СДВР: Над 100 души са задържани през изминалата нощ при проверки в столицата

Ще има разположени патрули на зоните, които са най-уязвими, каза комисар Данаилов
10 мар 2024 09:15, Анисия Иванова
182
СДВР: Над 100 души са задържани през изминалата нощ при проверки в столицата
Снимка: БГНЕС, архив

От МВР засилват присъствието на полиция и жандармерия в София, заради няколко случая на сбивания между българи и мигранти в столицата.

В събота вечер са извършени проверки на територията на София, задържаните са малко над 100 души, съобщи зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов пред Нова тв. "Повечето са профилактирани и освободени", уточни той.

"Беше разпоредено от министъра и проведено незабавно СПО, с цел проверка на мигрантите, които се намират на територията на столицата. Искам да кажа, че ще бъдем безкомпромисни. Установихме, че е необходимо Държавната агенция за бежанците да засили контрола над обектите, за които отговаря и да има ясна представа как се изпълнява протокола в тях", заяви зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов.

"Ще има разположени патрули, съвместно с Жандармерията, на зоните, които е преценено, че са най-уязвими", допълни той.

Зам.-директорът обясни още за напрежението в изминалите дни в няколко точки в столицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: СофиязадържаниСДВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
23
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Бягали от войните,а кой запали тези войни,САЩ и запада да бягат там,защо ние трябва да страдаме?!
53
1
 
21
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
До Избирател.Само те ли? Сещам се по гербово време неква бъчварова ли беше, друга ли беше, убеждаваше, колко ще са ни полезни ор-дите. Всички тук и в ес са виновни още откакто меркел ги извика.
52
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уж партии има? Всичко е ббок лук,!! Това е жизнено важен въпрос за бг, а те си траят. Къде е Пеевски нали много му знаеше устата. Къде е Нинова на всяка манджа ама не и тук! Само ВМРО повдигат въпроси.
51
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Центъра на София е пълен с жандармерия и полиция. Личи си че ДС управлява.
50
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мигрантите се представят за бежанци, нали така? Бягат от война. Често унищожили документите си, за да се представят за сирийци, авганистанци...Те трябва да знаят, че не са на екскурзия, или на почивка у нас. Общежитието в което са настанени трябва да е от затворен тип. Не трябва да получават пари, а само храна, дрехи, консумативи. Защото нямат права, като на всички граждани в България. Така ще се предотвратят всички възможности да се разхождат свободно в столицата, да търгуват с дрога и др.
49
3
 
18
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 2 месеца
Нормално е МВР да пази новите българи, за това и променихме конституцията, скоро ще могат да стават и депутати и министри. Слва Украине!
48
6
 
6
 
! Отговори
Копейкин преди 2 месеца
Човек да не си докара родата от Максуда да видят София и на сватба на открито на Факултето! Всички днес караме като луди из арестите да си ги приберем
47
1
 
13
 
! Отговори
Фицов преди 2 месеца
Само100 ли!Може би чакат да има убити и тогава да им светне че нещата с мигрантите докарани от Академика не вървят на добре!
46
6
 
20
 
! Отговори
Избирател преди 2 месеца
Като се гласува не ходете за гъби. Ето докъде я докарва про100 Киро и Ппдб. Респектират кой?
45
0
 
10
 
! Отговори
Софийски Боляри преди 2 месеца
Задържат само българи. Нашите бира в полицията ни казаха, че мигрантите ги питат за документи, а нашите им взимат всичко и ано имат повече от 300 лева или нещо остри - в ареста, освен ако нямат адвокати на лесно.
44
0
 
25
 
! Отговори
УуууУуУ преди 2 месеца
Мигрантите вън от България!
43
0
 
18
 
! Отговори
Дам... преди 2 месеца
Някой ще благоволи ли да пита, я кмета от ДС, а шефчето на столичната дирекция на полицейската милиция, я някой друг отговорно безотговорен фактор, като МВР шефа примерно, как така тия над 100 души бяха допуснати да безчинстват в Столицата ни бре?
42
0
 
14
 
! Отговори
Локо Пллвдив преди 2 месеца
Поздрав за родоостъпницкте и любивниците им с песента на Prodigy - Invaders must die
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Балгарияе на балгаритеее! Моце оравиме и оредузвикаме нот си искамеее в България!!
40
6
 
2
 
! Отговори
Локо Пловдив преди 2 месеца
Някой ми бучи ми минуси, ама и него ше изгони еее
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поклонете се на арийския Хан Сунак и не задържайте висшата арийска раса! За чист Чалгарийски Райх! Зиг Зиг Кирчо и Кокорчо чисти арийци и Зиг Зеленски истински викинг! Развейте Европейското знаме с кръглата месечина по средата! Слава Месечина!
38
10
 
3
 
! Отговори
Ду 41 преди 2 месеца
В Балгариа няма нионацисти
37
2
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 месеца
Някога като студент в София живях в общежитията на четвърти километър . Виетнамците бяха много нагли и често ги побийвахме. Имаше един полковник от МВР който отговаряше за обществения ред.Битите чужденци му се оплакваха и там изяждаха по 1-2 яки шамара.Та такива ми те работи от славните студентски години.
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е задържали са ги изкъпали са ги за профилактика даже някой лев са им дали и обратно на улицата
35
2
 
37
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 месеца
Не е достатъчно само полицейското присъствие пред Съдебната палата и по Витошка! Не трябва да се допуска струпване на мигранти от Близкия изток около Баня Баши, градинката отзад, по Мария Луиза и около Лъвов мост. Улица Цар Симеон заприлича на коптор. Язък за опитите за облагородяване на Женският пазар. От сутрин до вечер се чуват крясъци на арабски и на пущу. Не трябва да се допуска арабски младежи да се събират на глутници за преследване и блудство с момичета, по подобие на Западна Европа.