Korn е първият хедлайнер на Spirit of Burgas 2012

Solar Summer става част от морския фестивал, Армин идва отново
Обновена: 21 апр 2012 12:28 | 15 мар 2012 15:03,
29
Korn е първият хедлайнер на Spirit of Burgas 2012
Водещият Део, кметът на Бургас Димитър Николов и новият изпълнителен директор на фестивала Стефан Еленков. Снимка: Dnes.bg

Една от революционните групи в рока - Korn, е първото голямо име, което ще стане част от юбилейното, пето издание на Spirit of Burgas 2012. Събитието ще се проведе от 3 до 5 август.

Това обявиха организаторите на специална пресконференция, на която бе представен екипа, на нея присъства и кметът на Бургас Димитър Николов.

Korn ще се качат на главната сцена в последния ден на фестивала, 5 август, в който акцентът ще бъде поставен върху рок музиката. В първата вечер на главната сцена ще преобладава хип-хопа, а в съботния ден предимство ще има комерсиалната и за първа година поп музиката.

До две седмици ще бъдат обявени хедлайнерите и за останалите дни, като организаторите обещаха и техните имена да бъдат достатъчно интригуващи.

Една от големите новини е, че Solar Summer става част от Spirit of Burgas. Ще има обособена специална сцена, на която феновете на електронната музика ще могат да чуят най-доброто от транс, хаус и техното.

Станаха ясни имената в трите вечери. На 3 август зад пулта ще застане най-титулования DJ Армин Ван Бюрен. Вторият ден е поверен на Марк Найт, а в последния ден ще бъде легендарния Ричи Хоутин.

По-атрактивни групи, по-добра инфраструктура, по-добри удобства за феновете и артистите, качествен звук - това са част от амбициозните задачи, които са си поставили за цел на предстощото издание на феста.

Естествено, една от най-важните теми е цената на билетите, като организаторите са въвели някои нововъведения. Фестивалната зона е разделена на две части, като посетителите ще имат право да избират някоя от тях или да си купят тридневен билет за всички сцени.

В едната зона, която обхваща старата част на фестивала, тридневнияа билет струва 120 лева, като това е промоционална цена до 31 март. Другата зона е мястото, където ще се проведе Solar.

Ако някой иска да посети само тази сцена, цената за трите дни е 80 лева в периода до края на март. Неограниченият достъп ще струва 200 лева като и тази цена важи за промо периода.

Билетите са в продажба от днес, 15 март, в мрежата на Ивентим.

"Цените са наполовина в сравнение с останалите европейски фестивали, а нашата амбиция е да предложим на феновете наистина качествени групи и изпълнители. Техните хонорари, за съжаление, не се различават в зависимост от страната", обяви изпълнителният директор на фестивала Стефан Еленков.

До седмица ще станат ясни подробности и за палатковия лагер и на какви цени ще може да се настанява в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
200 лева неограничен достъп. Всяка година се разхождам с неограничен достъп. Абсолютно навсякъде. Фестивала е хубав. Единствен в България. Пробваха да направят нещо подобно в Родопите, но не се получи. Освен това Корн са първи в първата вечер. Отделно има сцени за джаз хип хоп техно рок метал. Има от всичко за всички. Събитието е невероятно. Има само един проблем. Много е шумно вечер. Три дена не мога да спя.... от музика хора коли и тълпи.
22
0
 
6
 
! Отговори
teddytuu преди 12 години
хахах Ограничени и Смотани комплексари. Това , че няма да излезе да грачи някоя чалгарка много ви натъжава. Всеки си има определен стил на музиката. Това, че на повечето от вас не им допадат личностите,които ще присъстват не означава , че са "зле" или "времето им е изминало". Що не вземете да МЛЪКНЕТЕ !!!!
21
2
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Не знам що го взимаш толко лично. За мен групи са Фейт ноу мор, Пърл джем, Алис ин чейнс и много други, но Корн морн и Годсмак не разбирам кво толко въздишате по тях, това са групи за тийн *** без особен потенциал. Корн имаха няколко добри албума през 90-те и дотам..а иначе нищо лично относно фестивала, евала че се правят такива неща, щото аман от чалга и простотия.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За всички хейтъри на KОЯН :8--------
19
0
 
12
 
! Отговори
виготура преди 12 години
Едно хубаво събитие, което събира хората да се забавляват, не може да не бъде оплюто от бедния, ***, комплексиран, чалгазиран, и безмозъчен ***.Аз не слушам такава музика, но се радвам на такива събития, които правят живота по-шарен.
18
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хайде сега всички *** и клошари в Бургас!
17
1
 
7
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Каквото и на казвате - най-добрия град за живеене с най-готиния фестивал в България,понеже е с най-разнообразната музика за 3 дни.
16
0
 
4
 
! Отговори
Горо Дордатъ преди 12 години
Таааам смеееееее!!!
15
3
 
7
 
! Отговори
Иво преди 12 години
НАЙ-ДОБРИЯ DJ ARMIN VAN BUUREN
14
2
 
9
 
! Отговори
varg преди 12 години
8 септември 2005 година Koяn 20 ч. зала Фестивална.Един незабравим ден в моя живот.
13
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато Корн идваха в София преди 6-7 години, тогава беше голяма работа. Сега не бих отишъл да ги гледам.
12
2
 
21
 
! Отговори
мазало преди 12 години
Незнам кои артисти трябва да поканят, за да се получи лудницата която беше с Prodigy (best live act ever)
11
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Корн им мина времето, бяха яки, когато бях на 16...а това беше доста отдавна, изчерпаха се и правят вече само бози...
10
0
 
25
 
! Отговори
бг фен преди 12 години
Хайде,Спирит 2012,чакаме те :)
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Манджа с грозде.
8
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арман Ван Брюлен... отвратно направо.
7
2
 
19
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Ти кво искаш бе , 3 дни , 2 фестивала неограничен достъп колко да е? Повечето групи които идват за 2-3 часа шоу им струва 200 лв билета
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що на сайта им нищо не пише по тоя въпрос?!?
5
6
 
11
 
! Отговори
botzko преди 12 години
*** - 200 lv. promotzia - tapanare
4
9
 
10
 
! Отговори
днб фен преди 12 години
Поканете пак ел ти джей бе.. кво ми ги каните тия комерси ричито и армин.. аман.....