Две жени, две коли и се удрят челно на паркинг...

Жените стават все по-агресивни на пътя, на какво се дължи?
27 май 2024 10:55, Нели Христова
59
Две жени, две коли и се удрят челно на паркинг...
Снимка: TikTok

Пореден случай на агресия. Този път грозните сцени се разиграват на паркинг в столицата, и то между жени. Шофьорка блъсна нарочно с автомобила си колата на друга жена. Клипът е публикуван в социалните мрежи.

Според първоначалната информация червеният автомобил е блокирал изхода на паркинга, което предизвикало гнева на водача на черния джип.

"Не трябва да се стига до такива крайни случаи, при които две жени се удрят челно. Тази арогантност излиза и на пътя, където после има жертви“, коментира пред bTV Иван Влъчков от Европейския център за транспортни политики.

Той съветва шофьорите да оставят поне бележка с телефонния си номер на предното стъкло, за да се избягват подобни случки.

@_bl44dy_

Жените и колите…

♬ оригинальный звук - VlaD

"Въпреки това не е правилно подобно спиране. Има си определени места. Трябва да се помисли дали ще запречим паркинга, излизане ли е от сграда. Трябва да се мисли една идея повече“, допълни Влъчков.

 Според психиатъра Веселин Герев агресията е не само на пътя, а "ако не упражним поне вербална агресия, все едно денят не е минал“.

"Тревожна е тенденцията, че все повече автори на агресивни прояви стават жени. Доскоро се мислеше, че мъжете са инициаторите на такива прояви, че те създават големите проблеми. Този случай потвърждава това. Тревожното в този случай е, че не само се минава към вербална агресия, не само ударът между колите, а всичко се заснема. Всичко се качва в социалните мрежи“, подчерта психиатърът.

Той уточни, че това дава лош пример за подрастващите и цялото общество, тъй като агресията се налага като модел.

"В никакъв случай при неправилно паркиране не се действа по този начин. Каквото и да се е случило, не мисля, че някой трябва да упражни агресия, за да решава проблемите си. Има органи на полицията и на КАТ, които човек да потърси в тази ситуацията. Да показваш мускули не е нормално. Има тенденция при собствениците на големи коли и джипове – колко по-голям е интелектуалният дефицит, толкова по-голяма и мощна е колата“, каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от София
Терзиев: Парковете трябва да отговарят на нуждите на жителите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Такъв дзвер като водачката на джипа да не ти е вкъщи.
51
0
 
1
 
! Отговори
СУФ преди 2 седмици
А някой предложи ли на дундата да й сипе бензин или да й даде пари за гориво? Може да й е свършило горивото.
50
1
 
5
 
! Отговори
Не можеш преди 3 седмици
да удряш кола, когато в нея има Човек.. Момичето с джипа е слязло на нивото на агресорката, когато УДРЯ КОЛА С ЧОВЕК. Ако нарушителката беше получила инфаркт от стрес, щеше да е ОПИТ ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО? Е двете обществено полезен труд сред бедни хора и деца, и психолог. Чакал съм "девойче" на вход на подземен гараж над 40 минути, търсил съм го на адрес, помогнаха съседи разпознали колата. То се хили в хавлията, мъж ли търсеше, не разбрах. Направих забележка и дотам. ЦърВулани, сеЛтащина!
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
чук чук яйчице...
48
0
 
7
 
! Отговори
Велес преди 3 седмици
Ей за такива случаи трябва психотест! И тапията да се заслужи!
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отнемане на книжки пожизнено и на двете + глоба. Психически не са добре. Намат място на пътя с кола и двете. Дебат няма. Следващият.
46
2
 
2
 
! Отговори
Не виждам преди 3 седмици
правилност в поведението и на двете. Но, по-мъдрият отстъпва. Един път, два пъти, накрая и двете ще разберат, че поведението им е недопустимо. Пожеланието ми е да го осъзнаят с добро. Препоръката ми е и двете на психотерапия. Няма нищо лошо да признаеш, че имаш проблем. Агресията, злобата, самонадеяност, подлост, инат, съсипват носителите им. Има една хубава арабска поговорка: "Ако искаш да отмъщаваш, изкопай два гроба. Единият за себе си".
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Факт: "И в НЮ Йорк няма къде и за това..." - ти ще ми сравняваш Голямата ябълка със София?! Брато!!!
44
3
 
21
 
! Отговори
Баш Психаря преди 3 седмици
Жените стават все по-агресивни на пътя, на какво се дължи? Ако отговоря директно, сигурно ще бъде постът ми изтрит. Та ще опитам по-меко. Винаги, ама абсолютно винаги, агресията се свързва с някакъв комплекс, т.е. нещо лиспва. При жените най-често това е любов вкъщи в психо-емоционален план, а във физически план - липсва това, което дават по някои канали след 23 часа. Толкова е просто. При мъжа най-често причината е липса на истинска реализация в живота, т.е. липса на характер и дисциплина.
43
18
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Нормален дан в русофилското гето.
42
7
 
23
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
Много правилна постъпка от жената с черния автомобил! Видно е, че червения умишлено не иска да се премести от нарушението, което извършва!
41
1
 
24
 
! Отговори
Koko преди 3 седмици
Тойота Корола- изключително здрава кола- абсолютно никакви щети!
40
9
 
4
 
! Отговори
ДНМ преди 3 седмици
*** с жипо агресира хахаха она е с предимство на секъде и требе да има поне 20метра свободно место около нея ! кво ли щеше да стане ако в другата кола беше некой мъж :)
39
0
 
6
 
! Отговори
българина преди 3 седмици
на такава й палиш колата, сама ще дойде веднага.... така никога повече няма да запрети паркинг с 20 коли
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Точно заради такива карам или сутрин рано или само когато имам спешна работа, за жалост пиещите кафе и избягалите от обедна почивка преобладават и вече човек никаква работа не може да си свърши без да се изнервя.
37
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Ели, няма културен начин. Един тутманик ми беше блокирал колата за 40 минути. Бях спряла на "синя зона" с пуснат смс. Звъннах на 112, на общината и видиш ли точно в този ден паякът бил на ремонт. Тутманикът беше отишъл да пие кафе :) И спрял само за 2 минути. И седиш и чакаш поредния нагляр да си мръдне зад никът и да те освободи. Ей за това иде реч. Бой докато му посинеят зъбите на това нагло племе! Няма цивилизован начин за справяне с безмозъчни!
36
0
 
28
 
! Отговори
Ели преди 3 седмици
Допълнение: беше и предложено на тази от червената кола, ако тя не може да маневрира, друг да премести колата. Тя бе пожела и нарочно стоеше.
35
1
 
61
 
! Отговори
Ели преди 3 седмици
Червената Тойота запуши умишлено паркинга за много време сигурно над 40-50 минути. Не искаше да се мръдне и никой не можеше да излезе или влезе. Полицията беше извикана, но както се вижда не дойде. Много ми е интересно какъв в културният начин да се справим с дebили като тази в червената Тойота? Ами ако имаше спешен случай и някой трябваше бързо да излезе?! Дивашко е, но съм на страната на жената с черната кола. Аман от откaчaлки!
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гледам в коментарите масово говорите за "кифли".... ама тутманиците не са по-добре. По-често чуваме за техни изцепки май :)
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До А, то да е само София..... Навсякъде са. Лошото е, че са толкова опростачени... че дори не разбират какви ги вършат. 99% от хората в България са абсолютни им бе ци ли!