40 дни след смъртта на Явор и Ани приятели почетоха паметта им

Новите съоръжения дават резултат, казват от общината
16 юни 2023 21:30, Стела Стоянова
6
40 дни след смъртта на Явор и Ани приятели почетоха паметта им
Снимка БГНЕС

Днес се навършват 40 дни от смъртта на Ани и Явор, които бяха пометени от 18-годишен шофьор на булевард "Сливница". Според данните на Столичната община шофьорите, които ползват булеварда като скоростна отсечка, вече са по-малко. Това поне показват данните от наскоро поставените радарни табла. Тази вечер на булеварда се събраха отново близки и приятели на Ани и Явор, за да почетат паметта им.

И тази вечер в тяхна памет хора се събраха на булеварда, запалиха свещи и оставиха цветя на мястото, където Ани и Явор бяха пометени от колата на 18-годишния Адриан. Хората продължават да настояват за реални мерки срещу войната по пътищата.

Още преди дни те заявиха, че искат и среща с новия министър на вътрешните работи. Готови са да да отправят чрез депутати питания от парламентарната трибуна за пътната обстановка и необходимите превантивни мерки срещу катастрофите, които отнемат животи. Пътната отсечка, където Ани и Явор загинаха, днес изглежда по-различно, тъй като са монтирани нови съоръжения - ограничители, мантинели, пешеходни острови, ново осветление и радарни табла. Според Столична община монтирането им дава ефект.

Още по темата

Димитър Петров - директор на Дирекция “Управление на трафика”, твърди: “Реално имаме добри първоначални данни, защото буквално от две-три седмици са сложени тези елементи, които показват, че всъщност нарушителите, които се движат с много висока скорост, имам предвид над 70-80 км/ч драстично са намалели. В момента са единици, а преди това бяха стотици.”

От Столична община заявиха, че ще продължат да следят пътната обстановка по “Сливница” и при необходимост ще въведат допълнителни мерки предаде БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: СливницаЯворАни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 10 месеца
Смъртта е велик учител, променя битието към по-добро. Поне така е в случая. Докато не умре някой на оживена улица или оживено кръстовище, никоя инстанция няма да си мръдне пръста.
5
0
 
1
 
! Отговори
Джо преди 10 месеца
МВР и КАТ са мъртви. Мъртви души. Не знаят защо точно получават заплати. ДАНС пък са клон на КГБ - пробити са.
4
0
 
1
 
! Отговори
коноеб преди 10 месеца
До Конима пешеходни пътеки по бул.Сливница в София и на такава са убити младежите от автомобил с превишената от закона скорост; разбра ти *** такъв
3
5
 
0
 
! Отговори
Кон преди 10 месеца
Истерия, обаче така и не разбрах къде и как е станала катастрофата на Сливница. Не трябва пътя да е място за разходки на пешеходци.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
През тез 40 дни какви мерки взеха никакви
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"нарушителите, които се движат с много висока скорост, имам предвид над 70-80 км/ч" - сериозно- това не е "много висока скорост". За градски булевард с много ленти за движение в една посока, това би трябвало да е нормална скорост. Но дори спрямо ограничение от 60 км, това не е "много висока скорост".