Над 100 сигнала за паднали дървета в София, някои райони са без ток

Снежната покривка към момента е между 25 и 35 см
26 ное 2023 08:15, Нели Христова
108
Над 100 сигнала за паднали дървета в София, някои райони са без ток
Снимка: БГНЕС

В София през нощта работата на екипите по почистване на снега не е спирала поради усложнената зимна обстановка. Интензивни валежи от сняг придружени с усилване на вятъра продължиха през цялата нощ. Снежната покривка към момента е между 25 и 35 см, по данни на НИМХ.

На територията на всички 24 района на Столична община са извършени няколко обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса, съобщи пресцентърът на Столична Община. Общо 130 снегопочистващи машини на фирмите, ангажирани с дейността, са обработили трасетата на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, както и основни улици в районите и частично вътрешно-квартални улици. Обработени са и общински пътища и Южната дъга на Околовръстен път. На места са извършени и по 4 обработки. Работата продължава и към момента.

Постъпили са над 100 сигнала за паднали клони и дървета. Аварийните екипи са на терен и реагират, като към този час са почистени повече от 60 паднали клони и дървета от пътните платна. Поради обилният снеговалеж и натежала листна маса множество клони са прекършeни и създават затруднения за придвижването.

Към този час градският транспорт се движи при зимни условия. Почистват се прилежащите площи на спирките на градския транспрот. Затруднено е движението по трамвайна линия 10 поради паднали дървета, като същата се движи от кв.“Иван Вазов“ до ж.к. „Връбница“. По трасето на линии 20 и 22 са пуснати заместващи автобуси. Поради липса на напрежение в контактно-кабелната мрежа трамваите от линии 7 и 27 достигат до кв.“Иван Вазов“. Поради паднали дървета е затруднено е движението и на автобусите от линии 3 и 7 до селата Плана и Пасарел.

В планината Витоша поради обилен снеговалеж временно се затварят за движение пътищата: кв.Драгалевци - хижа Алеко и „Бояна“ - местност Златни мостове.

Към момента няма данни за спряно топлоснабдяване в райони на София.

По данни на "Електрохолд" има прекъсвания на електрозахранването в отделни части на районите Витоша, Панчарево, Кремиковци, Лозенец, Нови Искър, Студентски, Банкя. Аварийните екипи ва дружеството работят за отстраняване на авариите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
9
 
! Отговори
ANonymous преди 5 месеца
Къде е Василиса ТерзиеваСамо знаят да приказват, а никаква работа не вършат
28
0
 
6
 
! Отговори
Снегорина подъл преди 5 месеца
Най се кефя като изчистя главните и набутам снега в малките улички . Коконите да ги видя как ще ходят на мол с високи токчета хухахихиха.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
София област,ток няма от повече от 12 часа .Електрохолд са некадърници.Добре че не вали както трябва,дано и повече не вали...
26
1
 
1
 
! Отговори
Елена Йончева преди 5 месеца
Бойко Борисов е дръпнал щепсела тук-таме в Електрохолд - за да натрие носа на Терзиев, понеже не се съобразява с него.
25
0
 
1
 
! Отговори
Видими Резултати преди 5 месеца
ГЕРБ
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами неделя е, спрете поне за ден колата.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това глобално затопляне ще ни замрази. Спомням си пррез 70-те години как баща ми ставаше рано да ми направи партина да мога да отида на училище снега достигаше 40 см. А преспите до 1.50 м. Зиловете на Софстрой монтираха греблата и почистваха цяла София имаше и багери които товареха снега в самосвалите а те го изсипваха в перловската река. За нас децата снега беше голяма радост. Правехме снежни човеци и тунели в преспите. Днешните деца рядко виждат сняг.
22
1
 
2
 
! Отговори
Има ли изненадани? преди 5 месеца
Бесте Сабри от bTV е ГЕРБ-аджийка.
21
1
 
7
 
! Отговори
О, божке преди 5 месеца
Е, доживях и за снега да обвините Бойко. Разбира се, за непочистена София не може да се обвинява Васко, той е само на няколко седмици кмет. Както казаха и за протестите. То сега се учи момчето. Истината е, че нито Бойко, нито Василчо ще дойдат да изчистят пред вас. Вместо да пишете глупости, може да се облечете и поизчистите, докато е още меко времето, че утре ще е лед. А който си е представял някаква различна София с Васко и България с Промената, е време да се освести. Студа помага много.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Терзиев, по времето когато родата ти беше на власт, пътя до Златните мостове винаги беше изряден, дори и при двойно повече сняг! Виждал съм трудоваци на ръка да чистят, но удоволствието на столичани от зимната разходка никога не е било спирано! Бързо да пратиш снегорини натам! Ти не си никакъв столичанин!!!!
19
0
 
7
 
! Отговори
Нане преди 5 месеца
Шо ке праим ний зимъска, гато сняг тука забръска.... ===)))
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре че не сме с климат като на Русия че тогава цялата държава ще трябва да се затвори за няколко месеца понеже.
17
3
 
8
 
! Отговори
ГАНЯ иска... преди 5 месеца
...да вали сняг и да няма сняг. Очаквам екслкузивно включване по всички канали на Бойко, да обясни че Терзиев е виновен че има сняг. Сега по НОВА дават репортаж че булеварда е изчистен, но духа вятър. Кажи му ГЕРБ-аджия и повече не го обиждай - това му е достатъчно.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нов кмет, нови неволи, няма ток , падналите дървета са стотици, нищо не е почистено, а джендъристите неискат да работят, защото техния човек не го искат за председател на общ.съвет.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лееелее малеее, има сняг.Поне главните булеварди са изчистени.Цяла северозападна България е без ток,но у Софето като няма,шок и ужас.
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Засега е слаб подаръка на природата за скапанагендарска софиа но тия дни ще натрупа още сняг до 80 сантиметра и ще го продружи арктически студ от минус45 градуса и ще стане страшно .
13
12
 
9
 
! Отговори
( :О_О: ) преди 5 месеца
Терзиев какво трябва да направи? Да лови всяка снежинка ли? Хората са ви казали че има ЧЕРВЕН КОД и да си седите в къщите, че всичко ще е леш от снег. Вие правите точно наобратно - добре, че не ви бяха предупредили да не ядете жълт сняг...
12
12
 
8
 
! Отговори
Боко клати държавата преди 5 месеца
18 години ГЕРБ - видими резултати. Всичко леш. Държава пред закриване, София пред тотално унищожение
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нима !!!! И парите ни са усраина ! Няма ток нама и канлизация няма тоалет , защото народа избра това ! няма няма няма - какъвто е народа такава е и политиката !Вижда се и неграмотния народ ! Викаха навремето , че Кольо Фичето е бил самоук !!!! ГРЪНЦИ !!!! учил се в Турция в ЦАРИГРАД КАКТО И ВСИЧКИ тогавашни личности ! Сега СУ на какво ни учи - да сме зависими и роби на юсей !жъне се това което сейш!!!!
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И сега какво- не мога да се кача на Златните мостове заради калпавото почистване? ТЕРЗИЕВ- ОСТАВКА!!!!