Таков: Не съм отстранен от градския съвет на БСП

Заседанието започна без кворум
26 фев 2024 19:07, Стела Стоянова
17
Таков: Не съм отстранен от градския съвет на БСП
Снимка БГНЕС

"Не смятам, че някой е отстранен. Едно решение трябва да бъде взето по устава на партията, а то не е. Заседанието започна без кворум, по време на гласуването не се допускаше и да се преброи кворума. Списъкът, който е с подписите за удостоверяване, се криеше през цялото време, а накрая се качи по етажите".

Това разказа в "Лице в лице" по Би Ти Ви Иван Таков. В неделя БСП на практика го отстрани от поста шеф на градската организация с решението на Националния съвет структурата в столицата да започне пълен цикъл отчет и избори.

Със старта на процедурата автоматично се прекратява мандатът на настоящото ръководство, а Таков няма да може да се кандидатира отново за поста в следващата 1 година. Решението бе взето като един вид наказание за решението на общинските съветници от БСП да подкрепят кандидата на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров за временен шеф на Столичния общински съвет (СОС).

При нас има колективни органи, може да подадем жалба срещу това решение, коментира Таков. Според него не било вярно и, че Националният съвет на партията има решение да не бъде подкрепян кандидата на ПП-ДБ-СС. Таков обясни, че единственото, което е приемано в тази посока, е решение БСП да не се коалира с тях и ГЕРБ в СОС.

Ние не сме подписвали не само коалиционно, но и никакво друго споразумение с тях, подчерта той.

А подкрепата към сегашния шеф на СОС обясни така: Това беше възможният временен вариант, за да започнем работа.

Ние винаги сме имали ясни и категорични позиции, и срещу много от решенията на ГЕРБ, и в момента срещу ПП-ДБ. Обмисляме наш алтернативен бюджет. Обвиненията, че работим заедно са нелепи и търсене на повод, за да се случи това, което се случи вчера, категоричен бе Таков.

Той определи вчерашното решение като "директна атака срещу партията и саботаж".

"Имаме избори след 3 месеца. Това ли е национално отговорното отношение - да хвърлим най-голямата организация да се занимава с вътрешнопартийни разпри?", запита той.

На въпрос кога за последно си е говорил с лидерът на БСП Корнелия Нинова, Таков отвърна: За последен път говорих с нея преди последния Градския съвет, това бе преди около месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: БСПиван таков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая жена има психични проблеми: да разтури столичната партийна организация, въвеждайки я в избори, когато партията й , по-точно остатъците от нея, се готвят за евроизбори, е направо лудост! Да си взема Националния съвет и да се измита!
15
0
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 1 месец
Нали сте плуралисти, демократична партия? Нинова отново не е наясно какво решение са гласували. И защо беше необходимо всичкото това истерично крещене по медиите. Не можете ли по тихо и кротко да обсъдите проблемите си в партията. Защо преди изборите цепите червените хора? Нинова, плащат ли ти да затриеш БСП, да прехвърлиш гласовете им към други псевдолеви и проруски партии?
14
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Другарката гони,процентите спадат.Евроизборите-поредния изборен провал за БСП.
13
0
 
6
 
! Отговори
От пренума преди 1 месец
"Гледам сега и другаря Станишев - така хрисимо разговаря тука, но кутията на Пандора взе да се отключва още през 2014 г., когато той с лека ръка изключи от партията бившия двукратен президент на България - Георги Първанов, заедно с втория и третия човек в партията - Румен Петков и Евгени Желев.</strong> И сега Станишев ни държи лекции как да се обединяваме и как трябва да го издигнем пак за член на Европарламента.
12
5
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Овчаров към Таков: Продадохте се на брокерите Кирил Добрев и Красьо Черния!
11
4
 
3
 
! Отговори
Р.Овчаров на пленума преди 1 месец
"Някои от вас знаеха, че съветниците от "Продължаваме промяната" бяха на една крачка от това да подкрепят нашата кандидатура за председател на СОС - Диана Тонова. Но за това трябваше да я предложим, а вие не я предложихме. Може би това беше и сделката на нашия брокер - Кирил Добрев, който заедно с Красьо Черничкия вече бяха направили сделката. И тя беше такава - БСП да бъде паравана, зад който ГЕРБ ще прикрие последствията от 17 годишното си управление на С
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мръсните номера на Нинова и близкото й обкръжение, от типа, наричан в САЩ curve tricks. В тая насока постиженията на БСП нямат конкуренти.Започна Станишев, продължииха Р.Петков, М.Миков, но Нинова е върхът. Разсипа партийната организация в Пловдив и пловдивска област, Ямбол, Враца, Видин, Монтана, В.Търново. Изборите в София,по време на които кварталните партийни организации ще бъдат управлявани от назначени от Нинова председатели, ще довършат Червената София. И ще си остане Ниновица с ИБ и НС
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Олигарсите и техните политици са престъпници без морал, защото са заграбили икономиката на България по най престъпни и криминални начини, които правовата държава на Европа не познава и не би позволила.България от 77 години с непрекъснато управление на комунистите, няма независима съдебна система( няма и правова държава), която да се бори с корупцията и олигархията, народът ни не знае какво е правова държава, руско-български олигарси владеят всички медии, всички хуманитарни факултети и не позволяват да се говори за европейската правова и социална държава
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цуна са с тези дето рушат паметници, без да са дали нищо на България. Няма прошка Таков. Приключи безславно, Още преди да си започнал.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Kako вapgи зgpaвo! Copoc e renил АБПФК изgънkитe...
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българската партия на предателите.БСП- българските синове на предателите.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A би тpябвaлo!
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая жена или се вкопчила толкова здраво в креслото си на председател на БСП в мания да не го изпуска, изгонвайки всичко мислещо със своята глава и вече не вярващо на стрина Корни, или е решила тя да унищожи БСП. Друго обяснение няма. Оставям настрана нейните маши Свиленски, Симов и Румен Гечев, но защо Р.Овчаров изрича тези тежки и пълни с лъжа думи?
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само ще те махнем, нищо повече
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А трябва да си отстране, предател
1
3
 
7
 
! Отговори
Коки преди 1 месец
Да бе .. и баща ти не го изритаха от Всяка Неделя като внасяше кожуси от Турция с дипломатическа кола на дядо ти .. никак. Не сме забравили червените ви номера ама кака Мурнелия излезе по-***.