В кадър: Оправия с жълтите павета няма, пак "потънаха" и се разместиха

Вижте как изглеждат след ремонта
24 ное 2023 10:27, Александър Попов
285

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предстои ли ремонт на ремонта на ремонта на жълтите павета в центъра на София?

И след последния ремонт резултатът никак не очарова преминаващите пред парламента. Паветата са хлътнали, на места са се разместили или са се образували големи фуги. Особено видими са те при специалните метални лайсни-"държачи", които бяха поставени при последните дейности в края на лятото.

Сега се очаква и инспекция на новата столична власт на ремонта, който бе направен безплатно от фирмата, която го извърши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: жълтите павета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
Каквото депутатите и общинарите, такива са и майсторите по редене на павета! С некадърни майстори се получава некадърно нареждане и ремонт на ремонта на ремонта! Я собственика на фирмата да отговаряше с личното си имущество за щетите и да има затвор и да видим дали паветата няма да се наредят качествено от първият път?
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мис Бони да взима под ръка Терзията и да ходи да се снимат.
234
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 5 месеца
Тия павета изкараха 100 години обаче гербавите им видяха сметката накрая. Шарлатаните сигурно ще ги довършат окончателно.
233
0
 
5
 
! Отговори
Питай Гугъл преди 5 месеца
Стига бе! Паветата са навсякъде в Рим и спокойно си хвърчат и коли и камиони по тях без проблем. На калпав майстор паветата му криви.
232
2
 
1
 
! Отговори
българ преди 5 месеца
русия е изостанала страна на бедни комунисти. аз съм гей
231
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Такова в Русия няма да видите дори на Чукотка. Тротоари и улици са по-добри от плочките, които имате вкъщи. Но Русия била изостанали, а ние се на сираме от гордост какви сме биле европейци
230
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 235 преди 5 месеца
Много си глупав!
229
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Йорданка трябва да понесе цялата отговорност на закона,а да се изхлузва по терлици от проблема у някой друг да и поправя ремонта на ремонтите?
228
0
 
13
 
! Отговори
Майстор преди 5 месеца
Иска яко копане ,после едър пясък,тръмбовка,пясък ,тръмбовка ,пясък ,тръмбовка ,ситен пясък ,тръмбовка ама иска и ръце , ама не кафяви. Доста паваж съм направил в Англия и там почвата е глина.
227
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По времето на социализма всички имахме коли и бяхме богати. Сега сме бедни, а колите изглеждат повече заради презастрояването в последните 34 години. Преди 1989 ходех с кола на работа минавайки и по жълтите павета, а сега се чудя как да го правя.
226
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тука разни дърва,ри, хвалят социализма и как минавали танкове и ракети по паветата. Ми ние нямахме коли по социализма, щото любимия ви Бай Тошо ни държеше бедни. Единствено на парада за 9 септември минаваха въпросните танкове. Другите 364 дни - само пешеходци, как да се накривят паветата? А руски ***?
225
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Паветата са настилка за каруци влачени от магарета и пешеходци. Нооо Б,ай Г,а,н,ю не го разбира. А годината е 2023, макар че ми се струва още някои хора живеят в 1867 под турско робство, такъв е манталитета на протестърите за запазване на паветата
224
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хванали сте се за тия 10 квадрата пред парламента а то по протежението на цялата улица всичко е криво и вълнообразно. Като искате павета да се спрат колите там. Да е пешеходна зона. Няма как да се наредят от сбирщина неуки джагали. Само се точат пари така.
223
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За Цветница ще са цъфнали и вързали.
222
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Първо геологията на София е баластра ,глина и подпочвени води ,отделно паважа не подлежи на големи натоварвания и отделно няма си майстори
221
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да излеят бетон за основа и няма да потъват
220
2
 
23
 
! Отговори
777 преди 5 месеца
Жълтите павета в София са с културно и историческо значение. Не са просто павета боядисани в жълто и това го знае всеки образован човек.Да питаш защо да не се сложи на това място асфалт, е като да попиташ защо не бутнем Царевец и да построим поп фолк кръчма.При Първата световна война са били доста изпочупени от военните машини.И по принцип паветата са много добра настилка, когато са наредени правилно. Просто вече няма такова майстори и тази задача се оставя на неграмотен контингент
219
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези така наречени "жълти" павета-менте, не са жълтите павета, с които е бил павиран Царя през 1908. Ако се върнат оригиналните, австро-унгарски и се наредят грамотно, проблемите ще изчезнат.
218
1
 
5
 
! Отговори
до анонимен 164 преди 5 месеца
Абе ти хубаво казваш да ги разкараме паветата - ама тогава що трошихме пари да ги нареждаме? При това два пъти? Че и милиони а не някоя дребна сума.Ами да връщат парите
217
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ккато некадърно го полагат тези павета, трябва и пешеходци да не минават, че ще се разместят.