Кметът на "Средец" за "Патриарха": Неуважение и емпатия към живущите

Политическа уродливост и наивност, допълни Трайков
Обновена: 14 май 2024 14:37 | 14 май 2024 09:52, Инна Ангелова
38
Кметът на "Средец" за "Патриарха": Неуважение и емпатия към живущите
Снимка: БГНЕС

Кметът на район "Средец" Трайчо Трайков реагира остро на нововъведенията по булевардите “Витошка” и "Патриарха" и обвини общината, че се държи с живущите в района все едно не съществуват. Трайков изрази мнение в предаването "Контракоментар с Асен Генов", че такава реорганизация не се направи дори не от днес за днес, а от днес за вчера.

Според районния кмет дори не са разкрити истинските мотиви, довели до реорганизацията. Хората, завръщайки се след Великден, се връщат в някаква друга форма на движение, не тази, с която те са свикнали и са живели толкова години наред.

Трайков допълни, че проблемите със задръстванията, паркоместата, велоалеите - всичко това е проект, който е обсъждан през годините. “Забележете, при това има мерки, които да облекчат тази ситуация за пряко засегнатите хора, които сме ги обсъждали - и алтернативни възможности за паркиране, и промени в зоните за краткотрайно паркиране, които, обаче, останаха за неопределеното бъдеще. И хората от района останаха без абсолютно никаква алтернатива”.

"Изведнъж те не могат да спрат пред дома си, за да качат дете или възрастен човек, изведнъж техните места за паркиране, които са си заплатили с годишен стикер за синя зона, ги няма! Коли се струпват и димят на улицата им", не спира да се възмущава районният кмет.

Той допълни, че това е липса на емпатия и съчувствие към хората, живеещи в района и доплни, че реорганизацията не е правилна.

Относно мотивите, с които е направена реорганизацията "от днес за днес", Трайков коментира, че цени смелите стъпки в политиката, но те винаги трябва да са свързани с просветителска дейност. "Това значи да има обяснение какво те чака, какво трябва да стане, как това ще ти повлияе, и как управлението ще ти помогне", обясни кметът. И допълни, че дискусия по темата е имало преди 4-5 години, като тогавашното ръководство на Столичната община е взела страната на гражданите и се е отказала напълно да реализира проекта.

Трайков допълни, че новата администрация в общината веднага се е захванала с реализирането на проекта. Кметът на “Средец” на няколко пъти е обяснил, че трябва да се работи много, да се изчистят грешките. В тяхно лице Трайков видял неуважение, умишлена прикритост на взети решения и не на последно място правене напук към живущите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Трайчо Трайков
Още от София
Таксита на протест в София заради закриване на стоянки
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Бонева преди 3 седмици
Ти си същия *** като тия където скоро ще им кажем чао и оня дебелия мазен *** заместника ти! Колко и да се мазниш докато не обърнеш внимание на хората и до ги приемаш в работно време а не да се криеш като мишка в кабинета си дотогава ще си останеш един ломски ***
35
0
 
0
 
! Отговори
Кметството преди 3 седмици
Трайков, теб пък кой те сложи на този пост? Аман от лапачи като теб, които смучат народна кръв!
34
0
 
0
 
! Отговори
Ббб преди 3 седмици
Емпатия (на старогръцки: ἐμπάθεια) или съчувствие е способността на човек да съпреживява емоциите, чувствата и мислите на другите.Т.е. Заглавието е Неуважение и съчувствие към живущете, дали това е имал предвид лирическия герой..
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Един: И колко точно скочиха хората? Ако не се вземат адекватни мерки и това ще отшуми като всичко останало... дреме им на управляващите, че се пени някой по медиите. Вкарайте 150-200 жалби в съда, от всеки недоволен поотделно и тогава ще им припари.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 28 Какво финансиране на зелени от Русия бе луд, Русия е една от последните страни, които въобще имат идея за зелена енергия, там всичко е изкопаеми горива. Руснаците финансират крайно дясни националистически формации и в някой случай и крайно леви(заради старите връзки със СССР). А в Германия например са купували и цели бизнес кръгове.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трайчо и онази Сбирщина маргинали преди изборите лъжеха лъжеха лъжеха а сега какво пак други заблуди НО който ги избира да и търси отговорност да сте мислили когато тичахте
30
2
 
11
 
! Отговори
още нещо преди 3 седмици
На първо място са нуждите на живеещите тук и на второ тези на гостите.Съгласно ЗУТ всеки опартамент трябва да има паркоместоили гараж.Това не е направено защото се е строило при друга нормативна рамка.Но Общината е длъжна приш всяко преустройство да се стреми да спазва новите законови изисквания а не да ги пренебрегва!.Това значи да предвиди подземни или надземни паркинги и гаражи за да компенсира липсващите сега.
29
5
 
