Фандъкова: СО има най-силната политика за превенция

Никой не е застрахован от бедствия и аварии
Обновена: 30 юни 2023 06:40 | 29 юни 2023 18:54, Нели Христова
1
Фандъкова: СО има най-силната политика за превенция
Снимка: БГНЕС

Никой не е застрахован от бедствия и аварии и това се случва по целия свят. Столична община има най-силната политика в България по отношение превантивните действия за предотвратяването на бедствия и аварии.

Това заяви кметът на Столична община (СО) Йорданка Фандъкова на заседание на Столичния общински съвет (СОС), предаде репортер на БГНЕС.

"Благодаря на щаба, който сформирахме веднага", каза столичният кмет и посочи, че бяха засегнати три района от тези наводнения – район "Витоша", район "Нови Искър" и район "Кремиковци", като подчерта, че са извършени необходимите превантивни действия и са били почистени общинските речни корита.

"Ние бяхме готови", категорична е Фандъкова и добави, че сега СО подготвяме аварийно почистване, за да може да осигури и този участък, който не е в района на общината. Тя допълни, че с екипа ѝ не чакат решението на СОС, когато има причини да действат веднага.

Столичният кмет обясни това след призива на общинския съветник Карлос Контрера, който заяви, че е необходимо СОС и СО да предприемат мерки, защото всички те – общински съветници и кметовете, са избрани, за да носят отговорност, да дават решения и да решават проблеми. Той предложи Фандъкова да подготви и внесе доклад относно оценка на щетите за наводненията, да се предприемат превантивни мерки за почистване и укрепване на речните корита, да бъде представена и оценка на състоянието на речните отпадъци.

"Превенцията е най-силното оръжие срещу беди", заяви Контрера и посочи, че взетите навреме мерки предотвратяват различни щети и спасяват животи.

"Стане ли бедствието, значи някой някъде не си е свършил работата", категоричен е той и уточни, че голямата цел е да не се стига до лоши сценарии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари