Футболните ни "лъвове" изпускат 8 млн. евро

Всеки от финалистите в Полша и Украйна догодина ще получи сумата
Обновена: 18 юни 2011 09:59 | 18 юни 2011 09:58,
11
Футболните ни "лъвове" изпускат 8 млн. евро
Снимка: Булфото

Националите ни ще се разминат с 8 млн. евро, след като на практика загубиха шансове за Евро 2012. Всеки от финалистите на първенството в Полша и Украйна догодина ще получи въпросната сума само за класирането си, реши УЕФА.

Общият награден фонд е 196 млн. евро. За равен в груповата фаза по време на финалите е предвиден бонус от 500 000 евро. Победата е оценена на 1 млн. 1/4-финалистите ще получат по 2 млн., 1/2-финалистите по 3 млн., а премията за шампиона е 7,5 млн. евро.

Жребият за плейофите, които ще определят последните участници, ще се тегли на 13 октомври в Краков (Пол), а за финалната фаза на европейското първенство церемонията ще бъде на 2 декември 2011 г. в Националния дворец на изкуствата в Киев (Укр).

Борислав Михайлов пък оглави комисията по футзал в УЕФА. Това стана на заседание на Изпълкома на европейската централа в четвъртък. Освен това шефът на БФС ще е и първи зам.-председател на Футболната комисия.

Вицепрезидентът Йордан Лечков беше приет в Комисията за развитие и техническа подкрепа.

Атанас Фурнаджиев влезе в Комисията по маркетинг, Михаил Касабов - в Комисията по програмата "Хеттрик", а изп. директор на БФС Борислав Попов вече е член на Правната комисия. Адвокат Ивайло Ивков пък ще продължи да работи в Апелативната комисия.

Още спортни новини от Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Ша врътнат една контролка с некой от участниците и ша ги избият от залозите - я 4 дузпи , я некоя палачинка - не ги мислете!Абе що не направим Коко Динев президент на БФС - ще падне един благодат...
10
0
 
6
 
! Отговори
пешо преди 12 години
какви "лъвове", бе това са просто ***! футболните ни ***!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е :) от толкова чалга им излзна от пилешките моъци тази дребна сумичка. А колко фолк диви можеха да хванат! От гледна точка на запалянко смятам, че е по добре дето ще прекарат световното в чалготеките, защото няма да се излагаме. Стига с тези лъвове! Срам за животните е!
8
0
 
10
 
! Отговори
Def преди 12 години
Боби перуката вън от БФС, да се направят едни честни избори и да започват да работят че изоставането от останалите държави е вече огромно. А и държавата е крайно време да започне да разбива тия схеми с уредени мачове. Аман от пишман "бизнесмени" , които се навъдиха в футбола в Бг.
7
0
 
9
 
! Отговори
РАД преди 12 години
Все ще се намери някой анонимник като номер 4,дето ще намери за всяко нещо да хленчи.Ами като са малко 8 млн. евро,що не се бръкнеш да ги извадиш?
6
4
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
На нашите не им трябват пари, те си имат достатъчно. Я питайте Митко колко кинти взима от рекламата на една банка.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не, те да взимат пари... На нас трябва да дават пари за да ги гледаме и пак няма да искаме.. !
4
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То пък големите пари 8 милиона евро.Даже зе един нов стодион с 15 000 места не стигат.Само за заплати на БФС за 1 година.
3
5
 
3
 
! Отговори
идиот преди 12 години
"футзал" Някой да превежда!?!
2
0
 
32
 
! Отговори
днес.бг браво преди 12 години
днес.бг браво, имате прогрес! "лъвове" вече го изписвате както трябва - в кавички.
1
0
 
39
 
! Отговори
"лъвове" преди 12 години
Това е една добра новина! Никакви пари за българския футбол и БФС! Перуката и сливенския *** в затвора а БФС да се закрие, "немедленно"! Казах!