4
 
! Отговори
До 28 преди 3 седмици
За съжаление си прав, но всичко това идва от тъй наречените псебдо либерали, а иначе комунисти като нашата ПП-ДБ, разните зелени партия, които от десетилетия са с яко финансиране първо от СССР, после от Русия!
28
1
 
8
 
! Отговори
Така става... преди 3 седмици
Така става, когато една уж системна партия като ДСБ от алчност за власт се коалира с мошеници!
27
0
 
16
 
! Отговори
Х преди 3 седмици
Европейско било, не знам какво били западните столици. Какво ги давате за пример западните държави?! В Германия са създали партия, която казва, че халифат е решението, във Франция е станало като е Алжир, в Лондон е като Мумбай, пълно с индийци, ама вие пищите как било на запад?! Дайте за пример Швейцария! Ама там всичко се решава с референдуми, ама няма и минарета... Ама и простаците не виреят.
26
5
 
23
 
! Отговори
Ели преди 3 седмици
Извинявайте, че съм софиянка и семейството ми от години живее в центъра! Не, всъщност не се извинявам! Нужно е да започнете да се съобразявате с жителите на мястото, в което идвате! Не стига, че цяла България се изсипа в София, превзехте ни детските градини, паркоместата, сега искате да ни изселите и от жилищата ни! Прекалено е!
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Типично за чужденците-пришълци. Постепенно хората разбират, че за тях ние сме аборигени и диваци и въобще не заслужаваме да ни обръщат внимание. Те са израснали по западните университети и са правени по един калъп - нагли, самовлюбени, крадливи и високомерни. Дошли са за малко да си напълнят джобчетата, защото там никой не ги е смятал за хора, както те не ни смятат нас. Скоро ще се ометат зад океана с награбеното, а ние ще лапаме мухите
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя е по-вреден и от Терзийски ((((((((((((
23
2
 
17
 
! Отговори
Един преди 3 седмици
Трайчо, Трайчо, много си трайкаше преди реализирането на този проект. Явно и ти не си знаел колко ще скочат хората. А тези, дето ми ломотят на какво трябвало да заприлича центърът на София - да ходят да философстват как трябва да изглеждат техните си села.
22
1
 
20
 
! Отговори
Политическо решение. преди 3 седмици
Решението очевидно е политическо, а реализацията му е светкавична, около Великден, когато около 1 млн. българи пътуват, тъй като очевидно е очаквана съпротива.Целта му може да е само една-мобилизиране за предстоящите избори на традиционно не гласуващи, зелено ориентирани слоеве от столичани, които следва да подкрепят партията стояща зад Спаси...и Терзиев.Ясно е ,че тази реорганизация няма да просъществува дълго
21
12
 
6
 
! Отговори
Има варианти преди 3 седмици
Освен онези, които живеят в идеалния център, всеки друг да плаща такса, ако иска дори само да мине с автомобил през този район, включително и такситата. Изключение само за колите на обществения транспорт, на спешна медицинска помощ, на пожарната, на МВР, на хора с такава степен на инвалидност, която прави невъзможно за тях ползването на обществен транспорт. И разбира се, за официалните правителствени кортежи. Такава мярка не е безпрецедентна, има подобни примери по света.
20
0
 
13
 
! Отговори
Задача № 1 преди 3 седмици
Трябва да се анализара случилото се с цел да се разбере какви пари са отпуснати за тази реорганизация на движението в онзи район, на кого е била възложена задачата и кой в крайна сметка ще спечели суха пара. После финансова ревизия и резултатът да се огласи. ЗАДАЧА N 2. На общо събрание на живеещите в района какви мерки да се предприемат. Там НДК е близо, могат да се съберат в зала N 1. Наемът на залата да го плати Столичната община, след като предприема такива урбулешки дивотии.
19
24
 
8
 
! Отговори
ППП преди 3 седмици
Като не можеш да направиш нещо градивно и почваш ДА ЛАЕШ срещу хората, развиващи София. Стига сме живели в миналото, в смрад и пушеци! Крайно време е живущите в центъра да разберат, че има автобуси, тролеи, трамваи и метро около тях. Такъв е баланса - в центъра без кола. Като не им харесва отиват до околовръстното и да си карат трошките на воля!
18
12
 
2
 
! Отговори
Али Бега преди 3 седмици
Трайчо го е яд
17
19
 
10
 
! Отговори
Дара преди 3 седмици
Много добре и европейски направено е всичко.Бай *** не може да понася друг да свърши добре работата