Наемите на търговски площи продължават да растат

Наем на топлокация доста 56 евро/кв.м
14 май 2024 11:33, Инна Ангелова
5
Наемите на търговски площи продължават да растат
Снимка: БГНЕС

Данните на консултантска компания показват засилен интерес към наемане на търговски площи в столицата. Съвсем очаквано - най-търсени за наем са места в моловете, но те са и скъпи. Наемът в търговските центрове достига до 40 евро на кв. м. за месец.

Най-скъпо за наемане на помещение е на “Витошка”. Там наемът е около 56 евро на кв.м на месец.

Набиращите популярност ритейл парковете, при които магазини от няколко различни търговски вериги използват общ паркинг, наемът е 10 евро на кв.м на месец, пише още сайтът на в-к “Труд”.

От направения анализ става ясно, че предлагането на търговски площи раздвижда пазара, но това ще доведе и до изграждането на нови търговски обекти в столицата - молове, ритейл пространства. И това според данните е нормално - населението в София не спира да се разраства, с което се характеризира и с най-високата покупателна способност в страната, което е предпоставка за устойчиво развитие на тези проекти.

На много обекти, които търсят търговски площи, с фирми в сферата на здраве и красот, мода и гастрономия.

В последно време има тенденция и към увеличаващо търсене на складови пространства. От усвоените складови площи 43% се дължат на компании в сферата на бързооборотните стоки, следвани от производство (25%), логистика (23%) и дистрибуция (10%). Наемите на складовете остават стабилни – около 5-5,5 евро на кв.м на месец за площи клас А и около 2,7 евро на квадрат за клас

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от София
Кметът на "Средец" за "Патриарха": Неуважение и емпатия към живущите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Онлайн преди 2 седмици
Т е н у - игнорира конкуренцията.Всичко минава в дигитални магазини. Няма разход за персонал, огромно разнообразие от стоки може да се сложат милиони продукти - в пространство като мол, ти трябват 10 мола за да изложиш само раниците на китайците. Без видовете обувки които предлагат на цена 1/10 от тази на мола с доставка до дома и цветове не ограничени от търговската площ.
4
2
 
2
 
! Отговори
Майната Ви преди 2 седмици
Нормално. Всичко поскъпва, а народа е богат и плаща.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Затова ще си пазарувам само онлайн.
2
2
 
4
 
! Отговори
Статистик комик преди 2 седмици
Населението на София, по данни от последните години, спря да нараства
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да живеят веригите и моловете, там е истината. Малкия и среден бизнес скоро отича в канала. Е нема как, не може да се удържа на конкуренцията, това е прогресът.:))