В кадър: Пораженията на ураганния вятър в София

Вижте снимки на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев
18 яну 2023 13:57, Александър Попов
17

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вятърът изпочупи оранжериите на Ботаническата градина на БАН, светофар в "Младост 3" бе съборен върху платното на оживен булевард, дървета са изкоренени, нанесени са материални щети на коли и сгради... Това само част от пораженията на силния вятър в София.

Преди обяд екипите на столичната пожарна и дирекция Аварийна помощ и превенция на Столична община се отзоваха на над 70 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини.

Най-много са сигналите от районите „Витоша“, „Лозенец“, „Илинден“ и централна градска част.

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова на терен са и екипите на всички сметопочистващи фирми. 9 екипа на дирекция „Зелена система“ на Столична община работят по сигналите за паднали клони и дървета в парковете, които до момента са над 20.

По нареждане на СДВР е отцепено движението около хипермаркет ХИТ Младост поради наклонен строителен кран в близост. Движението се извършва двупосочно по бул. „Ал. Малинов“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ураганен вятърСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
До ПроСоТо,така е,българите са богопомазани и всеки,който не го вижда е или сляп или много т.ъ.п,къде другаде има такъв охолен и безгрижен живот,но не спират да мрънкат,защото са неблагодарни,намерили,че премерили,наглостта и алчността им са безгранични като вселената,за съжаление целия свят старада и кански пищи от тях,но няма видовден,който да го спаси от бългаската пап.лач
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От цяла София паднало едно дърво...
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12. По-скоро трябва непрекъснато да се изследват защото както ми се вижда това на снимката (8) е изгнило и затова е прекършено. Също така трябва да се внимава какви дървета се засаждат. Ако от такъв ветрец се чупеха нормални здрави дървета досега да няма ни едно дърво на планетата.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето защо, дърветата в урбанизираните райони трябва, да се подкастрят редовно.
8
1
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Във Враца е още по лошо.Пориви на вятъра от 130 км/ч.Атанасовци изгониха зимата и ето какво стана.
7
3
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
е,верно "ЛОШО",но за нашите мащаби...Какво да кажат ония,които ги отнасят нечувани наводнения,метрови снеговалежи и температури от минус 60 градуса?...А тия,удряни от тежки земетръси?..Ние сме благословена територия,разберете го !...За съжаление,населена от люде,които не оценяват това..
6
4
 
8
 
! Отговори
полезно преди 1 година
Полупаднало изгнило дърво най нокрая падна.
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тамън да разкара тоя каптюр и да си вземе нормална кола. Даже и вятъра ги мрази
4
2
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
При най-обикновен вятър няма паднали дървета , нито премазани автомобили . Къде видя мнение на потърпевш, че чак казваш да им е за урок !? Сипи си там, не се обяснявай по интернет, че ще ти проличи какво си зле
3
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тестват си климатичните оръжия
2
3
 
10
 
! Отговори
Лол преди 1 година
Явно за себе си говориш- никъде не прочетох кой какво си мисли. Прочетох как има ураганен вятър и конкретни щети. Ама ти явно си некъФ философ, който за щяло и нещяло размахва пръст и обяснява за какви се мислили хората. Слава Богу, че не е минавала майка с бебешка количка
1
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-обикновен вятър. Има хора, които си мислят, че са някакъв много специален вид маймуни и че могат да казват на Природата какво да прави. Да им за урок.