33,4% биха подкрепили Терзиев за кмет на София, ако изборите бяха днес

На второ място се нарежда Георги Георгиев от ГЕРБ
28 юли 2023 14:07, Нели Христова
309
33,4% биха подкрепили Терзиев за кмет на София, ако изборите бяха днес
Снимка: БГНЕС

Над 56% от столичани смятат да гласуват на местните избори в София, 16,1% не са решили, а 27,6 по-скоро няма да гласуват. Това сочат данните на проучване на "Центъра за анализи и маркетинг", представени от директора на му Юлий Павлов.

Проучването е финансирано и реализирано от Центъра за анализи и маркетинг в периода 21 - 25 юли. Изследването е направено сред 1212 пълнолетни граждани на София. Методът на регистрация на информацията е пряко стандартизирано интервю "лице в лице".

Кандидатът за кмет на София от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" Васил Терзиев би получил 33,4% от гласовете, ако изборите бяха тази седмица, а Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС 22,7%. На трето място в София би се наредил Деян Николов от "Възраждане" с 12%, а Ваня Григорова - БСП би взела 10,6%, Вили Лилков- 4,8%.

Георги Георгиев и Ваня Григорова не са официално обявени за кандидати за кметове.

Според проучването 34,1% биха гласували за листа за общински съветници от ПП-ДБ и "Спаси София", за ГЕРБ-СДС - 26,8%, "Възраждане" - 12,2%, БСП - 7,8%, "Има такъв народ" и "Български възход" биха спечелили по 2,2%, "Левицата" - 2%, а 3,6% ще гласуват с "не подкрепям никого".

Юлий Павлов представи и нагласите за гражданите на София за евентуални парламентарни избори. 33,1% от столичани биха гласували за ПП-ДБ и "Спаси София", 26,9% за ГЕРБ-СДС, "Възраждане" биха получили 12,4%, БСП биха получили 7,5%, а ИТН - 2,2%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този няма как да стане кмет на София. Борис Бонев беше най-подходящата кандидатура, без значение от слуховете и писаниците по негов адрес, с то нима това е важно....? До там ли я докарахме, да ровим в чаршафите на хората.
202
2
 
0
 
! Отговори
до 202 Генетичен преди 10 месеца
дефект? Айде, айде звучиш, като че ли завиждаш. Но не те виня, при мен идват много момичета уж от любопитство, а после все доволни си тръгват. Ако вземаш 30-40к месечно, то вероятно и при теб идват много, но въпроса е за какво? :D
201
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така става, като ходиш да питаш хора в бизнес парка, дето не те знаят кой си и казват, каквото очакват, че шефът им иска да чуе ;)
200
0
 
11
 
! Отговори
203 преди 10 месеца
А за Терзиев - проблемът при него е, че се е възползвал от връзкита на баща си и дядо си. Това може МНОГО лесно да се докаже, като се вид кои са пръвоначалните инвеститори на Телерик, кого и как е обслужвала и причие. Сега е важното, тези неща да бъдат ПУБЛИЧНО адресирани, Терзиев а говори за тях и да се даде право на народа, да реши, дали ще го подкрепи.
199
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Иначе е факт, че щом подкрепяш Терзиев си против лустрацията, защото ако я имаше той нямаше да може да се кандидатира." - За ДАНС ... ЩЕ ГОВОРИМ ОЩЕ, защото ако си вършеха работата, много неща нямаше да са така, както са. Но сега за "подкрепата ми". Отначало каза, че го защитавам. Сега ме изкара, че го одкрепям. Следващта стъпка е, да ме обвиниш в сумишленичество. И едно от трите не е вярно. Демокрацията изисква равни права. Не мжоеш да съдиш един, за престъпленията на друг.
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Хаха! 30-40к месечно - "повярвах ти. Аз пък съм с най-голямата пuшка в света :D ... но така е в интернет." За еднотоможеш да работиш и да го постигнеш, другото е генетичен дефект, който не ти помага с нищо в живота.
197
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вий нивминяеми ли сти с тьез резултати бя?!
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Щом някой прави паралел между пари и акъл, значи второто със сигурност го няма... :)" - Глупав ти е примера.
195
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма какво да ми се оправдават неудачниците и да носят от 10 кладенеца вода философствайки. Ако на 30-35 не си си надделял на масрафа, а на 40-45 не си си подсигурил старините, плюс да можеш да дадеш добър старт на децата си, значи животът ти е провален. Законни начини за това има много, но необразованите, дето нямат воля да сменят средата и да излязат от калъпа, в който се намират, няма как да знаят за тях. По-лесно е да се оправдават, да философстваш и да мрънкотиш.
194
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да питам всички "десни" от ППДБ ГЕРБ ДПС кво стана с паметника на съветската армия бе, вече имате цялата власт в България, защо не го сабаряте или това е поредната заблуда за овцете и ви е нужен
193
2
 
5
 
! Отговори
Хаха! 30-40к месечно преди 10 месеца
повярвах ти. Аз пък съм с най-голямата пuшка в света :D ... но така е в интернет.
192
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До АнонименДаааааа бе, а забрави ли микробусите с двойни дъна, където слагаха бюлетини?
191
0
 
13
 
! Отговори
ИТ преди 10 месеца
Много ме кефят колегите ИТ спецове, ТОЧНО ученето на ИТ език е ЗУБРЕНЕ до дупка.Този който е писал това долу не е нинакво ИТ.ПРосто се е събудил със пет лева под възглавницата и чаршафа в г.за.Печелил бил яко, ама чати по статиики в треторазряден сайт.Хахахах стига фантасмагории бе пичове...Хахахахахах
190
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДАНС трябва да проверява цената и внуците на комунисти и да ги маха от управлението. Така правеха и НКВД и ДС. Това беше много добра практика, която някак се поизгеби във времето. Но дойде време да бъде възстановена
189
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ко? Нье! Кво? Не!
188
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
През далечната 2005г., когато нямаше и помен от машини, Бойко отвя копейковци в София със 70%, така че това са оправдания за неудачници!
187
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"В ИТ средите има УМНИ и КАДЪРНИ хора." - Тук съм съгласен, но във всяка сфера има умни и кадърни, обаче много ИТ-та си мислите, че сте умни и кадърни, защото имате много пари. Тото-милионерите също имат много пари, спортистите също, мут_рите също и т.н. Щом някой прави паралел между пари и акъл, значи второто със сигурност го няма... :)
186
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 187 - Радев помогна доста там. Предния път пак помогна. Това, толкова S класа, дрънчаща кючеци на мак пред МВР-то, дето родата чакат тарторчета и барончета да ги пуснат, никога не съм виждал. АМа им секна кравсиво схемата.
185
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"ДАНС проверява кой е пра-дядо ти, поради простата прични, че трябва да има лесно извинение, дали да се наемат наши или да НЕ се наемат ваши." - Ами не... :) ... За други работи ги проверяват, но ще спра дотук относно ДАНС. Иначе е факт, че щом подкрепяш Терзиев си против лустрацията, защото ако я имаше той нямаше да може да се кандидатира. Мисля че е безспорно последното. А за НЗОК хахаха ... тук ме разсмя... :) ... хайде живи и здрави!
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 179, на поселдните парламентарни избори се брояха хартийки и машините не играеха, ама резултата пак бепе почти същия, така че това е поредната партенка която отиде в кошчето