Фетел мина победоносно и през Валенсия

Световният шампион спечели Гран При на Европа пред местния любимец Алонсо
26 юни 2011 17:09, Красимир Ангелов
18
Фетел мина победоносно и през Валенсия
Снимка: БТА

Световният шампион във Формула 1 Себастиян Фетел уверено върви към защита на титлата си. Германецът спечели Гран При на Европа на пистата във Валенсия.

Това бе шеста победа от 8 състезания от началото на сезона за пилота на Ред Бул, с което той още увеличи преднината си на върха на класирането.

Втори в състезанието завърши Фернандо Алонсо, с което донесе частична радост за местните фенове. Трети пък завърши втория пилот на Ред Бул Марк Уебър.

Пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън завършиха съответно на 4-то и 6-то място и това още повече допринесе за увеличаване на преднината на Фетел.

След сегашната си победа той вече има 77 точки аванс пред съотборника си Марк Уебър и Дженсън Бътън. Това означава, че дори и да отпадне в три поредни състезания, той все още ще е на първо място.

Все пак до края на сезона остава още много, тъй в календара има цели 19 състезания.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В тъпанарската телевизия 7,коментаторите и водещия са пристрастни и гнусни зле прикрити "фераристи".толкоз негативизъм и злоба към другите отбори и такива хвалби за червената щайга на Алонсо и Маса,тачак ти става сладникаво - лигаво от тъпите им коментари.Бог да го прости бате Ричи.Няма вече да се роди компетентен познавачипрофесионален, безпристрастен коментатор,като него.
17
2
 
2
 
! Отговори
арсенал преди 12 години
боже нито хамилтън нито бътън ще успеят да го стигнат.ще спечели титлата 4 състезания преди края на формула 1
16
4
 
1
 
! Отговори
СЛАБО преди 12 години
ФЕТЕЛ ВСЕКИ *** КАТО НЯКОЙ ГО ПРИТИСНЕ И ПРАВИ ГРЕШКИ, АКО НЕ СТАРТИРА ОТ ПОЛ ПОЗИЦИЯ НЯМА ДА ИМА 1 ПОДИУМ, ПРОСТО КОЛАТА Е МНООООГО ПО ДОБРА ОТ ДРУГИТЕ, ДОКАЗВА ГИ И ТОВА ЧЕ НЕДЪГАВИЯ УЕБЪР ИМА САМО 2 И 3-ТИ МЕСТА
15
2
 
4
 
! Отговори
Манфред фон Браухич преди 12 години
Браво Себастиан !!!Deutschland uber alles !!!
14
1
 
1
 
! Отговори
AK-47 преди 12 години
браво и честито на Фетел.Сега ще разберем колко добър пилот е като влезе в сила забраната на болидите им от следващото съзтезание.ТОгава ще си проличи кой какъв е.
13
1
 
6
 
! Отговори
Гацко преди 12 години
Вярно е, че пистата е по градските улици, даже миналата седмица карахме с един приятел пред трибуните с една мазда :) Те всички улици на Валенсия са перфектни, както и всичко останало в този град.
12
2
 
4
 
! Отговори
Пепси преди 12 години
Еми като автомобилните фирми не могат да направят бърза кола, Ред Бул ли им е виновен? Да пийнат по един Ред Бул да има дойде темпото бе :)
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПИСТАТА В ВАЛЕНСИЯ Е НАЙ-ОБИКНОВЕНА УЛИЦА ПО КОЯТО СЕ ДВИЖАТ КОЛИ, АВТОБУСИ И МОТОРИ...ТЯ Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА AVENIDA "DEL PUERTO" ... А , АКО ПУСНЕМ ПО НАШИТЕ ГРАДСКИ ПЪТИЩА КОЛИ НА F1 , КАКВО ЩЕ СТАНЕ ???
10
2
 
10
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
Не знам дали знаете, но днешното състезание бе първото в историята на Формула1, в което абсолютно всички автомобили финишираха ;)
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Веднъж да... ама тогава се блъсна в М. Уебър
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като ти е скучно не го гледай
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do Toprealizator:Е какво да прави момчето, като другите не могат да го конкурират :) Освен да спре на някой завой и да ги чака другите да го настигнат малко :)Колата е много добра, а и той е добър пилот.
6
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Формулата отдавна умря, чакам съвсем скоро да въведат еърбеци в колите.
5
12
 
8
 
! Отговори
Зрител преди 12 години
Не можах да гледам формула, понеже ***!
4
18
 
10
 
! Отговори
Toprealizator преди 12 години
Za men tova e nai-sku4nia svetoven shampion za vsi4ki vremena! Vsi4kite mu pobedi sa sled start ot Pole Position , natrupvane na prednina pred ostanalite i ...pobeda. Za koeto estestveno es iska maistorlyk, ama nqkoi da go e vijdal vednyj da izprevarva nqkogo?
3
17
 
9
 
! Отговори
Go преди 12 години
Ъъъъ, какво е това Ред Бул? Едно време имената бяха свързани с автомобилни фирми. Сега, ако не гледаш редовно, не можеш да разбереш кой кой е. А къде са отборите на Шарк, Питбул и Пепсииии?
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимка преди 12 години
Go,go,go,Sebastian!!!!!!!
1
9
 
22
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
Браво, най-сетне да стана от телевизора !!!Браво, Фетел !Върна си го за предния път !Все така !!!