Фандъкова: Готови сме да купим камери на "Пътна полиция"

Булевардите на София са се превърнали в скоростни писти
Обновена: 10 май 2023 12:16 | 10 май 2023 12:11, Стела Стоянова
54
Фандъкова: Готови сме да купим камери на "Пътна полиция"
Снимка БГНЕС

Столичната община е готова да купи и да дари на Пътната полиция камери, които измерват скоростта на движение. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с тежката катастрофа на столичния бул. "Сливница" с двама загинали младежи, съобщава БНР.

"Булевардите на София са се превърнали в скоростни писти. Затова настоявам за строг контрол от страна на КАТ. Няма друг начин. Което е необходимо, ние правим и ще продължим да правим, но истинската причина е високата скорост по нашите улици. Хиляди нарушители, които остават ненаказани, това не може да продължава повече", каза тя.

Още по темата

Малко по-рано днес председателят на столичните общинари Георги Георгиев коментира, че искат повече полицаи и патрулки по улиците. Той заяви, че не може да има 15 патрулки в едномилионен град.

За утре е насрочено извънредно заседание на общината, на което да се обсъдят допълнителни мерки срещу пътните инциденти. На него е поканен вътрешният министър Иван Демерджиев.

Конкретен повод е последната катастрофа отпреди два дни, когато 18-годишен шофьор, карал с превишена скорост, уби младежите Явор и Ани на бул. "Сливница".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
naglite преди 11 месеца
какви скоростни писти *** бакук всичко е в дупки и на бабуни колко катастрофи станаха заради разбитата ви инфраструктура. един подлез и един надлез не направихте. Сливница е скорстно шосе защо не е с огради и мантинели *** бакук. подавай оставка и отивай на съд за геноцид
45
0
 
0
 
! Отговори
gg преди 11 месеца
колко души умряха и нищо не се направи, сега пак популистки повявания... клати ти се стола сериозно Фандъче, скоро ще те клати цяла софия!
44
0
 
1
 
! Отговори
Слаба памет преди 11 месеца
В тази държава всеки коментира работата на другите и е много голям специалист? Фандъкова направи от западна София райони без всякаква инфраструктура и после се изказва и дава акъл на Пътна полиция и обвинява всички други? Ако ти и господина Георгиев си бяхте свършили работата в София нямаше да има толкова нещастия.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
проблема е в поведението на самите катаджии, преди 4 дни имаше катастрофа на южната дъга, преди кръговото на Черни връх, тапата беше до Бояна, минах в локалното пред мен караше катаджийска кола, подмина най-безцеремонно и си продължиха, не ги интересуваше нито задръстването , нито 3-те ударени автомобила!!!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Обикновено преди да сложат камерите, слагат и някакво безyмно ниско ограничение на скоростта и всички стават нарушители. Примерно три ленти в една посока в отделно платно за движение и като ти натряскат 30-40 км/ч ограничение, когато е повече от ясно, че и с 100 да караш е безопасно, и да не искаш ставаш нарушител.
41
1
 
0
 
! Отговори
Чат преди 11 месеца
Ако може на Ботевградско да сложите камери ще изкарате много пари
40
1
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 11 месеца
Мисля да предложа на общината да финансирам няколко камери около района в който живея. Само се притеснявам да не си сложат парите в джоба и да не свършат нищо, както обикновено правят.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо бързате. Изчакайте да се избием още повече по пътищата па след това купувайте камери, осветяване пешеходни пътеки и т.н.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пък ние сме готови за оставката ти, ама нещо не щеш да я подаваш....
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лондон целия град е в камери и я си стъпил кадето не трябва, я се е показал някой полицай от следващата пресечка да те глоби. У нас и пред полицаите да направиш нарушение, не се знае дали няма да ги домързи да те подгонят.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колкото и камери да купите, като няма кой да ги гледа тия камери и да налага глоби, полза няма от тях. По-скоро формирайте полицайски екипи, които да се занимават само с камерите и да глобяват по записите от тях, а не да клечат в засада зад храстите и да си искат рушвети.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
просто като проектирате и ремонтирате булеварди и улици трябва малко повече да се мисли, всеки светофар с бутон и пешоходна пътека са предпоставка за инцидент, подлези и надлези трябват колкото по-малко точки на съприкосновение има толкова по-добре, в тоя участък от К.Величков до Орин има 3 светофара, 2 от които са напълно излишни,тоя при захарната и тоя при техникума, за какво са? има локално за колите един подлез или наделз решава проблема с пресичането на пешоходци, отделно облекчава трафика
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стига с тоя Биг Брадър !
33
0
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 11 месеца
До АнонименЗа да може заместника и по сигурността Димитров да си построи палат за половин милион до Банкя - ето за това са тия камери. Наказани, осъдени и конфискации за корупция обаче при ГЕРБ няма
32
0
 
8
 
! Отговори
гнус преди 11 месеца
УСМИХНАТОТО ЛИЦЕ НА КОРУПЦИЯТА. - камери ще купи - много ясно. С к.Димитров ще дигнат по още една къща за половин милион и повече. И за толупа от Банкя ще има отчисления също.
31
0
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
Квартални улички, разрешена скорост до 50 км/ч, безопасна скорост до 40 км/ч, шофира се с 20-30 км/ч. Широк булевард с две отделни платна за движение с поне три ленти във всяка посока, разрешена скорост 50 км/ч, безопасна скорост над 120 км/ч, шофира се с 60-90 км/ч и имало нарушители.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стига глупости, в България всичко се решава като се наказват и тормозят хората, а никой не говори за надлеза,подлези за разширение и осветяване на пътните платна, за създаване на условия за безконфликтно движени и др. От комунизма до сега автомобилите се увеличиха няколко пъти, а никой не прави паркинг, не разширява мрежата и резултата е ясен. Не са виновни хората, а тези които ни управляват.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
да си кажем правичката, нощно време дежурните полицаи предпочитат да седят пред дискотеките и стоянките на уличните жрици та да изцакат по някои балък, това е! да не мислите че тоя младеж като е джиткал със 150 е мислил за това кой закон нарушава и дали има камера в района, но виж ако е видял някъде там полицейски патрул е щял да рипне на спирачките
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Задачка за грамотните. Преди 1989 година по Цариградско шосе разрешената максимална скорост беше 110 км/час, а сега е 80 км/час. В двете ленти (без бус лентата) през дадено място преди преминаваха 160 автомобила на минута, а сега 80 автомобила на минута. Какво е разстоянието между колите и с каква скорост са се движели преди и сега.
27
0
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 11 месеца
Нищоправещите пак ще правят същото- да клечат по храстите