Фандъкова: Чуват се разнопосочни послания от Васил Терзиев и Борис Бонев

София наистина няма време за губене, коментира тя
14 яну 2024 21:54, Нели Христова
50

За съжаление, за шести пореден път тази седмица не беше избран председател на СОС. Това, което е по-важно, е, че всъщност няма яснота за осигурено мнозинство, защото това е същността на работата на Столичния общински съвет, който трябва да взима важни решения. Политическата криза в СОС се задълбочава. Имаше опит - беше изпратена покана до част от политическите сили за разговори, но тази покана не беше уважена от групата на БСП, а към ГЕРБ-СДС не беше изпратена такава покана. Това каза бившият кмет на София Йорданка Фандъкова в студиото на "Опорни хора".

Тя е на мнение, че продължават да се чуват разнопосочни послания от Васил Терзиев и Борис Бонев.

"Трябва да се изчистят, за да може да продължи процесът, защото когато търсиш подкрепа, не бива да я търсиш от позицията на силата. Осигуряването на мнозинство е отговорност на управляващите. Те са хората, които трябва да кажат пред всички ясно с кого биха искали да управляват, а това все още не е ясно. Аз съм работила, особено в последния мандат, без мнозинство, лично съм водила преговорите за подкрепа и тези разговори са трудни", допълни Фандъкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ бюджетът е политически въпрос.

"Ако не можеш да осигуриш мнозинство за бюджета, ти не можеш да продължиш успешно работата за София. Бюджетът трябва да бъде внесен в СОС до 29 януари, след това трябва да започнат обсъжданията, преди това, разбира се, трябва да има широко обществено обсъждане, а за него също има срокове. Управлението на София е сериозен въпрос - управлението на над милион и половина души, условията, в които те живеят, парите, с които те си плащат данъците", коментира бившият столичен кмет.

Фандъкова е категорична, че преди е имало плаващи мнозинства, но последствията софиянци ги носят и до днес: "Аз не бих го препоръчала, за хората е важно да знаят кой носи отговорност, да търсят отговорност и тогава хората, които управляват, са по-внимателни. За съжаление, не се говори и за ценности, а за мен винаги е било важно".

"Забавя се работата и развитието на града, а София наистина няма време за губене, има доста да наваксва. Доста неща направихме през последните години - променихме до голяма степен базовата инфраструктура, но има нужда да се работи и в кварталите. Имаше заплахи за загуба на средства по европейски проекти, които трябваше да бъдат отчетени до края на 2023 година, тогава споделих различни варианти, които биха могли да помогнат. И държавата отпусна средства, с които да могат да бъдат разплатени и после възстановени от оперативните програми", категорична е Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нагла гад. Един ден ще замлъкне завинаги, когато я опандизят.
35
1
 
2
 
! Отговори
Joko преди 3 месеца
Терзията е тръгнал дауправлява БЕЗ ТЕРЗИЯ ! А бонБоневчето се кипри като мисСирка. Тези двамцата са по-зелени от ливада с рай грас.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Оф, глупости, значи! Като почне и да разсъждава това недоразумение! Няма избран председател, защото ГЕРБ-СДС саботираха заседанието - какво повече трябва да се каже?! Дано има избори отново, за да ви изметем и изселим окончателно, жалка некадърна граблива шайка.
33
1
 
5
 
! Отговори
КРИСИ преди 3 месеца
Защо Герб мислят,че са вечни и задължително трява да присъстват във властта-просто на хората им омръзнаха тяхните муцуни-СЕГА И С ТОЗИ АРМЕНЕЦ...сТИГА С ТЕЗИ ДЕТИНСКИ ИСТОРИИ И АМБИЦИИ ЗА ВЛАСТ...никой не мисли за проблемите на града,те,проблемите са като че ли нещо второстепенно,защо бяха тези ИЗБОРИ-ЗА ТОЗИ ВЯТЪРНИЧЕВ ТЕХЕН КАНДИДАТ ЛИ,ДАЖЕ И СЕ ПЕРЧИ ...
32
4
 
9
 
! Отговори
Петър преди 3 месеца
И Терзиев и Бонев са чиста проба аматьори, то се вижда нагледно вече няколко месеца
31
4
 
4
 
! Отговори
М'глата преди 3 месеца
Чавке Самоковска...от тебе пък нищо не се чуваше,а и той е смет от вашето котило.
30
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КАТО ФАНДЬКОВА СОФИЯНЦИ ЩЕ ИМА И ДА СЬНУВАТ,ОПРАВИ ЦЯЛА СОФИЯ НАПРАВИ Я ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД, СЕГА ЗА ДВЕ ГОДИНИ АКО ОСТАНАТ ТЕЗИ НА ВЛАСТ ЩЕ Я ОСЕРЬТ ОТВСЯКЬДЕ💩💩ХВАЩАМ БАС .
29
11
 
6
 
! Отговори
днъкоплатец преди 3 месеца
Данче съсипа кварталите в северозападна София, за да обслужиш проектите на Плевнелиев, а в края на мандатата ти даде инвеститорски клас А на Линднер, компания която строи в нивите? Как точно ти работи в кварталите тези 14 години? Засрами се и буъди активна в разпитането на корупцията, за да не мине давността на злоупотребите?
28
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мафията ГЕРБ ще саботира до последно СОС. Взеха им кокала, който глозгаха 20 години.
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нови избори в София.... Срочно!!!
26
13
 
24
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Терзиев е noзop, оставка и затвор!!!
25
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
терзиева и мис бони са ***
24
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фандъкова е фандък,тоест туркиня. Та по този повод минава иска да напомня,че Турция е терористична държава и няма място в НАТО. Турците надминаха себе си по глупост.Футболист от турският шампионат си написал на ръката нещо,в подкрепа на заложниците на Хамас и го съдят. https://israelnoticias/deporte/turquia-investiga-a-futbolista-por-gesto-en-solidaridad-con-israel/
23
17
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 месеца
Разбойницете крадците от банкянската организация, 15 г. крадоха от бюджета на софия,и сега се задавят от яд и гняв,че няма как да са на първа линия.50 г. няма да стигнат да се възстанив,след банкянския грабеж на народна пара.
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали са ЛГБТQ+.
21
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много е висока цената на Фъндупковия успех! За тези милиарди, трябваше да има две метра!
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поради времената на Радев София се напълни с конфитюр и компании от селянки, пълен батак, МВР бездейства!
19
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фандъкова на съд!
18
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фандъкова, как забрави да кажеш за метрото? е нищо, другото интервю
17
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко откранда Юрданке?