»нж. ¬енцислав —лавков с повече информаци€ за инцидента в Ѕƒ∆

ѕробите на машиниста за алкохол и наркотици са отрицателни
ќбновена: 29 май 2024 16:29 | 29 май 2024 11:30, »нна јнгелова
0

—нощи маневрен локомотив удари пътнически влак на ÷етрална гара-—офи€. —поред първоначална информаци€ причината за удъра е прилошаване на локомотивни€ машинист. “ой не е усп€л да задейства навреме спирачната система на влака. ѕовече информаци€ за инцидента даде управител€т на "Ѕƒ∆-ѕътнически превози" ≈ќќƒ инж. ¬енцислав —лавков.

ѕред Bulgaria ON AIR »нж. —лавков отбел€за, че не е €сна скоростта, с ко€то се е движил влакът. Ќе е имало и кой да окаже помощ на машиниста, в момента на инцидента той е бил сам.

" олегите от железопътна инфраструктура след€т движението на влаковете. ƒопускането на маневрени€ състав върху влака е извършено съобразно правилата, които са заложени за работа в гарата", уточни управител€т на "Ѕƒ∆-ѕътнически превози".

—лавков подчерта, че периодично се извършват прегледи на машинистите в Ѕƒ∆. “е са в зависимост от т€хната възраст. ѕровер€ват ги и за алкохол. ¬ случа€ пробите за алкохол и наркотици на локомотивни€ машинист и маневрената бригада са отрицателни.

" апацитетът на ÷ентрална гара е намален заради ремонта, налага се н€кои влакове да бъдат на едни и същи коловози до въвеждане в експлоатаци€ на останалите. «а да успеем да подредим влаковите състави за обслужване на влаковете и да тръгват навреме, се налага да се извършват такива маневри", каза още инж. —лавков в "Ѕългари€ сутрин".
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


0
ќще от —офи€
 атастрофа блокира трамваите по бул. "Ѕългари€" в —офи€
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари