Какъв е случаят с плачещето дете, нареждащо павета в София?

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира
28 авг 2023 20:22, Йоана Цонева
164

Видео на момче, което поставя павета на тротоар в София, предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира, а полицията ще установява самоличността му.

"Мой приятел е минавал там около 14:30 часа и е заснел въпросния клип, на който се вижда ясно, че има много малко дете, което подрежда плочки и ги зачуква с голям чук. Някъде към 17:30 часа отидох там, не можах да повярвам какво се случва. За съжаление, продължаваше да си работи, да си мъкне плочите. В 17:30 часа на 35 градуса на сянка", коментира Теодор Михайлов.

Детето е на около 10 години, а авторът на клипа недоумява как родителите на детето позволяват то да работи на улицата при тези високи температури, предаде Bulgaria ON AIR.

"ДАЗД трябва да направи пълна проверка кое е това дете, кои са неговите родители, как то е попаднало там и кога е ходило на работа. Защо този, който е надзорник на обекта е допускал това нещо?

Потърсихме и фирмата изпълнител на ремонта за коментар, но не получихме отговор. В позиция до Новините ON AIR от Държавната агенция закрила на детето заявиха, че се самосезирала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така като гледам... ако оставят децата да ни оправят тротоарите ще стане много по-бързо и качествено....Съмнява ме фирмата да рискува да го наеме. Сигурно нещо се е случило с бащата. Това не е гледка, която се вижда всеки ден. Нека оставим социалните да си свършат работата.
145
7
 
6
 
! Отговори
Hulk Hogan преди 7 месеца
Welcome to Bulgaristan!!!
144
6
 
17
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Едва ли фирмата го е наела. Бащата явно е нает, но е възпрепятстван да работи и е изпратил детето, за да не загуби пари. Кофти работа
143
9
 
8
 
! Отговори
Тон преди 7 месеца
Според психично болните нео либерали,няма мъж ,няма жена ,няма малки няма големи ,няма деца ,няма възрасни всички сме равни и това се прокарва лека по лека!
142
8
 
14
 
! Отговори
Hristof преди 7 месеца
И при малките земеделски производители работят малки деца, но няма кой да ги снима???
141
2
 
24
 
! Отговори
Григор Петров преди 7 месеца
Е това ще е истински работлив българин,браво на момчето
140
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вече не е модерно да си изкарваш парите с труд.
139
0
 
27
 
! Отговори
Спомени преди 7 месеца
През 60-те години, когато бях на 12-13-14, всяко лято ходехме (4 деца) да полагаме нощен труд от 20 до 24 часа. Правехме хоризонтална маркировка - пешеходни пътеки и стрелки. Плащаха ни по 4 лева. Имаше дъждовни дни по 2 лева. Прекрасни времена!
138
6
 
9
 
! Отговори
до 134 преди 7 месеца
До до мамините синчета, само си забравил да посочиш в коя държава е станало това,защото в българия няма работещи,нито възрастни,нито деца,разправяй ги тия на дядо си
137
7
 
10
 
! Отговори
хубава работа преди 7 месеца
ама българска,родителите на това дете не са могли да дочакат да навъррши 18 г. и да го продадат в чужбина,както направиха пенсионерите,това са прехвалените български цености,детето е само една спестовна касичка,ако не могат да изкарат пари от него нямаше и да създадат,българина за без пари и добър ден не ти казва
136
6
 
8
 
! Отговори
до +++ преди 7 месеца
за малките деца по кръчмите - абсолютно си прав + допълнение от мен в НОрвегия за това имаш проблеми със съответна служба, знаете коя еза въпросното дете 1. Някой от нас, пишещите във форума знае ли как се нареждат павета ? фактът че това дете работи толкова добре, означава, че е работило доста тая работа2. Има и други начини за за изкупуване на необмслена постъпка3. Коко па необмислена може да е постъпката на 10 годишно дете4. Нещо по-тъпо неможа ли да измислиш ?
135
6
 
29
 
! Отговори
+++ преди 7 месеца
Аман от криворазбрана дивокрация.Защо никой не се самосезира когато малки деца и бебета се влачат по кръчми и казина в малките часове на деня или тогава "будните" снимащи граждани спят.Защо никой не попита бащата на това дете защо е там.Убедена съм че има причина,сигурно си изкупува някоя скъпа необмислена постъпка.По добре там на обекта,отколкото на пейката с безделниците и с наркотиците.
134
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Детския труд е част от съвременното робство, той също ще се завърне съвсем скоро!
133
6
 
7
 
! Отговори
Продължение преди 7 месеца
А и да не забравя, Днес.бг, аиде напишете и някаква новина днеска журналисти ли сте кво ли?
132
4
 
82
 
! Отговори
до мамините синчета преди 7 месеца
Когато бях на 11 казах на дядо си, че ми трябват еди колко си лева за да си купя компютър. Той каза няма проблем но ще си го изработиш. Изкарах една лятна ваканция ставайки в 7 и отивайки на един стореж. Колко точно "работа" съм свършил не знам, но помня колко горд бях от себе си когато си купих компютъра. От тогава не съм търсил подаръци, а начин да работя за нещата, който искам.
131
2
 
25
 
! Отговори
До 76 преди 7 месеца
Прочети книгата немили недраги аз я учих миналата година много е интересна и поучителна
130
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Комсомолците кога ходехте на бригада. Това дете плаче и е на около 10 г. на 35 градуса жега. Не търсете под вола теле и не сравнявайки с помощ вкъщи и миене на чинии. И каква помощ, индианците *** не са чували за безопасни условия на труд, инструктажи, законодателство, не сме в Индия. Дете на тази възраст НАМА ПРАВО да работи.
129
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как може едно мамино детенце което през живота си не е извършил нищо с ръцете си да разбере какво е да нямаш пари храна и че труда не е срамно и тежко нещо. Нашите деди са ходили от сем годишни след воловете и са се чувствали горди с труда си.
128
4
 
11
 
! Отговори
Зара преди 7 месеца
Мисля ме Дарина много добре е написала а този с пълния джоб според мен наистина не му отвръщайте тъй като няма да ви разбере
127
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като ученичка бях на бригада в Тотлебен Плвевенско.Правихме банкет на шосе.Главата ми се белеше от слънцето .Момиче от друг клас колабира от топлото.Имахме норма.