Вили Лилков: Кандидатурата на Терзиев за кмет ще раздели десните

Проблемът идва от лидерите на дясното
Обновена: 16 юли 2023 19:15 | 16 юли 2023 18:50, Стела Стоянова
47
Вили Лилков: Кандидатурата на Терзиев за кмет ще раздели десните
Снимка БГНЕС

Кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София е по-подходяща за БСП. Тази кандидатура ще раздели много тежко дясната общност. Това заяви проф. Вили Лилков, който беше издигнат от инициативен комитет, включваш представители на автентичната десница.

Той обясни пред бТВ, че е решил да приеме номинацията за кмет, след като ПП-ДБ са обявили своя кандидат. „Бях залят от обаждания от хора с десни убеждения“, каза проф. Лилков.

Той обясни, че децата не трябва да носят отговорност за делата на своите родители, но случаят с Терзиев е различен. „Става дума за наследник на най-мракобесната структура, която е репресирала българското общество“, каза проф. Лилков и добави, че ако Терзиев бъде избран това означава да се сложи печата на ДС върху 30-годишния преход.

Според него проблемът идва от лидерите на така нареченото дясно.

Още по темата

„Проблем са лидерите на дясното, които поставиха десните избиратели на няколко пъти на много тежък избор“, каза той, имайки предвид, че преди 4 години те са призовали да се гласува за Мая Манолова за кмет, а през 2021 г. са подкрепили Румен Радев за президент.

Проф. Вили Лилков смята, че ще обедини десницата. В най-скоро време ще поиска подкрепа от СДС и ДСБ. „Ще се явим в една много добра форма през есента“, смята проф. Лилков.

Според него ГЕРБ трябва да се явят със своя собствена кандидатура в София, за да защитят своето 18-годишно управление от 2005 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мен ме изгубиха не с коалицията а с ДС чедото - ще гласувам за други и на парламентарните избори FU.
43
0
 
1
 
! Отговори
НиковаПовечеСДС-Чума преди 10 месеца
По ехидната му усмивчица личи,че е шмекер,сиреч - СДС-сар от старо,ненаяло се комунистическо Котило.
42
0
 
4
 
! Отговори
Софиянец... преди 10 месеца
НЕ ГЛАСУВАМ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТРОЧЕТА НА ДС/БКП!
41
1
 
4
 
! Отговори
Прожектор преди 10 месеца
Това, че много бивши СДС и ДСБ избиратели не припознават едно ченге-копой с генералски пагони за свой лидер, не означава, че са фенове на Банкянската мафиотска мутра с генералски пагони. С издигането от граждански инициативен комитет на кандидатурата на проф. Вили Лилков от ДСБ, десните избиратели на София сега ще имат възможноста да избират между червен ДС "капиталист" и автентичен син демократ.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя е кандидата на Тиквата. Помнете ми думата
39
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
До Успех ! Тоя евреин е като дялан камък . Винаги ще му намерят място .
38
6
 
6
 
! Отговори
Не! преди 10 месеца
Твоята кандидатура ще раздели десните, долен, коварен и нагъл герберастки лакей, дето лиза *** на Фандупковата даскалица и си затваряше очите пред чудовищната корупция в столична община, пред корупцията и грабежите! Ти защо напусна ДСБ бе, Лилковия? Защото ти платиха от чекмеджето ли?!
37
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
малко ме съмнява да спечелиш изборите наесен само обичаш да *** паричките на герб
36
6
 
12
 
! Отговори
Успех ! преди 10 месеца
С издигането от граждански инициативен комитет на кандидатурата на проф. Вили Лилков от ДСБ, десните избиратели на София сега ще имат избор измежду червен ДС "капиталист" и автентичен син демократ.От интервюто му в "120 минути" по БТВ се вижда от птичи поглед, че за разлика от досегашните клиширани словесни изяви на момъка Васко с Благоевградско образование по бизнес-администрация, професорът по ядрена физика и бивш зам. председател на СОС Вили Лилковплува в свои води в проблемите на София и има ясна концепция и визия за тяхното решаване.
35
5
 
11
 
! Отговори
Същия този преди 10 месеца
Гласуваше по команда на Герб в СОС а сега идвали не бил десен кандидат. Издигнат от ГЕРБ в сянка. Отврат
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Бобо- Щом има еврейска жилка, значи има и голям шанс да спечели изборите. Хората от този етнос са с големи връзки и се подкрепят един друг, не са като нас да се ядат един друг и да си пречат. Беше солиден седесар още през 90-те години, независимо какви са били близките му по бай-Тошово време.
33
7
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 10 месеца
За разлика от изсмуканите от пръсти клишета на момъка Васко с Благоевградско образование, от интервюто.му по "120 минути" на БТВ се вижда от птичи поглед, че професорът по ядрена физика Лилков, бивш зам. председател на СОС, плува в свои води в проблемите на София и има ясна концепция и визия за тяхното решаване.
32
6
 
9
 
! Отговори
МУРЗИЛКА преди 10 месеца
Терзиев е наследник на ДС,а ти не си.Ти беше част от партията,която подкрепи Борисов и видяхме докъде стигнахме.За тези 18 г.управление на ГЕРБ не видяхме да излизаш и показваш недъзите,да отправяш критики.Софиянци отново ще бъдат излъгани и герберските мутри ще продължат да управляват.За пореден път мафията има ход.А тези,които побързаха да излъчат Терзиев е видно че и те играят с мутрите.Старите т.нар.седесари отдавна са престанали на ГЕРБ-вижте Васко кръпката,Богдана,Милена и пр.
31
8
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
абе професорче я кажи колбко пари открадна от минно геоложкия университет май алчността ти няма край нали професорче винаги си бил ог герб
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да намерим някой жив внук на другаря Лилов за кмет.
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БОЙКО БОРИСОВ АГЕНТ НА ДС
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДС КАНДИДАТА НА СДС
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кои са ,,десните,, ??? В Европа десните са тия които искат свобода то ЕС за родината си . Алтернатива за Германия , Люпен . В България левите ли са десни ???
26
6
 
7
 
! Отговори
Бобо преди 10 месеца
Вили е от Видин. Майка му е еврейка а баща му е бил някакъв бригадир в цигарената фабрика лека им пръст.Вили се развежда с първата си жена учителка по руски. И отива да следва в София . Брат му е пиянде активист от СДС още при Костов.Съседи ми бяха мога да кажа че по Тошово време живееха много добре имаха роднини в Израел. После си взеха некакв имоти по центъра на Видин.Бяха си хора но партията после станаха най големите демократи.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Време е и София да насерете, да може и по-зле да стане!