Обявяват второ класиране за детските градини в София

За 2700 места се борят около 9900 неприети деца
26 май 2023 07:50, Анисия Иванова
10
Обявяват второ класиране за детските градини в София
Снимка: БГНЕС

Днес се очаква да бъде обявено и второто класиране за общинските детски градини в София. Близо 11 хиляди деца бяха приети още на първото класиране, но още почти толкова останаха извън място в детските градини.

Проблемът с местата за най-малките е най-сериозен в столичните райони "Витоша", "Лозенец", "Овча купел", "Триадица" и "Красно село", припомня Нова тв.

Въпреки големия брой некласирани, остават около 2700 свободни места, за които се борят всички около 9900 неприети деца. Тази година кандидатите са с около хиляда повече спрямо миналата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
А преди 10 месеца
Ако сега всичките близки,роднини на неприетите 10 000 деца излязат на улицата....Но преклонена главица...
8
0
 
4
 
! Отговори
една баба преди 10 месеца
а класирането за детската градина ще важи ли и за университета, като порасне детето? Че то по трудно в градината да те приемат, отколкото в универсисет
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Без значение кой от къде е дошъл, всяко дете има право на образование, да не говорим, че уж от 4 годишна възраст е задължително. От Общината години наред лъжат и мажат как работели за разрешаване на проблема. Не знам ако децата не са приоритет номер 1, кое тогава..иначе данъците си ги събират без да се оплакват. Смешници!
6
0
 
6
 
! Отговори
До2 преди 10 месеца
Ами Гошо даже е с големи шансове ,защото баща му е от три години ,,софиянец"!Райониране ли-ами напливът от цяла България непрекъснато променя бройката на нуждаещите се!.......Половин България е в София ,бе хора !!!!!
5
0
 
7
 
! Отговори
Стар софиянец преди 10 месеца
Абе през 90те бяха закрити или приватизирани над 40 детски градини в София с непълен капацитет! Други още през 80те по причина-липса на достатъчно деца! След премахване на софийското жителство ,семейства и млади хора от цяла България се изсипа в София.,народиха се деца от новите софиянци и това е проблема В провинцията този проблем го няма ,децата там намаляват,а в София се увеличават!! Същото става и с училищата,по рано си учухме в училищео в квартала без проблем.а ...????
4
2
 
15
 
! Отговори
българия преди 10 месеца
само като прочетеш заглавието може да разбереш колко смешна е нашата държава. класиране за детска градина. и искаме деца.
3
2
 
12
 
! Отговори
Знак преди 10 месеца
Това е знак, че на София не са й нужни повече хора. Трябва врчр софийско жителство. Фирмите да бъдат поощрявани да се преместят по други градове. Трудно начинание, но ще си струва.
2
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
Къде са тези 2700 свободни места?В район Надежда са 5,а се борят над 300 деца.Кога ще има райониране,както при училищата?Не може да живееш до ДГ,но Гошо кандидатства наравно с теб нищо,че е на 2 км от градината...просто неговата,която е на 200 м не му харесва?
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Едно дарения от 2000 до 5000 и влизате без класиране. Не се притеснявайте. Системата работи.