Кой рисува мистериозни графити по блокове в София?

Не е ясно какво точно изобразяват и означават те
27 фев 2024 16:15, Елка Василева
29

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мистериозни графити се появиха предни дни върху фасадите на жилищни блокове в софийските квартали „Дружба” и Зона Б-19. Въпреки огромния им размер никой от живеещите не е разбрал кога и как са нарисувани. Междувременно в социалните мрежи се появиха различни теории какво означават надписите.

"Рисунките се появиха миналият четвъртък. След като ги видяхме, съпругът ми се качи на покрива. Катинарът беше разбит. Горе на покрива имаше торбичка, която прибрахме за доказателства. Във входа имаме много IT специалисти, които споделиха, че графитите може да са направени с дрон”, сподели пред Нова тв живущата в блока в Зона Б-19 Антоанета Хабернал.

В нощта срещу вторник около 04.00 ч. в 1 РУ е получен сигнал, че в ж.к. „Слатина” върху бл. 74 виси мъж с въжета. Полицаи са установили, че става въпрос за 27-годишен германски гражданин, който е изрисувал графити върху фасадата на сградата. В него са намерени спрейове. Мъжът е задържан, потвърдиха от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Не само панелките. преди 1 месец
До АнонименЖилищното строителство в България е грозно, дори и новото. От цялата среда лъха мизерия и липса на естетика, камо ли надежда.
27
0
 
1
 
! Отговори
хахаахахаха преди 1 месец
Мнооооого са бързи да глобяват за графити, а за всички останали ГЕРБАДЖИЙСКИ МИЗЕРИИ ГЛОБИ КОГА?
26
1
 
3
 
! Отговори
Катя преди 1 месец
Те съсипват и реновирани сгради в центъра на София.Това не са нормални хора ,единствения начин е яки глоби ,да започнат от 30 000 лв.и да ги видим дали ще мажат както сега.Безобразие!
25
1
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 1 месец
След т.нар. саниране нашият блок прилича на пентниста хиена! Не е за гледане!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименНа времето едниГолям стражар ще се окажеш, пред очите ти все ***, все да го ошушкаш до кокал, предвиждаш и бъдещето, направо врачка-стражар. Може пък да се включат в боядисването, да им покажеш как се прави, дето се вика да се извлече полза. Каква е ползата да останеш без дом заради графити???
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те хората са го написали, германец, от онези западните държави, дето са супер уредени и е много по-готино от България, дето взимат по един тон заплати, ама им свършило мястото за рисуване по блоковете и дошъл тук на арно след саниране, кеф.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На времето едни тийнейджъри боядисаха един супер бърз влак докато спрял на една гара в Испания. Хванаха ги и, когато родителите им получиха сметката за възстановяване на влака в първоначалния му вид /ставаше дума за стотици хиляди евро/, тогава им дойде акъла в главата, като трябваше да продадат жилищата си да платят сметката. Само така се решава проблема с нереализираните и неудовлетворени от живота от реп ки, които цвъкат мръсотията си по чуждите стени, защото свои стени те никога няма да имат
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-грозни панелни гета няма никъде в Европа, евентуално само в Белград. Но все пак става въпрос за върховният идеал на балкано-комунинстическо изкуство: грозната, рухваща панелка.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори графити не умеем да рисуваме както хората. Ходете в други държави в Европа да видите какви фасади има по стените на блоковете, абсолютни шедьоври. Тука някакви три черти мастило
19
6
 
7
 
! Отговори
голям проблем преди 1 месец
Тия миризливи, руски панелни коптори понеже бяха много по-красиви преди графитите ахахаха
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега като са го хванали, 10 години принудителен труд - боядисване на фасади с цел заличаване на графити. Да виси всеки ден по 8 часа на ден на въжетата и да боядисва с бяла боя всичко. От мръсните им грозни "творения" на незадоволени, нереализирани, невзрачни и нищожни "творци" ни е дошло до гуша. достатъчна е мръсотията да им се позволява и на тях допълнително да деградират мястото! Принудителен труд само ще ги оправи. И, ако тръгнат да бягат от полицията, да ги изчистват окончателно!
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пфф, какво ме вълнуват тия гета, населени с бачкотещи бачкери, бе. Ела ми надраскай блока или къщата и ръце няма да ти останат. Дано намерят тия безделници и да ги потрошат от бой.
16
1
 
1
 
! Отговори
Име преди 1 месец
Как кой?! Банкси ги рисува, незнайният велик Банкси!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
харлемската афроамериканска упадачна култура и у нас - това са тези графити
14
0
 
8
 
! Отговори
Зевс преди 1 месец
Да го пуснат отново на въжетата с кофа боя за негова сметка да боядиса на хората стените както са били.
13
13
 
3
 
! Отговори
на Банкси брат му преди 1 месец
С тези графити грозните и посредствено санирани блокове изглеждат малко по-приветливо.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази зараза дойде от САЩ , това са предателите умните и красивите.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е работа на извънземните. На тази планета такива неща не можем да сътворим
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това да не е онзи мистериозен графити майстор Банкси. Да не пипат мазалото, сигурно струва милиони.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дедо с бастоня ша ги пребие.