Холандия прегази и Франция и се класира за четвъртфиналите

"Лалетата" победиха с 4:1. Головете вкараха Кайт, Ван Перси, Робен и Снайдер. За Франция се отчете Тиери Анри
14 юни 2008 13:46,
8
Холандия прегази и Франция и се класира за четвъртфиналите
Холандия вече са четвърт финалисти. Снимка: БГНЕС

Холандия размаза още от сочените за фаворити отбори в ЕВРО 2008 и след категоричната победа с 4:1 над Франция се класира за четвъртфиналите на турнира.

Дирк Кайт откри резултата с гол още в 10-та минута. След почивката двете резерви Аржен Робен и Робин Ван Перси вкараха два гола. Тиери Анри върна надеждите на Франция, но само за кратко. В последната минута Уесли Снайдер оформи разгромната победа.

Така "Лалетата" са недостижиим на първото място в групата с 6 точки. В последния си мач срещу Румъния те ще влязат в ролята на арбитри кой от останалите три отбора от "Групата на Смърта" да продължи напред.

При победа на Румъния над Холандия Италия и Франция ще бъдат аут от първенството независимо от изхода на мача помежду им.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
17
 
! Отговори
x преди 15 години
Vsashtnost nito frantsuzina nito germanetsa,sashto i anglichanina ne obichat bulgarina.Ne obichat Iztochno-evropeetsa.Butat armenskiq genotsid,za da zaangajirat Turtsiq,za da ne se sbliji s Balkanskite strani.I donqkade uspqvat.Pomislete si samo,kakvo e na BG ot armenskiqt problem
6
0
 
17
 
! Отговори
запалянко преди 15 години
Когато станаха световни шампиони 1998 год. французите ни обвиниха,че не достатъчно сме се радвали за тях.Ако отпаднат сега ще ни обвинят,че не сме плакали достатъчно.Може да се каже,че след 17 ноември 1993 год. имаме още един непримирим враг в Европа.
5
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Голям кеф ще е Холандия да падне от Румъния (и без друго холандците са недостижими на първото място), тогава Италия и Франция ще са аут, независимо как ще завършат помежду си.
4
0
 
17
 
! Отговори
ala bala преди 15 години
казва се ариен робен, не аржен...малко пък се поинтересувийте как се произнаст чуждите имена!
3
0
 
17
 
! Отговори
x преди 15 години
Nolandiq-Turtsiq,tova e finala na Evropeiskoto
2
0
 
17
 
! Отговори
Cenitel na istinskiy преди 15 години
HOLANDIYA ALE ALEEEE ALE ALEEEE ALE ALEEEEE
1
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Въй, въй, въй!!! ПОСРАМИХТЕ СЕ ПРЕД ФУТБОЛНИТЕ ФЕНОВЕ! Как може да публикувате статиите на следващия ден, 15 часа по късно??