Възраждане: От ГЕРБ са заложили бомби в управлението на София

Щатът на Общинска полиция да бъде увеличен, иска Деян Николов
12 апр 2024 12:48, Анисия Иванова
14

Скандали с почистването на столицата, с нощния транспорт в София и с уволнени служители в администрацията.

"Нямам съмнение, че старата администрация е управлявала зле боклука на София и че са заложили бомба на бъдещото управление, което и да е то. Това е техният почерк и маниер на работа. Васил Терзиев плахо започва и трябва да действа с по-твърда ръка. Прекалено много време му отнема да се ориентира в ситуацията. Случват се атаки от ГЕРБ по заложените бомби", заяви общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов в студиото на "България сутрин".

Гостът посочи, ако бе кмет на София, би преразгледал договорите с компаниите, които се грижат за почистването и извозването на боклука. По думите му Васил Терзиев трябва да е провел редица срещи с отговорните служители в завода за боклук.

"Взимали са се оперативни решения в последните няколко месеца. Няма да се усъмня, ако някой саботира работата. Ние също планираме да отидем и да проверим какво се случва. Важно е да разберем каква е обективната истина. Става дума за политическо боричкане в София. Ревизията започва от проверка на цялата методология. Ще направим своеобразен одит дали записаното на хартия се изпълнява в реалността", каза Николов за Bulgaria ON AIR.

Общинският съветник обърна внимание, че нямаме култура на разделно събиране и боклукът отива в един куп.

"Надявам се да имаме зам.-кмет по сигурността. Ако бях кмет, щях да искам щатът на Общинска полиция да бъде увеличен. СДВР изкара целия си ресурс в София, но казаха, че имат кадрови проблеми. Има засилено полицейско присъствие, където има най-много хора и има нужда. Най-вероятно ще има актуализация на бюджета, надявам се да заложим повече средства за сигурността", коментира още Николов.

Според него от ГЕРБ търсят всякакви теми, по които да удрят по новата администрация.

"Нормално е новият кмет да дойде със своя екип и да направи промени. Проблем е, ако премахва хора, които наистина са експерти. Имам информация за чистка, не съм сигурен доколко тя е извън границите на нормалното", посочи още Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от София
Боклукът в София: Цъка ли биологична бомба в столицата?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Старата администрация работеше тихо, кротко и нямаше проблеми. Новата администрация понеже не знае какво да прави, все бомби вижда заложени по пътя си. Истината е проста - Терзиев и сие са гола вода в този занаят. Точно както ПП в държавното управление. Некадърници! Загубихме три години от нашия живот.
11
0
 
1
 
! Отговори
Ми тогава преди 2 седмици
да се евакуираме
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Реалист ГРОБ-ДПС и ИТН. Всички срещу фашистите на България!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Увеличиха преди 2 седмици
данък сграда на 30 г. стари сгради, които станаха непродаваеми, заради дивашко презастрояване. Подобни сгради нямат пазарна стойност. Но си вдигнаха заплатите с 300%. Предстои вдигане на данък смет след изборите, но не на реално количество с брой торбички, или на човек. За да си вдигнат с още 300% заплатите. Какво получаваме: разбити тротоари, презастрояване без изложения, немити улици, нетретирани площи, ухаещи контейнери, разбити улици, графити, липса на паркоместа, липса места в у-ща и градин
8
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
ГЕРБ са най-некадърната партия!!!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
възраждане и итн са срам
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
герп-дпс са позор
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
5 съм- ЦОЦ да се чете СОС.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Малко справки из архивите- юли 2023г в НС се приема бюджет 2023г- вие гласувате против, БСП въздържал се, декември 2023г в НС се гласува бюджет 2024г- вие и БСП гласувате против- нямате предложения или алтернативен бюджет, февруари в ЦОЦ се гласува бюджета за София вие и БСП гласувате против- и сега имате наглостта да критикувате- нагли сте! Не гласувайте за тях няма полза от Възраждане, итн и БСП.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи пак ГЕРБ, а не вие...
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
***, нали точно вие и Слафчу подкрепихте крадците от ГЕРБ. Сега за кой плачеш ?
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде сега и Нагаждане били уж срещу Герб!