Фандъкова: Хекимян е поставял най-проблемните теми за София

Големите проекти не се подготвят за една година
Обновена: 30 сеп 2023 20:50 | 30 сеп 2023 20:42, Стела Стоянова
27
Фандъкова: Хекимян е поставял най-проблемните теми за София
Снимка Bulgaria ON AIR

"Антон Хекимян безспорно е разпознаваемо лице, но освен това той е и човек, който познава проблемите на града и проблемите на хората, отразявал ги е много често, поставял е най-проблемните теми и не само ги е поставял, изисквал е отговори за решения. Имала съм лично много трудни участия по проблемите и по темите на София", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в студиото на "Опорни хора".

Според нея обществото е в ситуация, в която има нужда не от тяснопартийни кандидати. Очакванията ѝ са битката за София да бъде оспорвана.

"За мен лично е важно да се поставят проблемите на града и да се предлагат решенията, защото проблемите всички ги знаем, всички ние живеем в този град, но кметът и екипа му са длъжни да дават решенията и да работят за тях. Големите проекти не се подготвят нито за една, нито за 2 години, понякога изискват повече от един мандат, но това не значи, че трябва да се мисли мандатно, трябва да се мисли за развитието на града, за голямата картина и разбира се за всеки от "малките проблеми", които тормозят хората ежедневно", коментира Фандъкова.

Кметът определи като малка вероятността в бъдещия Общински съвет да се постигне категорично мнозинство.

"Диалог трябва да има. Поставяйки като основа ценностите, стъпвайки върху ценности можеш да постигнеш и разбиране и съгласие. Аз лично се гордея, че по време на моето управление сме успявали да постигнем съгласие в Общинския съвет включително и пълен консенсус по много важни въпроси. Много ярък пример е бюджетът, защото бюджетът в края на краищата е това, което гарантира изпълнение на стратегията, на визията, на политиката на кмета и обикновено там се получават много политически сблъсъци... Имахме много разговори преди това и наистина този бюджет не беше бюджетът на Фандъков и за Фандъкова, защото буквално на мен ми предстои още месец работа", добави кметът.

Пред Bulgaria ON AIR тя подчерта, че половин София се управлява и до този момент от ДБ, имайки предвид кметовете, които са издигнали или подкрепили. Фандъкова е категорична, че никога не е делила районните кметове:

"Даже често "нашите" кметове се сърдеха, че обръщам внимание на кметовете на опозицията, и обратното. Ако погледнете фактите и разпределението на ресурсите, те бяха по много ясни формули, в основата на които бяха брой жители, площ на района, тоест обективни показатели. Работила съм с идеята градът да се развива, за мен това винаги е било важно".

Градоначалникът се надява този път жълтите павета да са добре наредени. Определи голяма част от критиките за ремонта като основателни, припомни, че са поканени да работят водещи експерти, предстои да се види дали  ще издържи на автомобилният трафик.

"Проверки се правят, но често се спекулира със стойността. Участъкът с жълтите павета струва около 200 000 лв. Сумата, която се цитира, е за цялата зона, това е зоната около "Александър Невски", градината "Кристал", градината зад Народното събрание, това е огромна зона със смяна на осветление. Стойността е 200 000 на жълтите павета, нито лев не е платен към този момент за тях, заради нарушение на културната ценност. Аз налагах два пъти санкции по 100 000 лв. на изпълнителите, защото нека припомня откъде идва трудността - по мое предложение паветата бяха обявени за културна ценност през 2016 г. Преди това са използвани материали, които ги увреждат, за мен това е символът на София, гордостта. Тъй като няма производство на жълти павета, трябва да ги опази максимално дълго време", коментира столичният кмет.

Кметът обобщи, че оставя един работещ град, активен, свободен, град с развита икономика и с по-чист въздух. Кметът отчете, че по проекти се сменят 13 000 отоплителни уреда - печки на дърва и въглища с еко начин на гориво.  Над 11 000 вече са подменени. Има средства за 10 000 уреда. С тях на практика ще се подменят половината от домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища", даде конкретика кметът.

По думите на Фандъкова, зимният сезон ще бъде гарантиран от "Топлофикация София", където се правят много инвестиции, включително е изготвен план с подкрепата на правителството на САЩ, за модернизация на дружеството, за изграждането на нови мощности за производство на енергия, включително за постепенното и поетапно преминаване от газ към зелен водород, намерен е и инвеститор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
Гост преди 6 месеца
За Хекимян още не съм се запознала, но всички документи, които излизат в медиите за Терзиев ме шокират как лъже. Всъщност парите му са от Кимкооп, където са препрани нашите, МОИТЕ откраднати пари от едни хора от ДС, 4 от съдружниците са зоказани, че са от там. Отвратена съм. Хората си броят стотинките, а неговите деца учат в Американския колеж, където само таксата е 10 евро на година, не защото са по-умни от моите. Окрадоха държавата и се правят на света вода ненапита.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво е поставял?? та той е едно пр0сто журналистче. Нищо не е казвал по същество, просто че с Бойко си били говорили и той го е посочил... след като степния вожд го е посочил значи стадото роби ще гласува за него.
13
0
 
2
 
! Отговори
Хектор преди 6 месеца
в основата на които бяха брой жители, площ на района, тоест обективни показатели........и като е така, а Люлин е най голям по всичко, защо все на изток давате ресурсите ***????Самоковски бетоновоз.
12
0
 
9
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 6 месеца
Кикимян е поставял най-любимите си задни части широко разтворени в зайчарника...
11
0
 
14
 
! Отговори
A преди 6 месеца
Хекимян беше безлична посредствена скучна мижиттурка като журналист...сега на всички стана ясно на какво се е дължала бързата му кариера...във всеки случай не и заради лични качества и кадърност на журналист...
10
1
 
12
 
! Отговори
Марионетка преди 6 месеца
Тази са я пуснали по всички телевизии да върви и да вика като глашатай и да се моли да изберат Хекимян. Както винаги си смешна и жалка но важното, че курса ти приключва скоро. Приключи ти експеримента със София сега спокойно може да ходиш да садиш картофи. Създаде огромни проблеми в София за които ще трябват години за да се оправят.
9
1
 
10
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 6 месеца
Аман от комунистки и комунистически лозунги .
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кога ги е поставял тия теми по-точно, че вчера му измислиха кандидатурата, а той още се чуди какво да обяснява?
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всеки, който е ходил в дори банални градове като Кишинев ще разбере защо Фъндъка е за затвор.
6
9
 
6
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 6 месеца
Софиянци, доверете се на избора на Борисов, на исполина в политиката.Останалите са първолаци двойкаджии.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поставял ли е въпроса как с общински служебни коли се разнасят кутии с пари до голямата община и белязани след това за да борят корупцията по висшите етажи общински и други накъде са поемали курс колите с парите.
4
4
 
9
 
! Отговори
ОФФ преди 6 месеца
Пак ли ти? По бързо да идват изборите, че вече не мога да ти гледам кривата физиономия. Съсипа София и вече да си вдигнеш *** *** и да си ходиш.
3
6
 
12
 
! Отговори
Дино преди 6 месеца
Какво да каже, милата, каквото и кажат това ще каже и направи. Който слуша, папка :)
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
..и по какъв начин ги е поставял като явно е симпатизирал на извърващите безобразия г..ер..баджийски м..утрен..ски кръгове на бб в София..
1
11
 
20
 
! Отговори
Асан преди 6 месеца
Фандъкян фали Хекимян по заповед на Тиквата :)))