преди 1 година
Му се нахвърли в гръб, започна да го удря, като се включиха и останалите РОМИ, като повалиха момчето на земята и започнаха да го ритат в тялото и главата. ОТ ресторант Хъшове наизлязоха хора, както и позната от съседен вход и започнаха да разтървават биещите се. РОМА и брат му се отдалечиха на около 10 метра от мястото, където пребиха момчето и РОМА падна на земята и не стана повече. Все едно ГОСПОД го наказа, някак си естествено. Та най добре да подпукат брата и приятелите на бакшиша а не момче
22
0
 
13
 
! Отговори
Ник преди 1 година
До Ако версията....То това не е версията, а самата истина, тъй като синът ми присъства непосредствено на инцидента и ми разказа с пълни подробности как се е стигнало до падането на земята от рома. След като се е отдалечил с токсито е спрял до хранителния магазин и се е обадил по телефона, като след по малко от 2-3 минути дойде бял мерцедес комби С класа и от нея излезна брата на бакшиша и още двама, като непосредствено преди това бакшиша се отправи към момчето, което си седеше до колата и.....
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно и от КАТ-документацията , ревът за затвори , защо ПРОДАВАТ КНИЖКИ !?
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече може би в България , над 50 % от таксиметровите шофьори в столицата София , са от малцинствата , най-страшното е , че всички те са със ЗАКУПЕНИ свидетелства за правоуправление . Тогава , за какво съзнание и култура на пътя да говорим !?КАТ да вземат мерки за ОТСТРАНЯВАНЕТО НА НЕПРАВОСПОСОБНИТЕ ОТ АВТОМОБИЛИТЕ , И НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ТАКСИТАТА .
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причината е една : Със купени книжки , автомобил не се кара , има и ЗАКОНИ .....Всички , на изпит , първо за грамотност , а след това за свидетелство !!!
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балоните и тук вече гъмят , защо !? От кога се сигнализира , че се ПРОДАВАТ КНИЖКИ / свидетелства за правоуправление на МПС , на роми и кифли / , и ето ти РЕЗУЛТАТИТЕ !Някой виждал ли е РОМИ в учебни автомобили ?Е , от къде на къде имат свидетелства за управление на МПС ?
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НашТЕ ''сънародници'' от Факултето , никога не са виновни !И както има един лаф: "Не лъжа г-н Старши , да ми умре на комшията кравата , ако лъжа '' !
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се докаже , от къде шофьора има свидетелство за правоуправление !Такива са опасни за живота и здравето на другите участници в движението по пътищата и УЛИЦИТЕ !
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата да разследва документите на шоФера , редовни ли са , и как се е сдобил с книжка , защото както се ВИЖДА И ЗНАЕ , до сега нве сме виждали тоя етнос във УЧЕБНИ АВТОМОБИЛИ , поне грамотен ли е ?И другото : Всички таксиметрови шофьори , да полагат на всеки 2 години ИЗПИТИ !!!тАКА ЩЕ СЕ ОТСЕЯТ , ЗАКУПИЛИТЕ КНИЖКИ !!!
14
1
 
10
 
! Отговори
До проКурор преди 1 година
Правото човече е наука. Записите сами по себе си не са доказателство. Върху записите обаче се назначават експертизи с въпроси от типа автентични ли са, преправени ли са и какво се установява и вижда на тях. Та, самата експертиза е доказателство. Там се правят извадки от записите, снимки, увеличават се образи, посочват се двйствия - кой какво върши. Всички съдилища в Бг без изключение приемат тези експертизи като доказателства. Това неразбиращ обаче не може да го разбере и после се чуди, защо ...