Вълка заблуждавал общината с бременни кошути и уж стари сгради

Главният архитект не открил в кадастъра постройки на терена
3 апр 2024 09:37, Петър Бойчев
78
Вълка заблуждавал общината с бременни кошути и уж стари сгради
Снимка БГНЕС

Имението на Румен Гайтански-Вълка на яз. "Искър" ще бъде съборено до кота нула до няколко месеца. Това каза пред Би Ти Ви главният архитект на София Здравко Здравков. Вчера то започна въпреки опити то да бъде спряно заради бременни кошути и поставен катинар на портата на сградата.

Бяха направени опити да се докаже, че това е реконструкция на стара сграда. Проверихме стари кадастрални планове и се доказа, че тук никога не е имало сграда, каза още Здравков. Имението се намира в територията на Държавно ловно стопанство “Искър".

Още по темата
Факт е, че имаме потвърдени от ВАС заповеди за премахването на тази сграда. Чудно е как е била построена, без да се пречи на бременните кошути и как никой не е забелязал незаконното строителство, запита се арх. Здравков.

Екипи на Столичната община вчера започнаха принудително събаряне на три незаконни постройки на територията на Държавно ловно стопанство "Искър". Те изпълняват решение на Върховния административен съд след 2-годишни съдебни дела. Сградите са построени от фирма, която е свързана с бизнесмена Румен Гайтански.

Премахването на сградите се извършва с финансови средства на общината, които ще бъдат потърсени от фирмата, която е изградила незаконните постройки.

Според доц. Христо Михайлов - ректор на Лесотехническия университет и бивш председател на Националния ловно-рибарски съюз, поведението на горските началници и директорът на Ловното стопанство в този казус е "безобразно".

"До такъв срамен случай не съм очаквал, че можем да стигнем", отбеляза той пред БНР.

По думите му не само Държавно ловно стопанство "Искър", но и още дузина държавни ловни стопанства са в процедура на публично-частно партниране съгласно законовите условия и разпоредби.

"Но това публично-частно партниране остава голяма загадка. Такъв модел за управление на ловни стопанства в Европа няма", категоричен е доц. Михайлов, като обясни, че в това публично-частно партниране частният интерес е много добре защитен, но публичният не е. Той добави още, че договорите за публично-частно партниране остават загадка за обществеността. Кой управлява стопанството? Кой кадрува? Кой назначава? Кой управлява финансовите потоци? Кой управлява биологичните активи?", попита доц. Михайлов и настоя за публичност на договорите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еййй,тия от общината били много наивни,бе!Как един вълк успя да заблуди толкоз народ?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама верно?
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То да е само този и да е само там. Институциите са така схематизирани, че работят само по документи. Не бременни кошути, ако трябва и за разгонени тюлени да дадеш документ, минава. Само да намериш правоспособно лице да го изготви. То заради това е такава картинката тука, всеки прави каквото му скимне и където му скимне и всичко е допустимо.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали е заблуждавал,или си е плащал,историята мълчи.
12
1
 
4
 
! Отговори
Румен Гейтански Гъзъ преди 1 месец
10 Защото демонстрират как събориха държавата 44та
11
0
 
7
 
! Отговори
Разузнавач преди 1 месец
Мартин Нотариуса е бил щатен сътрудник на МВР и службите |{ у р за всеки корумпиран Ушеф!От Шефовете надолу.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е държавна сграда - що я събарят ? :)))
9
4
 
13
 
! Отговори
ФАКТ! преди 1 месец
Паметник на културата го събарят и извозват за 4 часа! На следващия ден правят 10 метров изкоп на мястото! Тук ще събарят до кота нула няколко месеца...
8
0
 
7
 
! Отговори
Защо няма преди 1 месец
Българско БиБиСи?В което да се говори свободно за корупцията за връзките между тоя и оня политик и мафиот вие разбирате ли че нямате ши ба на свобода в България!!!!Живеете в Ченгеджийска държава управлявана от мутри и комунисти какъв ЕС каква Европа?!!!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гайтански е бивш на Бакалова. Там е станала разглобка и сега Бакалова и настоящия и са на прицел от хората на Бойко.То връзките са много лесно проследими. И сега когато от Прокуратурата тупат топката за Божанов
6
1
 
22
 
! Отговори
Марков-чадър преди 1 месец
Едно младо момче по бТВ в 08:40.говори много за него и такива като него.Много смело Замеси и прокурори,съдии,министри.Браво на него ,но много ме е страх за живота му.
5
0
 
10
 
! Отговори
ДържаватаНаНотариуса преди 1 месец
Хвърлят ви отново прах в очите че на мафиота щели да му разрушават Некакъв обор.България е разграбена от такива като него държавата е на ***.И е обречена.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
като обясни, че в това публично-частно партниране частният интерес е много добре защитен, но публичният не е.-----Както е всъщност при всяко публично-частно партниране по целия свят. Узаконена кражба на обществени пари за тлъста комисионна на подписалия от публична страна и неговите шефове. А това как гербери и седесари проверявали за кошути и измислени сгради вече няколко години, показва колко лесно е да се стигне до такова "партниране".
3
4
 
18
 
! Отговори
Касчей преди 1 месец
Обаче и вие българските бок луци сте е баси простите вълка ни е построил нови сгради всичко перфектно вие са ще ги рушите ми що не го осъдите и да му ги конфискувате щото очевидно ги е строил с мръсни пари мафиота.
2
0
 
30
 
! Отговори
Тони Монтана преди 1 месец
Такива като него и Нотариуса управляват България.Те не са малко.За тях закони и правосъдие няма.Мафията е превзела държавата.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който не плаща такса спокойствие, му бутат именията с крадени пари.