Прогноза от бивш кмет: Софиянски очаква Лилков на балотаж

Обяви го за логичния избор
11 окт 2023 12:30, Росен Стойчев
46
Прогноза от бивш кмет: Софиянски очаква Лилков на балотаж
Снимка: БГНЕС

Според Стефан Софиянски единственият логичен кандидат за кмет на София е Вили Лилков, защото е работил в общината, а дясна София иска десен кандидат.

Още по темата
Според него надпреварата между кандидатите на ПП-ДБ и ГЕРБ за кметското място в София логично ще изведе Вили Лилков на балотаж.

Като един от основните проблеми на столицата Софиянски открои липсата на места в яслите и детските градини:

"Проблем, който всеки изпитва на гърба си, е липсата на детски градини и места за децата. Аз бях 10 години кмет, но не си спомням някой да е казал, че не може да запише детето си. Обидно е детето ти да чака жребий да се тегли", обясни Софиянски пред Евронюз.

И отделно като всяка развита Европейска държава, София трябва да има закон, който да регулира отношенията на столицата с държавата, категоричен беше бившият кмет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
отворете си ушите и очите виждате зад гърба на кандидатите кои наднича в очакванепосле да не пишете по форумите какво ли не мислете аз не гласувам точно зарадитакива като този на снимката видяхме ги какво могат и пак не мирясват
35
1
 
1
 
! Отговори
Загрижен преди 6 месеца
Той Софиянски може да очаква каквото си иска но балотажа ще е Григорова срещу Терзиев и Григорова ще стане кмет на София помощта на ГЕРБ на втори тур.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На София и трябват млади хора с модерно мислене. Уважавам В.Лилков за антикомунизма му,но антикомунист не значи демократ.И мога да се хвана на бас,че няма да е на балотаж.А Ст.Софиянски отдавна изкукурига и премина в ГРОБарските редици.
33
0
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 6 месеца
Вили Лилков е истински експерт за разлика от Васко ДС-то и Тони-мисирката. Пожелавам му успех!
32
1
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 6 месеца
До VladTepes - Вампе, стой си у трансилванската дупка. Тук говорим за София.
31
3
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 6 месеца
Лилков трудно може да вземе повече от 5% и е нереално да стигне до балотаж.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С това "дясно" вече не минава номера. Всеки трябва да се доказва а не да се гласува за него само защото е обявен за някакъв.
29
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 30 преди 6 месеца
Хора от селата и от малките градове са надошли в тук през 1948-1953 г., след това проблемът с жителството е станал жесток. Онези пришълци вече не са сред живите. Не забравяй, че точно тогава е последният бум на раждаемост у нас и точно те са повлияли на демографията на София. Ако можеш, обясни на внуците им, че не са софиянци и не забравяй, че са внуци на хора, наистина подгонени от комунистите. Не ги бъркай със следващата вълна, дошла да работи " У Кремиковци", "У строежите" и "У транспортО".
28
3
 
5
 
! Отговори
Васил Терзиев преди 6 месеца
Нема улеву...нема удесну...всичко е ДС !!! К'ЪФ е тоя Лилавия Лилков?
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако селяните ,които бяха преместени масово в София през Комунизма се смятат за истниски Софиянци , значи са повече от 10 хиляди.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Истинските Софиянци са доста малко. Та те не са повече от 10 хиляди.Ще се убедите на изборите.Аз съм фалшив Софиянец. Живея в София 20 години
25
0
 
2
 
! Отговори
По-рано писах - 2 преди 6 месеца
По време на кметуването на Стефан Софиянски приятели започнаха да убеждават Кристанов да се обърне към него за съдействие. Невярващ да получи разбиране, старият кинорежисьор все пак се реши да отиде при Софиянски, който не само се възмути от бездушното отношение спрямо Кристанов, но и веднага се зае да му съдейства. За беда точно тогава престана да е кмет и неговия приемник - старши сътрудник на Държавна сигурност Минко Герджиков реши, че на Кристанов общинско жилище НЕ се полага.
24
1
 
2
 
! Отговори
Уево-Десно се тая преди 6 месеца
Е нали досегашните са десни нали ги видехме. Изобщо в България десното и левото са много относителни понятия например ГЕРБ са дясно центристка партия консервативна а видяхме кво става - бежанци,гей знамена паради чудо .В първият мандат си имаха народни артисти Веско Маринов имаха си полит вечеринки вдигнаха социала на мексиканците. Даже батко ви Бойко се изцепи че добре че са ромалята иначе София загивала.. Това в други държави му викат крайно лево не дясно сентристко консервативно..
23
0
 
2
 
! Отговори
По-рано писах - 1 преди 6 месеца
И пак ще припомня името на даровит наш кинорежисьор-документалист - Оскар Кристанов, носител на над 30 международни награди, включително и на такива от западноевропейски кинофестивали. Случи се така, че през 90-те години, в старческа възраст този човек остана без жилище. Не можеше да плаща наем и за да не издъхне като клошар по улиците или в старчески дом, приятели го приютяваха периодично. От Общината лаконично му заявиха, че може даполучи общинско жилище само в случай, че няма индиец-кандидат.
22
0
 
4
 
! Отговори
До 21 и 22 преди 6 месеца
Жителите на 300-хилядната столица на Царство България имат потомци, значителна част от които са се женили не помежду си, а за дъщерите и синовете на хората, надошли тук в периода, през който заграбват земята им в ТКЗС или национализират магазините и работилниците/цехове, които са наследили от бащите и дедите си. За децата и внуците на всички тези хора говорим.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Усмивката на Данчето е естествена и хубава. Той се усмихва фалшиво
20
3
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 6 месеца
Вили Лилков е истински експерт за разлика от Васко ДС-то и Тони-мисирката. Пожелавам му успех!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вили Лилков = Истинската София
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Софиянски направи изключително лоша услуга на Лилков, за когото бях склонна да гласувам. Сега остава и Плевнелиев да се изцепи и ще трябва да преосмисля избора си.
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
През 1876 година София става столица и жителите са 11 864 човека. Та за тези ли стари Софиянци ли пишете? Нека си го избират тогава.