Обработки срещу заледяване във всички райони на София

Температурите са отрицателни, достигнаха до минус 8 градуса
6 фев 2023 09:14, Елка Василева
5
Обработки срещу заледяване във всички райони на София
Снимка: архив, БГНЕС

Тази нощ в София са извършени обработки срещу заледяване във всички райони, съобщиха от Столичната община.

Температурите са отрицателни и достигнаха до минус 8 градуса.

Извършени са обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване по трасетата на градския транспорт, стръмни участъци, мостове, Южната дъга на околовръстния път, както и пътищата между селищата в районите Панчарево, Кремиковци и Нови Искър.

Градският транспорт изпълнява всички свои обичайни маршрути.

Продължават обработки на основни улици в част от районите в централна градска част. Предстои да започне почистване на пространствата около спирките на градския транспорт. Извършва се избутване на сняг и опесъчаване на пътищата в Природен парк Витоша: Драгалевци – Алеко и Бояна – Златните мостове.

На терен в готовност са над 60 снегопочистващи машини. Работата на почистващите фирми контролират екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват и екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Те напомнят на шофьорите да тръгват на път само с автомобили оборудвани за движение при зимни условия, да шофират внимателно и със съобразена скорост.

Етажните собствености, търговските и бизнес обекти трябва да почистят прилежащите на съответните си имоти площи.

Жълт код за ниски температури е обявен за днес в 27 области на страната, показва картата за опасни явления на Националния институт по метеорология и хидрология. За област Сливен важи оранжев код за силен вятър и за ниски температури. Предупреждение за опасен вятър е издадено за всички области от Източна България.

Остават условията за виелици и навявания. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните - между минус 4°и 1°. В София минималната температура ще бъде около минус 8°, максималната - минус 3° - минус 4°.
(БТА, Таня Тодорова)
 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
А останалите? преди 1 месец
България не е Европа
2
0
 
1
 
! Отговори
Лъжа е преди 1 месец
Любовна въобще не е "обработена".
1
1
 
7
 
! Отговори
Обработка преди 1 месец
Фандъка дава кънки под наем.