Ремонтът на ремонта на жълтите павета приключи, никога няма да е същото

Движението бе пуснато
231

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ремонтът на ремонта на жълтите павета приключи и движението бе пуснато. Едно е ясно, никога няма да бъдат наредени така, както са били в миналото.

Напукани и неравномерни фуги, парчета, наслагвани както дойде, на места липсват и са запълнени с материал, който до няколко месеца ще липсва.

Различният цвят отдавна не прави впечатление.

Вижте как изглежда ремонтирания участък в галерията ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Софияжълти павета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво очаквате от роми работници?
79
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Фандъка си тръгва и и е през оная работа. Както на цялата администрация. Половината вече няма да работят там след изботите.
78
17
 
1
 
! Отговори
Jeep преди 7 месеца
Няма павета, жълти или сиви, дето да издържат на този трафик, вибрации и тежести. За файтони - става, за ТИР - не.
77
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този ремонт не струва 5 стотинки, грабеж
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До анонимен до 78кой възлага поръчките? Кой следва да накаже за некачествено изпълнение? фандъкова.Тогава? Да, виновно е, всичко пак отива в едни определени фирми и пак няма наказания.
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това са циментирани павета, нещо строителите са се объркали
74
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
майсторе, тези които са редили преди сто години паветата как са предвидили и почвата, и подземните води и форсмажорните обстоятелства? Толкова си можете. Българските строителни фирми трябва да се закрият.
73
5
 
9
 
! Отговори
Кризисен преди 7 месеца
Не помня да са били някога перфектни. Могат да се наредят по-добре само по време на глад и криза. В останалото време добрите бачкатори са презадоволени.
72
0
 
14
 
! Отговори
Свинчока преди 7 месеца
Нормално, *** като цялата държава.
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До zdrhтова не е истина, павьори има. Но не ги викат тях, викат подбрани фирми. Проектантите не носят отговорност, изпълнението на проекта се възлага на хамали, които може да са добри да бъркат цимент, но не и да редят павета. А ако няма павьори - да наемат отвън.
70
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защото са културно наследство на България. И защото това как ги редиха е символ на всички най-лоши практики. И аз съм на мнение да бяха извикали една австрийска фирма, десет пъти щяха да свършат и то - с много по-високо качество.
69
2
 
20
 
! Отговори
софиянка преди 7 месеца
Изглеждат ужасно! След една седмица всичко ще е отново разнебитено, а при първия дъжд, май, ще трябва да ги търсим в подлеза пред Университета! Калпава работа! Това вече не е софийска забележителност, а кметски провал. И то многократно. Мисля, че е време да се помисли за някаква по- стабилна и качествено изпълнена настилка за това много натоварено трасе.
68
3
 
8
 
! Отговори
Каквато е кметицата преди 7 месеца
такива са и ремонтите-селяндурщина!
67
20
 
4
 
! Отговори
zdrh преди 7 месеца
Стига злоба бе, хора!!! Не са виновни от общината хората, няма свестни майстори в БГ, а както се вижда от коментарите-няма и нормални хора в Бг!!! Злобни, дребни душици сте!!! Стига ни занимавахте с тези павета, в момента има огромни проблеми за решаване пред страната-вие "павета, та павета"-клоуни такива!! Не били наредени както трябвало, вие да не сте присъствали на нареждането на предишните случайно та знаете толкова?! Пълни тъпизми ръсите, паветата ще са о'к след 2-3 години- ще се напаснат
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Голяма руска бомба трябва и ще се наредят наведнъж. А в този си вид тези павета... Сянка да пазят на гроба на Фандъкова! Амин!
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като разгледах снимките до два, три месеца пак ще е за ремонт.
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не се превземайте това е макса, пак не е на трапове, ще издържи поне до пролетта. Работата с камък е изкуство което го могат не много хора и е нужен десетилетия опит на майстора. Каменен зид сух, мостове, павета, настилки облицовки от естествен камък. Тези хора в БГ са единици останали стари хора или са избягали в чужбина да работят. Преди години наща кметица извади всички гранитени павета от центъра на града както са стоели там десетилетия без да мръднат и ги продаде в Австрия.
63
1
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
До Майстор...виж сега и аз да ти кажа:..-Вероятно не си виждал оригинала,но истинските жълти паветя бяха наредени плътно едно до друго,БЕЗ фуги,които да се запълват с цимент !!!Основата е СЪЩАТА,мястото не е друго !..Тия приличат на обикновени тротоарни плочки...И пак ще попитам:-КОЙ НАРЕДИ премахването на оригинала?!
62
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вземайте по едно от счупените павета и пред общината.Да им издигнем паметник на некадърността.За назидание на следващите управници.
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абсолютно жалка картинка. Занимавам се със строителство от няколко години и мога да потвърдя, че "майсторите" масово претупват. Над 90% от колегите ми не работят от любов към изкуството, а да взимат надник. Чета коментарите и съм съгласен - и аз не мога да редя павета, тук още от училище няма никакво отношение към строителството, а то е лика на една държава и най-важния признак за нивото на развитие на един народ...