Убитите на бул. "Сливница" се готвели за сватба, шофьорът бил заслепен

Бащата на загиналия младеж: Да спрем тези убийци
Обновена: 9 май 2023 08:57 | 9 май 2023 08:47, Елка Василева
326
Убитите на бул. "Сливница" се готвели за сватба, шофьорът бил заслепен
кадър: Нова тв

Бащата на загиналото момче при тежката катастрофа на бул. „Сливница” Павлин Стоянов призова за справедливост по Нова тв.

Още по темата
Той сподели, че синът му Явор и другата жертва - Ани, се готвели за сватба.

„Моля всички българи, помогнете да не се забрави случаят с тези две деца. Ани и Явор се обичаха много, предстоеше им сватба. Един убиец на пътя ни лиши от всичко. Заради вашите деца да направим нещо и да спрем тези убийци. Синът ми нямаше нито едно пътно нарушение. Винаги ми казваше „Тате, трябва да се внимава". Къде ни е държавата сега? - Няма я”, каза Стоянов.

Млад шофьор с книжка от 3 месеца блъсна и уби двама души на бул. „Сливница” в София. Инцидентът е станал на пешеходна пътека, където жертвите са пресичали. След като ги е ударил, водачът забил колата си в стълб.

След тежкия пътен инцидент десетки се събраха на протест на мястото на произшествието. Те настояха МВР и общината да вземат мерки за ограничаване на скоростта в района.

Днес отново ще се състои протест.

18-годишният шофьор, който блъсна и уби на място 22-годишен мъж и 24-годишната му годеница на столичния бул. "Сливница", е бил заслепен от лек автомобил в насрещното движение, чийто водач е управлявал на дълги светлини.

"Подзащитният ми е в изключителен шок и стрес. Има липса на категоричен спомен за това, което се е случило. Разбира се, че е бил неадекватен. Един водач с 2,5 месеца стаж, след като претърпи подобна катастрофа, няма как да е. Категорично подзащитният ми не е употребил алкохол и наркотични вещества. Това е напълно изяснено от пробите с дрегер на място. Кръвната проба категорично ще установи това, заяви пред bTV адвокатът на младежа Димитър Марковски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
0
 
0
 
! Отговори
някоя преди 11 месеца
Да разбира се -трябва да измисли някакво оправдание-''Заслепили го..." А това ,че го е гонела полиция ,че преди това е блъснал коли ,че спирачния път му е бил 300 метра ,че свидетели са го видели ,че е бил в нетрезво състояние ,след като е излязъл от колата...няма значение.... Време е родителите да спрат да купуват на синчетата си коли още на 18 .... И да станат малко по-отговорни !
271
1
 
0
 
! Отговори
вината е споделена преди 11 месеца
Огледай се, ослушай се и ако не идва кола- премини !!! Всеки, който е карал кола знае, че нощем при заслепяване видимостта е нула за момент. Вината на момчето е, че е карал с превишена скорост.
270
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 267 Факт Не забеляза ли лекия тен на бащата и характерната бяла риза, доста разкопчана в горния край. Та не се изсилвай със заканите. Сигурно някоя правозащитна организация скоро ще излезе на хоризонта. Това не значи, че имам лоши чустава към даден етност, а към някои членове от него. В случая Марковски надвишава действията си по законната защита на чаавето и прави опит за груб натиск и манипулира чрез общественото мнение.
269
0
 
2
 
! Отговори
Не е оправдание преди 11 месеца
Заслепяването с дълги светлини.Наказанието, каквото и да е то няма да върне отнетите животи.Но всеки един водач трябва да е наясно с рисковете които поема и с последиците от тях.Макар и на 18, този младеж е пълнолетен и носи пълна вина за стореното.Може да има много фактори(заслепяване, грешно проектирано кръстовище, моментно невнимание и т.н.) но все пак крайното действие, или бездействие е на управлявалия това МПС.
268
0
 
