Въвеждат промени на движението по южната дъга на София

Промени ще има и по бул. "Цар Борис III"
21 авг 2023 10:03, Анисия Иванова
1
Въвеждат промени на движението по южната дъга на София
Снимка: БГНЕС

Временна организация в движението на Софийския околовръстен път – Южна дъга се въвежда от днес. От 23:00 часа до 5:00 часа на 22 август се забранява визането на пътни превозни средства по централното северно и южното пътно платно, в участъка от бул. „Александър Малинов“ до бензиностанция „ЕКО“, съобщиха от Столичната община. Движението ще се извършва в локалните пътни платна в същия участък.

От 23:00 ч. на 22 август до 5:00 ч. на 23 август се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно пътно платно в участъка от бензиностанция „ЕКО“ до бул. „България“. Движението ще се извършва в северното локално пътно платно в същия участък.

От 23:00 ч. на 23 август до 5:00 ч. на 24 август се забранява влизането на пътни превозни средства по централното южно пътно платно на Околовръстния път, в участъка от бул. „България“ до бензиностанция „ЕКО“. Движението ще се извършва в локалното южно пътно платно в същия участък.

Временна организация на движението се въвежда и за реконструкция на трамваен релсов път по бул. „Цар Борис III“. От 19 август до 10 септември (включително) се забранява влизането на пътни превозни средства през източната част на кръстовище бул. „Цар Борис III" - ул. „Тодор Каблешков" - бул. „Овча купел", само в обхвата на релсовия път по бул. „Цар Борис III".

Променя се организацията на движението и по бул. „Владимир Вазов" във връзка със строителството на метрото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Готин преди 8 месеца
Велоалеите в България са лошо измислени и направени. Така, нито шофьорите са доволни, нито велосипедистите. Не е добре да се отнемат части от уличните платна. Така и каруците ще поискат собствена територия. Те също по закон са ППСта. Трябва да се изграждат обособени и широки трасета за велосипедистите, или да се затварят изцяло улици за такова движение. Стига да има разум, всичко е възможно. В момента се пестят пари и се отбива номера. Нужна е мисъл!