Фандъкова: Трябва конкурс за пространството, където сега е МОЧА

Решението на СОС изисква главният архитект да обяви конкурс за него
4 авг 2023 17:00, Стела Стоянова
367
Фандъкова: Трябва конкурс за пространството, където сега е МОЧА
Снимка БГНЕС, архив

Решението на Столичния общински съвет (СОС) за Паметника на Съветската армия изисква главният архитект на София да направи конкурс за пространството.

Това каза за БТА кметът на София Йорданка Фандъкова по повод решението на Министерския съвет, според което статутът на мемориален комплекс "Паметник на Съветската армия" в Княжеската градина в София се променя от имот публична държавна собственост на частна държавна собственост.

Още по темата
Преди месеци Столичният общински съвет (СОС) напълно аргументирано и подготвено взе решение за преместване на Паметника на Съветската армия, посочи Фандъкова.

Тя припомни, че е изпратила решението на СОС до областния управител. "Сега виждам усилията на настоящия областен управител да се придвижи това решение", каза кметът.

Фандъкова изрази надежда, че решението на СОС ще бъде изпълнено. Тя припомни, че винаги този паметник е бил държавна собственост.

"Всички спекулации защо и как в миналото е направено или не и направено се надявам да приключат и да можем да се обединим около общото решение", каза още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
0
 
1
 
! Отговори
преди 8 месеца
русоробите ДГД
296
1
 
1
 
! Отговори
34 г. преди 8 месеца
*** само рушат, подаряват, разпродават, Концесионират, пребоядисват и го рекламират за "новопостроено". Една улица не могат да измият като хората. Едно кресливо малцинство, което освен да руши друго не може. Колко държави дръпнаха напред, изплатиха си заемите, построиха болници и училища, а тея с една Топлофикация не знаят какво да правят, и доят хората с измислени "формули" и предприятия във фалит. А истината е, 34 г. ни управляват тотални НЕКАДЪРНИЦИ, които само РУШАТ и КРЕЩЯТ
295
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не пипайте паметника на освободителя, гръм да ви удари.
294
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ти вече имаш ли човек за конкурса?
293
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Не мога да разбера политиците,които управляват България. Защо Киро ,Радев,Бойко и Христо не премахнат паметника на руските убийци,хвърлили стотици хиляди бомби от корабите си срещу Варна,Бургас и Поморие и още населени места през Първата Световна война,избили хиляди българи! Единственното ми обяснение е,че тези политици са зависими или купени от Русия! Само че те не разбират ли че по този начин наказват България? Българите пак страдаме,Русия два пъти ни е обявявала вероломно война!
292
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Естествено е,че ще бутнат мавзолея.Само в Северна Корея и Русия останаха луди да се кланят на някакъв сто годишен труп на рептил.
291
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руските олигарси милеят и плачат от съпричастност към средностатистическия българин
290
5
 
4
 
! Отговори
марги - християнка преди 8 месеца
Невежествените и профански мнения, паметника да се "премести", издават простотията на нашия умнокрасивитет! Нямайки грам понятие от архитектура, не подозират че е проектиран точно за това място и пространство. Могат само да рушат и да гонят призраците на "комунизма", "съветизма" с пяна на уста. Утре ще бутнат и Св.Ал. Невски и Царя Освободителя. Ще гледаме ли как лудите ще се налудуват?
289
3
 
9
 
! Отговори
don diez преди 8 месеца
А бе Ф Ънсъкова, защо махате здравите тротоарни плочки в центъра на София и поставяте пак от тези, които те мокрят след дъжд като стъпиш върху тях? Още не е завършена ненужната подмяна и вече се вижда калпавото изпълнение.......... А какво ви пречи паметника свързан с историята ни? А кой ще спечели "конкурса" ?
288
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ОТ 2013 Г ДО 2019Г СА ПОСТРОЕНИ 100 ДЕТСКИ ГРАДИНИ- С ГУГЪЛ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАМЕРИТЕ ПОИМЕННО- ТАМ КЪДЕТО ПИШЕ ФИЛИАЛ Е С ЦЕЛ СПЕСТЯВАНЕ НА :ДИРЕКТОРИ, ЗАМ ДИРЕКТОРИ, МУЗИКАЛНИ, ПЕДАГОЗИ, ПСИХОЛОЗИ, ЗТС, ПАЗАЧИ, КУХНЯ,....
287
5
 
11
 
! Отговори
Измет преди 8 месеца
Бутнаха мавзолея за да направят ..паркинг..Колко умни са съвременните демократи а можеше да е печатница за пари! Абе важното е да се руши и да се правят Гей_паради! За толкова им стига акъла! Основни цели и приоритети на ЕвроПенделДемократите - да изперем Боко, да поканим Наркомана, да гласуваме да дадем оръжие на Наркомана, да дадем милиарди на Наркомана, да сменим националният празним. Егати приоритетите!
286
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато са го правили този паметник е трябвало да го направят на съюзниците победители във войната, а не само на руснаците! Трябваше да има отстрани и стели със славното бомбардиране на София и други градове и прочие подвизи! Да ги видим сега щяха ли да го махнат. Но тъпите руснаци само те се изтипосали на 50 метра паметник!
285
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чупете, рушете. Още има какво от 45-те години стига. А от новото време: 34 години нищо.
284
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
проста герберска даскалица е Фандъкова, безхарактерна овца!
283
7
 
2
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 8 месеца
Би било прекрасно на мястото на нелепостта да се инсталират мемориали на колегите, професорите Александър Цанков, д.и.н., и Богдан Филов, д.и.н. Още от сега знам кои биха изревали на умряло и вили ка'о да са бесни вуци на месечина :).
282
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Фандъкова нали вече няма да е кметица, к'во се обажда?!Кой я пита тая учительница русского язiъка?!Първо - да се махне тоя грозен паметник оттам, да се разчисти пространството, пък после да мислят за конкурси-монкурси!На пространството дето беше мавзолея на пияницата Георги Димитров какво има?!Нищо! Ако трябваше да чакаме конкурси и планове за мавзолея, досега още щеше да се кипри там!!!
281
5
 
14
 
! Отговори
Истината преди 8 месеца
Този паметник е на България,не е на София!
280
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво е това ***???Много сте зле.........журналистите.............................как ви дават дипломи, не знам!!!
279
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз умен даскал, умна даскалица и зелен кон не съм виждал!!
278
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Фандъкова е една проста даскалица, герберка..............нищо хубаво не може да се очаква от нея!!