HelpBook: Шум, мръсотия, незаконни постройки в София

Институциите да се намесят, се настоява в сигналите
18 авг 2023 18:00, Анисия Иванова
17
HelpBook: Шум, мръсотия, незаконни постройки в София
Снимка: БГНЕС

В закона ясно е описано кои строежи са незаконни, което може да е поради различни обстоятелства, но основното е липса на изискваните разрешителни.

На много места из страната са се обособили постройки, които често представляват цели квартали. Наш потребител ни сигнализира чрез платформата на Helpbook.info за такъв район в „Красна Поляна“: „На ул. "Татарли", кв. "Разсадника" се намират серия незаконни постройки, които се обитават от хора от малцинствата. Улицата изглежда като истинско сметище от натрупани и скалъпени кутийки.

Свидетели сме на системно блокиране на движението в тази и съседната ул. "Индже войвода" от разпънати шатри. Шумът и боклуците са системна пречка за съседите и са подавани многобройни сигнали за силна музика и незаконни сметища, които се образуват поради нерегламентирано изхвърляне на всякакъв вид боклуци по тротоарите и около контейнерите, както и по самите улици "Татарли", "Индже войвода", "Позитано" и "Троян", както и в съседство с парка Св. св. Петър и Павел.

Редно е като част от обществото тези хора да бъдат стимулирани да се настанят в истински жилища чрез изместването им от гетата, а не разширяване на незаконните постройки в множество квартали в столицата."

Сигнализираха ни и за бездомник, който живее в порутена постройка в район „Надежда“: „Млада жена се е настанила в изоставена къща. Вероятно жената е с проблем (ментален) и събира всевъзможни боклуци, дворът на къщата е вече заринат от боклуци. Къщите изоставените са 2, като в едната имаше и пожар преди време. Къщите са опасни като постройки, а и са свърталище за наркомани, освен настанилата се жена в едната къща. Никое човешко същество не заслужава да живее така. Моля отговорните институции да се погрижат за жената. Опасните постройки да се обезопасят или съборят.“

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Оставка на правителството!!!!
11
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 8 месеца
Това не е проблем само за София.Ромите цвъкат навсякъде копторки като разберат ,слабоста на местните власти.Няма как това мнозинство да се промени.Явно това е бъдещето след 33 години анархия и кражби от политиците ни.Който крадне отива в подножието на Витоша или другаде а в градовете и селата остават робите и ромите.
10
1
 
6
 
! Отговори
Иванчо Анисий : преди 8 месеца
HELLHook:... тъмнолилави неинтегрирани,ми33ерия,катастрофи с пияни и дрогирани,побоища,далавери,полицейски чадъри,пр0дажни политици,неадекватни депутати,полово неориентирани министри, шикозни парцелчета за наши хора,подкупни калинки,изсечени дървета,ексцентрично подредени жълти павета,прайдове,жълтосини парцццали,полусрутени сгради,недовършени строежи,безчинстващи престъпници,демокрация и банани! Слава Кокаине и Да живеЙ кралицата!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
мдаа, за някои етноси всичко е разрешено, аз чакам всякави разрешителни вече 3-та година за строеж...
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При танганаците е така.
7
1
 
12
 
! Отговори
До аналния лизатор преди 8 месеца
До 4 - Жените ще раждат, ако някои синковци първо се оженят за тях, после им направят по 2-3 бебета и поемат функциите си на бащи и съпрузи-закрилници. Мрънкачите по форумите не ги пишем в категорията МЪЖ.
6
0
 
8
 
! Отговори
абра-кадабра преди 8 месеца
Ей ,защо пишете глупости,според Данчето Фандъкова,протежето на Толупа,даскалката по руски език,вечната кметица,според нея всичко в София е на отличен шест.
5
1
 
9
 
! Отговори
Продължението преди 8 месеца
.... и им дава една седмица срок да съобщят адресите, на които са се регистрирали. После проверка дали регистрацията не е само формална. Които не се съобразят с това изискване ги обявяват за издирване и ги настаняват в пустеещи села със задължението сутрин и вечер да се подписват в учредена за целта служба. Който не е доволен - отнемане на бълг. гражданство и еднопосочен билет за Индия. Това е най-разумният вариант за решение на проблема, но няма управленска воля, нито управляващ с топки. Уви!
4
0
 
8
 
! Отговори
Възможни резултати преди 8 месеца
1. Съответните институции бутат и разчистват всички тези съборетини като настаняват обитателите им в апартаменти-общински жилища. Това е най-вероятно да се случи. Само не посещавайте въпросните апартаменти след една година! 2. Полиция и жандармерия огражда това място. С мегафон нареждат на всички да излязат на улицата и им дават 15 минути да си съберат багажа. После булдозери събарят всичко и изравняват терена. Полицията взима личните данни на всички, живяли дотогава там и им дава една седмица,
3
2
 
6
 
! Отговори
морски преди 8 месеца
Многото от ресторантите по брега са незаконно построени или разширени. И така до края на света.
2
3
 
11
 
! Отговори
анализатор преди 8 месеца
Само си представете след 30 г какво ще бъде!?Тези индивиди ща завладеят още по-голяма част от злощастната ни Родина,ние ще намалеем драстично/защото бялата жена не иска да е майка и съпруга,а да прави кариера/,и ще ни РАЗПЕРДУШИНАТ.Тогава да ги питам днесните обезумяли защитници на всичко ненормално,къде ще бъдат.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не така това избирателите на картофената.