100 000 лева глоба за едно увредено жълто паве в центъра на София

ОЛАФ не открила злоупотреби при ремонта на "Графа"
Обновена: 24 мар 2023 09:51 | 24 мар 2023 09:51, Камелия Цветанова
22
100 000 лева глоба за едно увредено жълто паве в центъра на София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Веднага след безобразното разреждане на паветата, поканихме водещи експерти, които да видят първопричините и да препоръчат технология - така че когато се пренаредят отново, да не се получи същото. Фирмата изпълнител не е получила нито един лев за този участък – това са 260 милиона лева. Освен това тя е глобена със 100 хиляди лева заради едно увредено паве. Ще бъде нареден пробен, тестов участък на площадката, на която съхраняваме паветата".

Още по темата

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV във връзка с пренареждането на жълтите павета около сградата на Народното събрание.

Няма данни за злоупотреби при ремонта на улица „Граф Игнатиев" в София. Това е установила проверката на ОЛАФ, съобщи още тя.

Столичната община предвижда забрана за паркиране около храм паметника „Александър Невски“.

„За всички е много неудобно, че нямаме бюджет, но благодарение на финансовата дисциплина, която винаги сме имали, особено в условията на криза, без да натоварваме гражданите, на които тя се оказва още по-сериозно, работим, за да можем да имаме още по-висока събираемост и да използваме безвъзмездни средства. За първото тримесечие на тази година имаме с 28 милиона повече събрани данъци, благодаря на гражданите. Очакваме с нетърпение формирането на правителство и приемането на национален бюджет“, посочи тя.

„Има две сериозни предизвикателства – градският транспорт и увеличаването на цените на строителни материали и приемането от Министерски съвет на методиката на индексация“, отбеляза още Фандъкова.

„И ние, и всички останали общини, имаме много конкретни задачи с техническото обезпечаване на секционните избирателни комисии. Длъжни сме да изпълняваме закона и указанията на ЦИК. След последните промени в Изборния кодекс ще се гласува зад паравани, а не в тъмни стаички. Проблемът беше, че нямаше никакви технически параметри за това колко да са високи, накъде да са обърнати и чрез сдружението на общините беше направено запитване към Министерски съвет, но отговорът беше ние да решим какво да правим", обясни столичният кмет.

"Затова написах писмо към ЦИК, за да погледнат сериозно, защото докато те боравят с документи, ние работим с хората, които искам да са спокойни. Взехме решение да използваме елементи от тъмните стаички, които вече имахме, и да бъде оформен параван, който да бъде отворен към комисията. Избирателят ще бъде с гръб комисията и тайната на неговия вот ще остане. А в същото време няма да има възможност да снима или да подменя бюлетини“, заяви Фандъкова.

Тя посочи, че отговор от ЦИК не са получили, но приемат тази липса на отговор за съгласие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Фандъковаремонтпаве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еее хеее. Те да не са златни бре.
15
1
 
3
 
! Отговори
gg преди 1 година
ФАНДЪК-OFF!!!Уби София, а с отраднатите пари построи в Банки и не само ;)
14
1
 
7
 
! Отговори
хюго капет преди 1 година
Ще глобяват - дрън дрън. Въобще не им пука - след огромните скандали с граф Игнатиев, дондуков, жълтите павета, релсите на Борис 3, вижте чисто новия Шишман.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 260 милиона лева редят павета ли ? Тва се очертава да е най скъпото редене на павета на планетата. И след ремонта пак криви,на вълни и с дупки. Идеален момент да почне ремонт на ремонта.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общината ми даде 17 милиона да направя ремонт който срува 1 милион, аз направих ремонт за 5 лева и тя ме глоби 100 000 лева. Страшно съм ядосан, не мога да си купя летни гуми за Бугатито.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "А за протестюгите, дето крътеха паветата и ги хвърляха няма ли глоби..."Ееее,какви глоби! ? Та нали това е промяната-хората на Кирил и Асен не може да бъдат глобявани! Нищо,че се гавреха с полицаите,те са "ГЕРОИТЕ НА ПРОМЯНАТА" Какво са някакви си павета,защо да не ги изкъртят,защо да не запалят слама в/тях,защо да не хвърлят развалени продукти!??? Та нали трябваше да извоюват "ПРОМЯНАТА" на Кирил и Асен! ЕТО НИ СЕГА ПРОМЯНА!!!!
10
1
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Поредната печатна грешка от драгият автор на статията. Както винаги, вместо да се коригират, вероятно ще изтрият коментара. Здраве да е. Аз за такова пренареждане не бих платил повече от 260000лв, ама поръчителите яко са крали, заедно с изпълнителите...Или поне са се канели да крадат.
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за протестюгите, дето крътеха паветата и ги хвърляха няма ли глоби...
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно увредено, а не се знае колко изчезнали. Щом са ги разредили, значи някой си е правил алея на вилата. Много павета могат да артисат само като ги разредят. Я Данчето да ходи да ги брои.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А задръстванията и горивото на хората докато теаеше "РЕМОНТА" кой се възтанови. Нервите да не говорим! Я кметицата да сЪ изкаже...
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
260млн. ли?Правилно ли прочетох?За сетен път се убеждавам че кражбите са просто безгранични.За толкова пари трябва цяла София да е в жълти павета и то идеално подредени,с 50 години гаранция.
5
10
 
3
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
В 15 живеем.Сложете един корав асфалт там.Разбихме си колите с тия павета
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
260 млн ? Тези павета да не са златни ?
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aми да са внимавали.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОЛАФ е като Международни съд в Хага. Откриват нарушения само ако им поръчат. Зле изпълнен ремонт си е точно нарушение.
1
1
 
18
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 година
Г-жа кметицата обича градове започващи със С. Родена в Самоков, работила в София и накрая прекарала последните години от живота си в Сливен-ския, след 15 години безобразие като пионка на партията.