Челси ще остави "Стамфорд Бридж" в историята

В момента се търси терен за нов стадион в западен Лондон
Обновена: 4 окт 2011 09:21 | 4 окт 2011 08:50,
10
Челси ще остави "Стамфорд Бридж" в историята
Снимка: Архив, Reuters

Челси иска да купи обратно терена и трибуните на "Стамфорд Бридж", за да може легално да потърси свой нов дом и да напусне терена, който обитава от 106 години. Президентът на клуба Брус Бък призна, че "сините" се състезават с Куинс Парк Рейнджърс, който също търси терен в западен Лондон.

Клубът на Роман Абрамович още с идването на руснака започна да прави планове как да разшири легендарния си стадион, но това се оказа твърде скъпо и почти непосилно начинание. Бък е уверен, че много фенове ще са разочаровани, но според ръководството на Челси, това е за всеобщо добро.

"Вярваме, че има привърженици, които няма да реагират положително. Част от феновете ще кажат: "Не е наложително Челси да се мести и не искаме Челси да се мести." Но като бизнес ние трябва да сме готови, ако нещо добро излезе на пътя ни."

"В следващите няколко седмици ще разговаряме с акционерите и ще опитаме да го направим", категоричен е Бък.

Любопитното в случая е, че Челси трябва да премине през един сложен етап, докато успее да си утъпче път за напускане. Както е известно, колосалните ремонти на "Стамфорд Бридж" през 80-те вкараха "сините" в брутална финансова криза, от която клубът се спаси на косъм, но не и след като вече бе продал терена и трибуните на стадиона.

Годината бе 1993, а най-ключовата част от стадиона е собственост на т.нар. "Собственици на терена на Челси". Сега същата тази група, която наброява 12 000 души и притежава 15 000 акции на стойност 100 паунда всяка, трябва да се съгласи да продаде своя дял.

Това на практика означава, че лондончани ще трябва да платят 1 500 000 паунда само, за да купят обратно "Стамфорд Бридж". А това ще бъде основната на евентуално преместване.

Проблемът с търсенето на проблем далеч не е част само от ежедневието на Челси. Клубът се оглежда за терени в Ърлс Коурт, Уайт Сити и Батърсий, но в момента преговори не са започнати.

Същевременно Брус Бък е категоричен, че няма вариант за съвместно стопанисване на стадион с друг клуб: "Уайт Сити е естествен вариант за нас. Четох, че Фулъм и КПР обмислят да делят стадиона. Ние не сме го обмисляли и със сигурност г-н Абрамович не го интересува", категоричен е Бък.

Рон Гурлей пък призна, че клубът вече е хвърлил 700 000 паунда в търсене на начин за разширяване на трибуните: "Не бих казал, че сме се отказали, но след пет или шест години изследване се съмняваме, че може да има вариант, който да струва в рамките на разумното."

Още спортни новини четете в Gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
cfc преди 12 години
Gogo2(qvno i dvoinik ima6) ,4e si prost go razbrahme,4e si 4orbar sa6to.Mai nqmam pove4e samneniq otnosno KPD-to ti.Skoro takiva pobedi nqma da vidi6,zaluhav ;) A mama kaza,4e rovi6 v kofite jaleiki po partiqta i otbora i,muhahahah
9
3
 
1
 
! Отговори
gogo2 преди 12 години
Хаха, аз когато гледах победите на ЦСКА над Байерн и Ливърпул ти си бил заврян в нечия скоростна кутия все още. А дали е била на баша ти или някой друг чичко - питай мама.
8
3
 
2
 
! Отговори
Бай Владо преди 12 години
Телетата умират от яд, че игрището им е завряно в някакъв краен софийски квартал известен най-вече с ЖП гарата си и призовават към разрушаване на "Българска Армия", някогашният "Атлетик Парк".
7
1
 
5
 
! Отговори
cfc преди 12 години
gogo looserpool v poslednite 20 godini ima to4no edna golqma NULA titli na Anfliq,za razlika ot CHELSEA!Te cska i te ima pobedi predi 40 godini nad nqkoi t.nar. grandove,ama ti gledal li si gi?!Gledai v momenta kakvo se slu4va i koi otbor kak stoi v dne6no vreme,na stari lavri si jiveqt samo ot4aqnite.Kakto se kazva MAKING HISTORY,NOT RELIVING IT!!!!!!!!!!!
6
6
 
5
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Чесли - измислено отборче, борещо се допреди да дойде руския мафиот с отбори, като Уимбълдън, КПР и Палас. Не могат да се сравняват с със съседите си от северен Лондон, да не говорим за величия, като Форест, Ливърпул, Селтик, Рейнджърс или други извън Албиона.
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е ЦСКА да разкара жалкото си стадионче от центъра на Борисовата градина. Предградия - бол.
4
3
 
25
 
! Отговори
ivan преди 12 години
"Проблемът с търсенето на проблем далеч не е част само от ежедневието на Челси."Днес бг вие сте легенди заклевам се!!! :))))
3
8
 
13
 
! Отговори
CFC преди 12 години
VSI4KI *** OTBORI SI RAZ6IRIHA STADIONITE,VREME I GRANDA OT STOLICATA DA GO NAPRAVI.USPEH blues!!!
2
10
 
15
 
! Отговори
;) преди 12 години
Време е и чорбарите да освободят военния стадион. Войската отдавна ги е изгонила от плановете си. Да си правят стадиона в Панчарево.
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Чукотка има много терен. Чукча покаже. Чукча знае къде най-хубаво терен.