Георги Георгиев:: Не, няма афинитет към отличниците, но не понасям връзкарите

Столичният общински съвет ще заседава извънредно
27 фев 2024 11:16, Нели Христова
19
Георги Георгиев:: Не, няма афинитет към отличниците, но не понасям връзкарите
Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет ще заседава извънредно днес по искането на ГЕРБ-СДС, подкрепено с подписите на 33 съветници от всички групи без ПП-ДБ-СС, за да гласуват доклада за санирането на жилищни сгради.

"Това се налага, защото кметът и екипът му искаха да вземем незаконосъобразно решение миналата седмица - без да са се произнесли комисиите към съвета. Това щеше да доведе до отмяна на решението ни в съда и да провали кандидатстването на хиляди домакинства по програмата. Ето пример защо е важно зам.-кметът по правни въпроси да е подготвен юрист", пише във Фейсбук общинският съветник Георги Георгиев.

Преди дни той съобщи, че заместник-кметът по правни въпроси Никола Лютов е без юридическа правоспособност. "И понеже на Терзиев му "било тъжно" защо питам за заместника му по правни въпроси, който НЕ е правоспособен юрист. Да уточним - по повод изказванията на Терзиев вчера пред БНТ: Не е вярно, че Лютов е завършил един от топ университетите в САЩ, кмете. Лъжете. Според сайта на Chicago Kent College of Law (което НЕ е престижния Chicago University, а нещо съвсем различно), та той е на... 99-о място (деветдесет и девето) в класирането от топ 100 правни факултети... Толкова за дипломата на зам.-кмета от топ университет в Щатите. Проблемът не е в лъжите на кмета по темата, нито в това 99-о място, макар че не е никак престижно. Така и не разбрахте за 100 дни, г-н Терзиев, че заместникът Ви по правни въпроси просто НЕ Е УЧИЛ: Конституцията на Република България; Закона за местното самоуправление и местната администрация; Закона за общинската собственост; Закона за обществените поръчки", изброява Георгиев.

Общинският съветник от ГЕРБ-СДС е категоричен, че от зам.-кметът се очаква да брани правата на общината и гражданите. "Да защитава от набези на тарикати общинската собственост, без да е учил как. Да гарантира закоността на местното самоуправление по закон, който не му е преподаван. Толкова за кадрите на Терзиев".

"На репликата на кмета, че съм имал "афинитет към отличниците, защото съм преподавател", отговарям така: Не, няма афинитет към отличниците, но не понасям връзкарите, които си пробиват път с лакти. И казусът със санирането на жилищни сгради доказа как отличниците спестиха на хиляди софиянци неудобството да кандидатстват два пъти по програмата заради пропуски на градската управа, непознаваща правилата, които трябва да прилага", заключва Георги Георгиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
Светлинни години ни делят от дс червеното милионерче и боневата групичка избрана с 16 % и се водят дела за кметските избори
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комсомолци ГЕРБ - как са се построили. Няма го само шофьора на Тодор Живков и на Маргините, да му козируват.
12
3
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 1 месец
На светлинни години е пред наведените усрьовци от снимката.
11
2
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
Незнам за тези на снимката но да питам пишещите негативи хазарта ли ви компетентен за вас
10
2
 
14
 
! Отговори
простото кире преди 1 месец
Тази вяра в завършилите на запад в известни университети е леко неадекватна и по кирчовски глупава! Правото е локална наука на 70% и другото е европейско право, а да учиш право в Америка е безумно ако не си останеш там! Нещата са толкова различни, че тук е абсурд нещо да практикуваш, освен ако не е свързано с ценни книжа и борси!
9
4
 
12
 
! Отговори
Смех преди 1 месец
Пълен смях !!! То тия от снимката и още куп народ в НС са САМО ВРЪЗКАРИ !!! Ако има компетентна личност в НС то сигурно са 1-2ма максимум !
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно тия на снимката са кариеристчетата и връзкарите. Мислеха си, че Тиквата ще е вечен и се надпреварваха да му целуват ... ръката ... и нещо друго, което ръката бърше след ...
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И злобното арменче,което яко се прецака,и то барабар Петко с мъжете.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герберастки шутове - тичайте да целувате ръка на Тлъстия крадец в Банкя.
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоз пък, дето блокира работата на сос, заради гербаджийски мераци и отмъстителност, най-вече да докаже, че новите не стават за нищо, ама ние да не сме прости бе, корумпе
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сун цъ: обвинявай другите в онова което си виновен
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И кой го казва?Тия,които са навързани като свински черва,говорят за връзкари!Еййй,няма такава наглост!
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не понасяш себе си?!!Не может быть!!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Toa napaneт нaй y лeвo e cиryp зa oтличницитe?