Васил Терзиев дари заплатата си като кмет за декември

Той е избрал две каузи
11 яну 2024 17:25, Нели Христова
44
Васил Терзиев дари заплатата си като кмет за декември
Снимка: БГНЕС

Възнаграждението, което получих като кмет на столицата за декември е 3098,96 лева. Дарих 1597,96. лв. на Асоциация "Детско сърце" и 1500 лв. на Асоциация "Муковисцидоза" България. И запазих символично 1 лев. Това съобщи във фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

 Асоциация "Детско сърце" обединява родители, детски кардиолози, психолози, юристи и всички, които дават своята безкористна помощ и подкрепят деца и млади хора със сърдечни заболявания. На близо 500 деца на година се установяват сърдечни проблеми, а поне 250 се нуждаят от операция през първата година от живота им. Имаме 20 000 пораснали деца и млади хора с вродена сърдечна малформация, пише още той.

Втората кауза е тази на Асоциация "Муковисцидоза" България, които с дарението ще могат да осигурят специалните инхалатори, които използват техните пациенти. Евтината им версия струва 500 лв. и е с 5 години гаранция. В момента има кампания за събирането на 25 000 лв. за 50 инахлатора, които са абсолютна необходимост за пациентите освен нужните им медикаменти. В България има около 300 пациенти регистрирани с муковисцидоза - най-често срещаното генетично рядко заболяване, което обикновено се проявява в ранна детска възраст и засяга белите дробове и стомашно-чревната система, обяснява кметът.

"Надявам се, че споделяйки всички тези съдби и каузи, ще успея да мотивирам и други да направят своето малко добро дело. Разбирам всички, които ще кажат, че това не е системното решение и съм готов да се съглася. Осъзнавам, че е отговорност на нас - управниците, да направим така, че всички нуждаещи се да не трябва да търсят помощ по този начин. Доколкото можем ние ще се постараем всичко, което зависи от нас в Столичната община да бъде направено и подобрявано. Това ще отнеме време, което всички тези хора нямат, затова ще продължа да дарявам всеки месец своята заплата така, както обещах. И ще давам трибуна на каузите и призивите за помощ, за да може повече хора да се включват в тези благородни инициативи", пише още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Г преди 3 месеца
Браво пич.Много ми малеее тази заплата 3100 за кмет. Има нещо гнило.
38
4
 
7
 
! Отговори
Пак съм аз преди 3 месеца
Не е свършил работа и за един лев
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
заплатата му била 3000, а свършил ли е за 3 лева работа
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жалка картинка - да се хвали наляво-надясно колко пари е дарил. Да каже колко пари му дадоха от ДС, че да започне бизнеса си и колко пари вече се е договорил да открадне чрез сглобката.
35
2
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 3 месеца
Даренията са анонимни, смешнико!
34
2
 
11
 
! Отговори
левак преди 3 месеца
Безгранично тъпu номера , хората това ли очакват от теб , а парите от заплатата не ги заслужаваш , съгласен съм .
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Васе, да беше купил малко пясък да нахвърляш по улиците, да не се хлъзгат на леда хората! Заплата знаем, че не заслужаваш, щото не работиш, ама не ти ли е жал поне за пенсионерите, дето ще се почупят по тия заледени улици? Опесъчи улица, спаси пенсионер!
32
1
 
16
 
! Отговори
Стар софиянец75 год преди 3 месеца
Да застопорят този Бонев някъде и и работата ще тръгне.Не може двумилионен град да е заложник на един бройлер в политиката със детски пориви и обещания!Какво е видял и живял този мушморок в моя град.?
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
много е сладък Терзиев.
30
1
 
6
 
! Отговори
А КУФАРЧЕТО ..?? преди 3 месеца
КОГА И НА КОЙ ЩЕ ПОДАРИ.? .....ИМАМЕ ЛИ ШАНС НА ОПАШКАТА...?
29
2
 
11
 
! Отговори
бре преди 3 месеца
ее щедростта ти безгранична бе Васко
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А коледния бонус?
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Милионерчето е свикнало с милиони заплата. С отвращение хвърля тази плебейска заплата на бедните. Унижават го с плебейска заплата. А милионите ще си ги прибере.
26
1
 
13
 
! Отговори
Руси преди 3 месеца
Очевидно не е там за заплата ,а да обслужи интереси за милиарди на определени хора. Колко е сбъркано всичко. Някои хора като Денкофф даже ни се карат пред родния екран и ми казва кое е правилно и неправилно. Как Радефф не трябвало да разединява народ ,абе балък вие как дойдохте на власт ? Нали разединихте народа и от тогава няма скрепяване. Значи на Боко може да сме критици ,но на самите нас никой не може да ни каже копче. Това е фашизъм! Каква демокрация говорим ?
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Великия лайню дарил кило фъстъци и 8 милиарда на приятелите си нагли българи връзкари същите като гнусните му родители връзкари какъвто е и той лаянар български смрад гнусна българска
24
1
 
19
 
! Отговори
Лаик преди 3 месеца
Може и за зимно почистване да дари малко... още има неизвозени клони от предишния сняг...
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много стиснат този, ако ще дарява може много повече но ние не искаме да дарява пари а да върши работа в което е пълен провал.
22
1
 
18
 
! Отговори
мамин л.и.г.льо вася преди 3 месеца
ха, ха, ха - ами много е лесно като дедо, татьо и мамка му са окрали милионите от нас.
21
2
 
17
 
! Отговори
Бунгар преди 3 месеца
Той Терзиев потомствен крадец,цели поколения живяли да държавната хранилка е подарил заплатата си.Аман от подобни лъжци,ограбили милиони от държавата и да се правят на дарители с трохички.До тук с нищо не е показъл,че е по добър от Й.Фандъкова.Ще се окаже,че софиянци са най голямото стадо и балъци.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този разчита само на кражбата..