Фандъкова: Трябва конкурс за пространството, където сега е МОЧА

Решението на СОС изисква главният архитект да обяви конкурс за него
4 авг 2023 17:00, Стела Стоянова
367
Фандъкова: Трябва конкурс за пространството, където сега е МОЧА
Снимка БГНЕС, архив

Решението на Столичния общински съвет (СОС) за Паметника на Съветската армия изисква главният архитект на София да направи конкурс за пространството.

Това каза за БТА кметът на София Йорданка Фандъкова по повод решението на Министерския съвет, според което статутът на мемориален комплекс "Паметник на Съветската армия" в Княжеската градина в София се променя от имот публична държавна собственост на частна държавна собственост.

Още по темата
Преди месеци Столичният общински съвет (СОС) напълно аргументирано и подготвено взе решение за преместване на Паметника на Съветската армия, посочи Фандъкова.

Тя припомни, че е изпратила решението на СОС до областния управител. "Сега виждам усилията на настоящия областен управител да се придвижи това решение", каза кметът.

Фандъкова изрази надежда, че решението на СОС ще бъде изпълнено. Тя припомни, че винаги този паметник е бил държавна собственост.

"Всички спекулации защо и как в миналото е направено или не и направено се надявам да приключат и да можем да се обединим около общото решение", каза още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
5
 
3
 
! Отговори
Ханко Брат преди 9 месеца
Долу плебейския култ М о ч а
216
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"до 220 Какво значение има колко е голям паметника? Що не го събарят? Все едно да влезем в американското посолство в София и да начупим мемориалната плоча" Значи Мутрофеева да си я вземе тая грозотия в руското посолство и да не ни занимават повече. Иначе ако искате влезте в американското посолство и чупете. Кой ви спира. Свиркайте на белата златка и право натам. Ама боя от НАТФИЗ ше му се види детска игра
215
7
 
3
 
! Отговори
ЦАРСКА БЪЛГАРИЯ преди 9 месеца
ДОЛУ ОКУПАТОРА!
214
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След девети ни взеха къщата имотите всичко.Изпратиха ме като инженер да им направя завод на комунистите в едно градче.През 1995 год. дойдоха група руснаци казаха че завода е техен и него взеха.Това е положението.
213
5
 
3
 
! Отговори
Песо поби преди 9 месеца
Да се чете русо роби
212
0
 
1
 
! Отговори
ВЪН преди 9 месеца
Българските национални предатели и песо поби от българските служби!
211
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 225 Демонтаж на кратуната ти краварска умирисана.
210
9
 
6
 
! Отговори
Антикомунист преди 9 месеца
ДЕМОНТАЖ НА М О Ч А!СЕГА!
209
4
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 месеца
до 220 Какво значение има колко е голям паметника? Що не го събарят? Все едно да влезем в американското посолство в София и да начупим мемориалната плоча на американските летци избили 2200 софиянеца 1943-та година. К'во ще кажеш? Значи може да има паметна плоча на американските летци избили 2200 софиянеца в София и ние нямаме нищо против това, а руския паметник да съборим дето руските войници са убили двама трима българи през ВСВ? Не усещаш ли колко си жалъъъък?
208
6
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 9 месеца
Долу паметника на окупатора!Свобода за Бъргария от руската окупация!
207
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руснаците са избили и изнасилили в пъти повече българи по време на окупацията 44г от колкото англичани, американци и германци взети заедно!
206
0
 
1
 
! Отговори
Ханко Брат преди 9 месеца
217 Това не подлежи на съмнение
205
1
 
4
 
! Отговори
До АТАКИСТ преди 9 месеца
Вярно е имат един малък паметник на руски войник, ние имаме навсякъде. Като паметниците на българските герой са може би по-малко от руските.
204
1
 
2
 
! Отговори
До атакисчето преди 9 месеца
Аве, кво стана с белата златка? Взима ли си редовно апчетата? Явно и на вас ви дава за да сте толкова изтрещели. Сега главната Копейка ли ви е новия идол дето чакате да ви оправи?
203
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абсолютно съм убеден, че ако историята се беше развила по-друг начин, без 45 години комунизъм, сега щяхме да живеем много по-добре.
202
3
 
4
 
! Отговори
Полицаи не искат преди 9 месеца
Да ги тестват за наркотици това ни донесе окупацията от СССР!*** само!
201
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"до 198 Ми точно ти си признаваш.....МАРИОНЕТНИЯ ИМ РЕЖИМ" --Да ти обяснявам ли какво значи марионетен режим ве копейко усранааа? Значи кво стана сега. Признаваме си, че чебурашките са бомбардирали български градове. Назначават марионетен режим и избиват хиляди българи. Изпращат цялата българска армия срещу германците с които докато ядяха кютфеата не риваха. При положение че на 26.08.44 обявяваме неутралитет то на 5.09.44 руснаците ни обявяват война явно да ни освободят?
200
4
 
4
 
! Отговори
Рушистка опорка е преди 9 месеца
Това което повтарят разни платени пом и ии е че трябвало да остане за да завещаели та поколенията нещо.WTF Окупаторски паметник ли ще ни завещаете бе нищо ж ества!!!И без това всичко по центъра на жалката ни столица носи руски имена!Мой приятели чужденци са ме питали защо всичко носи руски имена?!Защото е пълно с национални предатели и с лузъри в България отговарял съм им аз !
199
1
 
0
 
! Отговори
шопляк jultopаветник преди 9 месеца
до 161 // Че що да не пiкаем където ни падне. Няма да си стискаме простата я. За кучета може и да а*к*а*t, а за шопето да не може!? Нали сме демокрация и то либерална !! А туй немската бира много убава. Как да не уважаваме дойчовците !Нали те командват Европата !! Ще шльокаме бира и още как ! Да не искаш с руска водка столичная да се абиме. Тя е за казаците. Ние сме 101% европци! Да знайш! А наздраве с х*а*й*н*е*к*е*н*о ! На секи ъгъл М*Ооооо*4*Ааааа
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
67и