БСП иска връщане на картата за една линия за софиянци

Валидирането било излишно, ударът падал върху пътуващите
43
БСП иска връщане на картата за една линия за софиянци
Снимка: БГНЕС

Групата на левицата в Столичния общински съвет ще настоява да се върне картата за една линия за градския транспорт.

Общинските съветници от БСП се срещнаха с депутатите от партията, за да обсъдят назрелия проблем с транспорта на софиянци, след новата наредба, която влезе в сила от началото на годината.

Още по темата
Според депутата Георги Свиленски решението на СОС е скандално, защото се повишавала цената на билета, както и отпадала картата на една линия, която била най-масово използваната.

Председателят на групата на БСП в СОС Иван Таков припомни, че социалистите са били против, защото са знаели какъв хаос ще създаде наредбата.

"БСП ще предложи да се върне картата за една линия и държим да не бъде прехвърлена тежестта, въпреки че сме наясно с финансовите проблеми на градския транспорт, върху хората", каза той.

БСП ще иска и връщане на талона билети за десет пътувания, защото също бил предпочитана форма.

Според общинския съветник Милка Христова валидацията не играе роля на застраховка, защото самият превозен документ има характер на застрахова. Така че левицата ще поиска това изискване да отпадне.

"Не е редно софиянци да понесат финансовия удар, защото ще се прехвърлят на собствен транспорт", коментира тя.

Според нея депутатите от БСП биха могли да поискат Сметната палата да извърши одит на ЦГМ и да се види какви са приходи и разходите.

"Твърди се, че картата за една линия се ползвала от 10% от пътуващите, а това не е вярно", посочи Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фандъка да влезе в рейс 280 от ГеМе-то към студентски град и да я питам как ще се чекира, само слабоумни ли има в тази община. Ти ползваш една линия и не те вълнува нищо друго или един път на два месеца някой дядо или баба трябва да отидат до някъде и не могат да си купят билет, нямат банкови карти. Само хора които не мислят могат да го измислят така, но те гонят единствено печалби. Аз съм с кола и не ми пука, но винаги може да ти се наложи еднократно да ползваш гр.транспорт. Отчайваща простота.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за тези 300000 ползващи карта за метро с 10 пътувания по 1,20 едното и 300000 ползващи талони с 10 пътувания пак по 1,20 едното, някой ще направи ли нещо? Ясно е, че те ще кажат какво мислят за сегашните управляващи в София на изборите.
35
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП още ли обещават да сложат край на задръстванията в София? Аз сега разбрах как ще стане това, като уморят половината от хората живеещи в София.
34
2
 
2
 
! Отговори
А къде бяха? преди 1 година
А къде бяха, когато се приемаше тарифата!? Тогава трябваше да са по студията и навсякъде, откъдето да бият тревога! А, те мълчаха! Защо?
33
2
 
3
 
! Отговори
Мирише на Мизерия преди 1 година
Само по-зле ще става каквито и лъжи да говорят политиците.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП искат само да крадат, всичко друго е залъгване на плиткоумниците!
31
0
 
5
 
! Отговори
Sd преди 1 година
Еми връщайте я ще му се незнаен на либералчето грантаджия боцко бонев как ни нареди хитреца да трябва целогодишна карта за всички линии да си купувам като не ги използвам
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам карта 5 лева на месец за цялата градска мрежа както си беше едно време.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една,две,и три така се краде по схемата
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урааа, сега всики да гласуваме за БСП. А които се колебаят, за К.Копейкин
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за един месец картата също.
25
4
 
9
 
! Отговори
С тия пари преди 1 година
дето ги хвърлиха за тикет системата съвсем спокойно можеха просто да направят транспорта безплатен и без друго малцинството дето в транспорта е мнозинство ни за билет е чувало ни за карта, а си се вози гратис.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако върне цената на 6 стотинки билетчето ще я призная!
23
4
 
4
 
! Отговори
партиец преди 1 година
*** иска да си върне безвъзвратно изгубения електорат. Няма да стане Корни, вие вече приключвате участие в политиката. На следващите избори 4% макс.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди години ходих в Цариград.Турците са го измислили.Купуваш си една карта от реп за вестници и направо ти я пълнят с лири колкото кажеш.Важи за всичко без самолет.Трамвай,метро,автобус,корабче,всичко дето е транспорт без самолет.Няма снимки,няма време в минути,няма една линия.Влизаш и се чекираш на първа врата пред шофьора,на въртеливото в метрото,абе навсякъде и не за един човек,а колкото пари има в нея може и 2 и 3 и 10 души да вкараш с една карта.Тук какви са тези времена,линии и глупости?!
21
4
 
15
 
! Отговори
Чо Банов преди 1 година
Нашенецът смята градския транспорт за унижение, и както се казва, в Швеция внучката на краля ходи до университета с колело или метро, а у нас внучката на Чибо Чибов от Чибаовци твърди, че тролеят е под нейното ниво. Интересен народ сме.
20
4
 
8
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Г-жо Фандъкова, моля ходете си.Последните два мандата бяха пълен провал.По-*** столица, с разбити пътища, проблеми с детски градини, транспорт, липса на инвестиции и т.н. няма в Европа.
19
4
 
3
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Снощи чух ужастния факт, че валидаторите в градския транспорт били руско и китайско производство! Позор! Позор! Позор! Каквото русофилство е в Пловдив, още по такова, че и със съответното образование е и в столицата Ви!
18
2
 
8
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Е като не ти трябва да ходиш навсякъде във всички посоки всеки ден защо да си взимаш годишна . Карта за една линия ти излиза 3 ПЪТИ по малко за година ( 30ст на ден) което е много по добре стига да отговаря на твоите нужди , въпроса е човек да има някакъв избор