Над 100 сигнала за паднали дървета в София, някои райони са без ток

Снежната покривка към момента е между 25 и 35 см
26 ное 2023 08:15, Нели Христова
108
Над 100 сигнала за паднали дървета в София, някои райони са без ток
Снимка: БГНЕС

В София през нощта работата на екипите по почистване на снега не е спирала поради усложнената зимна обстановка. Интензивни валежи от сняг придружени с усилване на вятъра продължиха през цялата нощ. Снежната покривка към момента е между 25 и 35 см, по данни на НИМХ.

На територията на всички 24 района на Столична община са извършени няколко обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса, съобщи пресцентърът на Столична Община. Общо 130 снегопочистващи машини на фирмите, ангажирани с дейността, са обработили трасетата на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, както и основни улици в районите и частично вътрешно-квартални улици. Обработени са и общински пътища и Южната дъга на Околовръстен път. На места са извършени и по 4 обработки. Работата продължава и към момента.

Постъпили са над 100 сигнала за паднали клони и дървета. Аварийните екипи са на терен и реагират, като към този час са почистени повече от 60 паднали клони и дървета от пътните платна. Поради обилният снеговалеж и натежала листна маса множество клони са прекършeни и създават затруднения за придвижването.

Към този час градският транспорт се движи при зимни условия. Почистват се прилежащите площи на спирките на градския транспрот. Затруднено е движението по трамвайна линия 10 поради паднали дървета, като същата се движи от кв.“Иван Вазов“ до ж.к. „Връбница“. По трасето на линии 20 и 22 са пуснати заместващи автобуси. Поради липса на напрежение в контактно-кабелната мрежа трамваите от линии 7 и 27 достигат до кв.“Иван Вазов“. Поради паднали дървета е затруднено е движението и на автобусите от линии 3 и 7 до селата Плана и Пасарел.

В планината Витоша поради обилен снеговалеж временно се затварят за движение пътищата: кв.Драгалевци - хижа Алеко и „Бояна“ - местност Златни мостове.

Към момента няма данни за спряно топлоснабдяване в райони на София.

По данни на "Електрохолд" има прекъсвания на електрозахранването в отделни части на районите Витоша, Панчарево, Кремиковци, Лозенец, Нови Искър, Студентски, Банкя. Аварийните екипи ва дружеството работят за отстраняване на авариите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много е зле с тока в последно време, по-зле и в сравнение с времето преди 1989 година, когато САЩ ни наложиха санкции и се наложи заради валута да изнасяме повече ток, за сметка на намаление на вътрешното потребление чрез режим на тока
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На власт е коалицията ДПС-ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ, не го забравяйте!
87
1
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
Няма нищо за плюене просто виждаме действителността живеем тук а истината боли промените работа и празни приказки 3 год на власт са Промените
86
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 102: Нормално, нормално. Колко пък нормално да си е вървял животът, като имаше постоянно режим на тока. 2 часа има, два няма и особено през зимата. Айде моля дъртите лъжци да си пият хапчетата.
85
4
 
8
 
! Отговори
Истина ви казвам! преди 4 месеца
Снощи се прибирах с колата към 22.15 часа и не видях никъде нито един снегорин в южната част на софия! Не знам в колко точно през ноща са чистили явно 22 часа е ДЕН!!! Явно новия кмет и новия общински съвет още не могат да се разберат кой, ще лапка милионите за почистването на София!
84
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Падна малко снежец и всичко пак се блокира. Преди 1989 имаше зими с повече от метър сняг в София, а живота си вървеше нормално.
83
1
 
5
 
! Отговори
До 100 преди 4 месеца
Тук не е чистено, а иначе вие обратно в 3-ти клас да си припомните какво е процент.
82
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цели 35 см сняг и 95% от пътните артерии в София са почистени и проходими. А при Фандъкова при 5 см сняг, градът се блокираше за 2-3 дни.
81
2
 
12
 
! Отговори
Градски транспорт преди 4 месеца
С колегите поне за едно сме на едно мнение.Без значение кой е на власт в България падне ли сняг живота замира!!!Явно още сме в средновековието!затворени пътища спрял ток....И то къде? В столицата на територията.....
80
3
 
6
 
! Отговори
до 92 преди 4 месеца
Кoмплексар!
79
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Брей, целият оркистански троляк излязъл да плюе по сайтовете. Явно много го боли
78
2
 
6
 
! Отговори
Itso преди 4 месеца
Селски неволи
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Задължителна легализация на марихуаната. Само ние още не сме, май.
76
5
 
13
 
! Отговори
..... преди 4 месеца
Еврограйндъри, ще затваряме ли АЕЦ-а ? Колко ток произведоха соларните панели ?
75
7
 
11
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
Къде са Промените майсторите дето заблуждаваха по телевизиите били най превъзхождат всичи останали С един сняг не можете да се справите Защо сега не критикувате Излезте по телевизиите говорете небивалици
74
17
 
7
 
! Отговори
НЕМСКО ПРЕВЪЗХОДСТВО преди 4 месеца
Руската лада нива е бледа имитация на немската Mercedes-Benz G Klasse
73
10
 
9
 
! Отговори
Нане преди 4 месеца
Една седмица, такова време и започваме Сойка Присмехулка в юрохатлантическата колония на кравите.... ===)))
72
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 85 И аз след малко излизам, защото случаят ми е спешен- свърши ми винцето и трябва да отида до магазина да си набавя+ някое друго ребро за фурната с печени картофки.
71
6
 
6
 
! Отговори
СТУДЕНА СМЪРТ! преди 4 месеца
ПРЕДСТОИ УРАГАН! СТОЙТЕ СИ ПО КЪЩИТЕ!
70
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А Тлъстия похотливец седи пред камината, нагъва пържоли с винце и потрива доволен крадливи ръчички.