ѕредседател€т на —ќ—: »ма виновни за —имеоновски€ лифт, ще научите имената

ўе сезирам и компетентните органи, посочи ÷ветомир ѕетров
18 май 2024 16:03, јниси€ »ванова
43
ѕредседател€т на —ќ—: »ма виновни за —имеоновски€ лифт, ще научите имената
—нимка: ƒимитър  ьосемарлиев

—лед години на престъпно бездействие от страна на тогавашните управл€ващи, сме напът да загубим окончателно —имеоновски€ лифт. “ова се посочва в позици€ на председател€ на —толични€ общински съвет ÷ветомир ѕетров, изпратена до медиите от пресцентъра на институци€та.

"»скам да напомн€, че той е продаден от —толичната община на „¬итоша ски“ през далечната 2007 г. и оттогава до миналата година – нищо. ¬сички срокове за следприватизационен контрол вече са изтекли.  акъв е бил договорът и как е спазван може да бъде провер€вано и разследвано, но сега ситуаци€та е такава – лифтът не функционира“, посочва ѕетров.

ќще по темата

 „¬ече работим по изготв€не на ¬изи€ за ¬итоша. Ѕ€х на една от първите срещи на всички заинтересовани страни и мисл€, че колегите работ€т усилен“, допълва още той в позици€та.

ѕредседател€т припомн€, че в общински€ съвет са били гласувани решение пътищата на ¬итоша да станат изц€ло общински, тъй като в момента собствеността е разпокъсана. “ова ще даде възможност общината да прави основни ремонти, а не само да кърпи дупки и да чисти пътищата през зимата, посочва още той.

 „Ќе мога да си представ€, че за отиването в истори€та на —имеоновски€ лифт н€ма виновни.  онкретни имена -кой го е продал?  ой е следил за изпълнението на следприватизационни€ договор, кой е позволил да не се прекрати сделката? ўе се постара€ скоро да научите тези имена, с които ще сезирам и компетентните органи", посочи ÷ветомир ѕетров.

ѕричината за спирането на съоръжението е липсата на части за поддръжката, според информаци€ от вчера. Ќа интернет страницата на „¬итоша ски“ е публикувано съобщение, в което се посочва, че „лифтовете излизат в профилактика и н€ма да работ€т до началото на летни€ сезон“.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


43
ќще по темата: ¬итошалифтремонт
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
41
0
 
1
 
! ќтговори
¬асил преди 1 месец
Ќека не забрав€ме, че зелените пречеха години наред, за да н€ма нови лифтове, и то не само на ¬итоша
40
0
 
2
 
! ќтговори
–еалист преди 1 месец
Ќ€кой може ли да каже главната мутра на –епубликата къде не е крал?
39
3
 
15
 
! ќтговори
≈дин Ѕългарин преди 1 месец
Ѕойко Ѕорисов взе пари от ÷еко за да го качи на јлеко и от тогава ¬итоша е в забвение. 15 години управление ÷еко си прави каквото си иска и тормози гражданите на —офи€, но ‘андъчица и ѕожарникар€ го паз€т. ѕак гласувайте за ти€ май-мун_и!
38
2
 
6
 
! ќтговори
Ќе,бе преди 1 месец
 метът не е виновен .„истачката е.
37
3
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ѕойко е виновен, кой друг.
36
2
 
4
 
! ќтговори
ƒо 32 преди 1 месец
“о€ блок се започна по времето на ‘андъкова?«ащо тогава не протестирахте?
35
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒокато не се застрои ¬итоша до „ерни връх,мафи€та н€ма да мир€са,.. ≈дни кокетни блокчета,5,6 етажни до 10,12 етажа като накацат по склоновете,едни панорами, чист въздух..
34
4
 
13
 
! ќтговори
ј сега познайте преди 1 месец
 ой е бил кмет на —офи€ 2007г.,когато е продаден лифта?Ѕойко Ѕорисов. ≈ се знае само комисионната.
33
9
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
» защо да не се застрои ¬итоша, с километри ли да ходим пеш и да н€ма къде да се скрие човек от дъжда и слънцето?
32
2
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
÷€лата схема е да започне ¬итоша да се застро€ва. ¬ —офи€ стор€т 5 етажен блок на детска площадка, ¬итоша направо им е трън в очите!
31
2
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ћифтът умишлено се унищожава за да може ¬итоша да се приватизира. ¬ јвстри€ си работ€т и по-стари лифтове на същи€ производител! “ой съществува и произвежда всички части!
30
2
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
лифтът пречи на мутрите да стро€т за това е ц€лата схема
29
0
 
8
 
! ќтговори
ƒо 27 преди 1 месец
јвстрийската фирма производител ша направи частите.....стига да има кой да ги плати.....
28
2
 
6
 
! ќтговори
ѕќћЌ»ћ преди 1 месец
—лед като можем да правим части за ракети и самолети и тези части да лет€т в небето и космоса всеки ден можем да правим и детайли за лифтове. ¬сичко е въпрос на желание. »маме и фирмите и хората и машините. Ќ€ма го желанието и мотиваци€та на собственниците. ÷елта както винаги е крадене и злоупотреби а не пускането на лифт който не носи никакви приходи. јко се построи нов и покрай него 10-ина хотела - тогава ще има пари. ўе се изперат още н€колко откраднати милиарда. ј с части за 1 милион - нищо.
27
0
 
3
 
! ќтговори
јлекс преди 1 месец
ƒо ѕќћЌ»ћ Ћифтът е австрийски-"ƒопелмайер".ѕроизведен е през 1983 год. ои са тези български фирми,които през 2024 год. могат да произведат необходимите части и да гарантират безопасната му експлоатаци€.Ќеслучайно производителите на лифтове се бро€т на пръстите на едната ръка.
26
11
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ћифтът ли е най- големи€т проблем на Ѕг?!
25
0
 
3
 
! ќтговори
¬ърл Ћевскар преди 1 месец
«вездичките от предни€ ми пост са придатък към курбела на вс€ко колело (
24
0
 
4
 
! ќтговори
¬ърл Ћевскар преди 1 месец
ј защо лифта закача прането по балконите ?“ам е пълна простоти€ , изпълнена от предприемачи продали на зелено .ќт —имеоново ще обикал€ш пеша или през Ѕистрица или ƒрагалевци да стигнеш до лифта . “ова е благодарение на мръсни долни леви *** .
23
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒържавата и общината ако искат да изгон€т собственика който не си поддържа лифта могат да го направ€т много лесно. јко ще си търс€т извинени€ е друг въпрос.
22
0
 
6
 
! ќтговори
ƒо помним преди 1 месец
ј защо от 2007 година тези ' много " фирми не са произвели нужните резервни части?