3
 
! Отговори
орт преди 11 месеца
Бил е заслепен,затова ли е карал с 130км.За *** на взимат,бил заслепен.
267
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма как да станем нормална държава,където се спазват законите и хората са съграждани.
266
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Може и да е заслепен,но той се движеше много бързо...
265
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Става дума за и ди отите от двете страни и за шофьорите и за пешеходците.
264
0
 
12
 
! Отговори
пешеходец преди 11 месеца
Извън този много трагичен случай погледнете как се движат пешеходците на пътеките. Това също е разговор който липсва в обществото. Къде е личната отговорност за собствения живот? Ако видиш *** който се движи с огромна скорост към теб как може да очакваш че ще успее да спре на пешеходната пътека. Пак повтарям не говоря за тази трагедия. Но как очакваш да засичаш коли слизайки внезапно на платното и те да успеят да спрат дори да са с 20 км. Държат се като самоубийци. Пример Руски паметник.
263
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Една малка ***...Ла щеше да мине през мен посред бял ден, с малка скорост ,на пешеходната пътека. . ...зяпат си в телефоните и не им пука, че има пешеходна пътека! Предния ден съм по средата на същата пътека , някакъв се появява с бясна скорост и изобщо не намали като ме видя, трябваше да се изнеса супер бързо...със счупения си крак! И ме псува,че го гледам лошо, скап...няка! Хиляди са такива! Как искам да съм полицай да ги глобявам на всеки метър!
262
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гадна работа, и много тъжна. Момчето че е виновно, виновно е, но напоследък ми прави впечатление че е модерно да се слагат някакви супер мощни фарове, не знам от Алиекспрес ли ги поръчват, от къде ли, законни ли са, има ли някакви изисквания за това, следи ли някой, или пак трябва да стане най-лошото за да се сетим че има правила. Особено ако е някой SUV на който фаровете му са високо, като светне срещу мен направо ме препарира със светлина.
261
2
 
10
 
! Отговори
Мене преди 11 месеца
Всеки начинаещ шофьор , трябва да е с придружител една година от придобиването на сумпс .
260
1
 
18
 
! Отговори
. преди 11 месеца
С каква скорост се е движил ? Преди пешеходна пътека винаги се намаля с готовност за споране , какво не е ясно ??? Ако се е движил с нормална скорост е могъл да спре или да мине по-леко инцидентът , КАТ дебне за мигачи по храстите , направо да се разпускат , смисъл от тях няма ... оня обяснява днес че били само 15 патрула.
259
16
 
9
 
! Отговори
Друга гледна точка преди 11 месеца
Сливница е дълъг прав булевард, преди да пресече пешеходеца има задължение да се огледа и ослуша и да съобрази пресичането със скоростта и местоположението на автомобилите. Много по-лесно е пешеходците да забележат автомобила, отколкото водача при "осветените" ни пътища. Затова няма абсолютно право при пресичане...
258
2
 
17
 
! Отговори
дд преди 11 месеца
Ако беше ги блъснал с 40 км в час и ги осакати, по спокойни ли щяхте да сте?!Истината е, че дават книжка на 90 % -тотални некадърници. Що? Ами, не знам.
257
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Цъкал е на телефона. Отрежете му ушите, ръцете и краката, и накрая го застреляйте на площада пред общината. Също така и цялата му рода изправете пред общината и ги застреляйте.
256
0
 
10
 
! Отговори
самонадеяността убив преди 11 месеца
Кристиян Николов N2, в сиромашка вериант. Жалко за загиналите!
255
2
 
30
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Горкичкия мамин-сладък. Карал с 120+ км/ч в градски условия и го били заслепили... Вероятно очаква държавата да му плати компенсация за преживения стрес и да го пусне волно да джигитства с още по-големи скорости.
254
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Горкият УБИЕЦ го заслепили докато кара със 150 км/ч !!!
253
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Първо бяга от полицията - бяга се с висока скорост, а не с ограничението и след това УБИВА двама души!!! Какво "изнинение" точно може да има това УБИЙСТВО?!?