Таков: ПП-ДБ се възмущават от фашизъм, а ядоха торта с детски главички

Защо делим бежанците, пита лидерът на столичните социалисти
14 мар 2024 17:22, Петър Бойчев
42
Таков: ПП-ДБ се възмущават от фашизъм, а ядоха торта с детски главички
Снимка БГНЕС

Лидерът на столичните социалисти и председател на групата на Местна коалиция "БСП за България" в СОС Иван Таков реагира остро на твърденията на общински съветници от ПП-ДБ-СС, които заговориха за фашистки символи и прояви по време на протеста на гражданите срещу бежанския лагер в "Овча купел".

"Когато от ПП-ДБ ядоха торти с отрязани детски глави им се услаждаше, а сега реват от фашистки прояви", коментира Иван Таков. Само преди три месеца точно тези хора разчлениха паметника на Съветската армия, която освободи България, Европа и света от нацизма, а днес се възмущават, че по улиците на София се развяват знамена с фашистки символи. За огромната опасност от събуждането на неофашизма у нас ние говорим от 15 години.

Всичките ни действия са насочени в борбата срещу огнищата на нацизъм в града, които доскоро само припламваха, а вече шестват по улиците ни. За колегите от ПП-ДБ-СС още не е късно да проявят разум и да се присъединят към нашия доклад за местен референдум за запазване на Паметника на Съветската армия на мястото му в Княжеската градина. Това ще е едно добро начало за тях в борбата с фашистките прояви в града ни".

Лидерът на столичните социалисти добави, че проблемът със сигурността в София е сериозен и не бива да бъде подценяван. Да бъде назначен заместник-кмет по сигурността, всички заедно да се погрижим за общинска полиция, да увеличим числеността й, да оборудваме служителите с необходимата техника, защо не дори с дронове за наблюдение. Работата в тази посока е много и тя не е предмет на дискусия в едно пиарско събитие като днешната сесия. Този разговор ни предстои - в комисиите, заедно с бюджета на Столична община за 2024 година".

Иван Таков отбеляза също, че мигрантите в бежанските центрове са потърпевши. "Тези хора са жертви, а ние, българите, сме толерантни хора. Спасили сме си евреите през Втората световна война, на нашата територия сме приемали много бежанци. Днес обаче ние делим бежанците, коментира той.

Едните ги хвърляме като кучета зад телени огради, а на другите им осигуряваме безплатен градски транспорт, паркиране, хотели, жилища, настаняваме ги в домовете си. Очевидно нямаме единен стандарт за човещина. На фасадата на Столична община дори се вее знамето на Украйна, редом до българския трибагреник. Да вземем тогава да поставим до него и флаговете на Сирия, Афганистан, на Ирак... на всички бежанци, които са на наша територия. Така би било справедливо, в крайна сметка те всички бягат от война?!", каза лидерът на столичните социалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 1 месец
Няма по-големи двуличници от тези в ПП и ДБ.
35
0
 
0
 
! Отговори
Деси преди 1 месец
ДБ и ПП са продажници и лицемери
34
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 1 месец
ДБ не са нормална партия за мен. Хем да си част от управлението, хем да ходиш да се договаряш с опозицията за вот на недоверие към тях самите. Не мога да разбера, колко глупав трябва да си, за да го направиш.
33
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 1 месец
Това определено не трябва да се забравя!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не трябва да се търси логика при тех
31
0
 
1
 
! Отговори
Добромир преди 1 месец
Толкова гнусно - двулични същества няма. И се снимаха и ядоха от торта с части от паметника, та и на Альоша хвърлиха око!!!
30
0
 
2
 
! Отговори
Прецакаха се! преди 1 месец
НЕумните от ПП и недоразумението ДБ, жестоко се прецакаха с рязането на паметника на Съветската армия в София. Паметника беше голяма опорка за тях и се вадешае винаги преди избори и след всяко Осиране на така наречените "единствени в света носители на демокрация" от ПП-ДБ. Сега след премахването на паметника цялата им партийна програме вече е изпълнена и трябва много бързо да измислят причина за съществуванетро си.
29
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
защото всичко е лицемерие всичко се прави за кокала тука идеология и моралняма всичко е келепир за цър-ву-ли-те
28
6
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Тортата НЕ е била с "детски главички", както се опитва да лъже този манипулатор Таков, а с нарязания паметник на Съветската армия в София, което е победа ца ПП-ДБ!
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИБАН ТАКОВ Е ПУСНАТ ОТ ЛУДНИЦАТА СКОРО
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дрогаре нека да се разберем, само у нас все още народът хапва негърчета! Още от времето на соца има такова нещо. И ние тогава. като деца, хапвахме негърчета!
25
14
 
9
 
! Отговори
емо преди 1 месец
умни и правдиви думи, но едва ли ще бъдат разбрани от повечето хора - зомбирани с ненавист към бсп. справка - част от коментарите.
24
7
 
15
 
! Отговори
пу ДВМ преди 1 месец
другарю таков , родата ти и останалите комунисти що главички изядохте , и не само детски ! вие изяждахте живота на българина с десетилетия бе !
23
7
 
12
 
! Отговори
Стар преди 1 месец
А съветските другари нарязаха другаря Ленин като торта в цял ръст.На един ухото ,на сруг окото забиваха ножа в тялото на вожда и го изядоха,парче по парче ! Има го в Гугъл това вълнуващо плюскане
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей, че не разбират ама! Неее! Тортата с главичките символ на сбъднатата мечта на ДеБерастията у нас! Демек, най-после! Детски радости, пък и такива са им ПР-ите! Девиз "Преди нас, нямаше никой и нищо, затова и след нас така"!
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А как целувахте ръка на Васил Терзиев, сега Таков бил комунист, смешни сте
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив, отдавна не е имало достоен социалист като Таков. Разбира се, Нинова ще му отреже главата
19
13
 
6
 
! Отговори
Петко Войвода преди 1 месец
От урките по-големи фашаги надали има ама им целуваме задниците. Пари за тях има ама за българите няма! Имате ли представа колко българи събират помощи за лечение и операции, непосилни суми, които много често не могат да дочакат и отлитат от живота? *** политика работеща за заличаване на българския народ! Това е срам и позор, който политиците ни не осъзнават поради липса на морални ценности, за съжаление!
18
7
 
17
 
! Отговори
Лазар преди 1 месец
Това отроче на комунистически престъпници тръгнало да говори за фашизъм... отвратително нагли деца на комунисти.
17
10
 
16
 
! Отговори
И този преди 1 месец
...не е читав! Някакви "фашисти"и "нацисти" сънува! Комунистите без "враг" не могат да дишат! А всъщност комунизмът е не по-малко страшен от нацизма! Хитлер винаги се е учил и възхищавал на Сталин! Но на Този, явно му е забранено да мисли!