България с първа титла в професионалния бокс

Кубрат Пулев стана шампион в тежка категория на IFB
Обновена: 23 окт 2011 11:19 | 23 окт 2011 07:50,
69
България с първа титла в професионалния бокс
Кубрат Пулев (вдясно), Петър Лесов, Борис Георгиев (вляво). Снимка: Архив, Булфото

България вече има първия си световен шампион в професионалния бокс. Това е Кубрат Пулев, който спечели титлата в тежка категория на Международната Боксова Федерация - IFB.

Кобрата спечели мача за титлата срещу американеца Травис Уокър. Съперникът на Пулев е на 32 години и има 38 победи срещу 7 загуби.

Нашият боксьор имаше преимущество през целия двубой, въпреки че по средата получи аркада. Накрая резултатът от 119:109 показа категоричното му превъздходство.

Още по темата

Това бе първи 12-рундов двубой в кариерата на Пулев, но издържливостта му не се оказа проблем. След този мач балансът на Пулев е 14-0, като 6 от победите са с нокаут.

Още спортни новини четете в gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
41 до феликс 54 преди 12 години
Нали обясних в 45...Постижението си е ок.Ставаше дума, че не можем много друго така, както боя и производните му. Не си ли забелязал?
55
0
 
2
 
! Отговори
vip преди 12 години
честито Българи, и браво на Кубрат Пулев който прославя България, Пожелавам му да ги мачка наред своите съперници. Това е една голяма крачка за професионалния бокс. :)
54
0
 
4
 
! Отговори
р100 преди 12 години
Браво Кубрат!Честита световна титла! С всеки изминал мач доказваш на света, че знаеш и можеш да побеждаваш. Продължавай в същия дух и не спирай да ги наказваш на ринга. Желая ти много успех и много много титли. "България вече има първия си световен шампион в професионалния бокс."Пожелавам му още много успехи.
53
0
 
6
 
! Отговори
градско момиче преди 12 години
Браво на теб, Кубрат! Страхотен си!!! Много се радвам, че те има и че вече си номер едно там, където отдавна ти беше мястото. Следя кариерата ти и не мисля, че скоро някой може да те победи! Само така, само напред и само нагоре! Поздравления!!! Пази се, че искаме още победи! Блаогдаря ти за удоволствието, чистата игра, самочувствието и силата ти! Успех!
52
0
 
8
 
! Отговори
ПАРОДИЯ преди 12 години
Не мога да повярвам какви некомпетентни коментари чета, познавам Кобрата и брат му , от много време, за да се стиге до такава титла, малцина са отворени на какви тренировки, хранителни режими, и на какви ли още лишения са подложени. Плюя в лицата на тези лицемери които не уважават труда на другите, и на тези които плюят срещу скапаната ни държавичка, ЕЙ СЕЛЯНИНУ ОДИ..., КОПАЙ И УРИ, ОТ РАННА СУТРИН ДО КЪСНИ ДОБИ, и не пиши там където не разбираш нищо.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Кубрат. Страхотен мач. Сила, тактика , издържливост. Накрая дори ми стана жал за ***.
50
0
 
4
 
! Отговори
Стоянчо преди 12 години
Браво на шампиона! Това е голям успех за България!Малко кофти че пробива едва на стари години, след 4-5 години ще се пенсионира. Но по-добре късно от колкото никога.
49
2
 
6
 
! Отговори
феликс до 41 преди 12 години
Ако някой българи са бедни и нещастни, то е заради такива като тебе дето само знаят да завиждат и да плюят.Как на това спортно достижение се намират негативни реакций не мога да разбера!Всеки друг народ - руснаци, немци биха се гордели , ама не.... ние сме такива аристократи си е ;%:? лелината на припек.
48
1
 
8
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Явно и от теб няма да стане филолог и затова по-добре ни спести неграмотното си мнение. И понеже няма да се сетиш за какво става въпрос, ти обяснявам - пише се боксьор. Да не говорим,че изобщо не си чувал за запетайки.
47
7
 
10
 
! Отговори
аспарух преди 12 години
браво време беше да спечели профи купа,няма значение че е *** селянин то боксиор учен не съм видел до сега но въпреки сичко браво дано и за напред ни радва с купи...
46
2
 
28
 
! Отговори
УЛС преди 12 години
БРАВО НА КУБРАТ, БЪЛГАРСКИЯТ ХАН
45
0
 
19
 
! Отговори
martinsski преди 12 години
Страхотна новина :) Дано по често да се чува името на Пулев занапред. Явно се развива в правилната посока и само времето ще покаже докъде може да стигне. Спомням си че в едно интервю беше казал , че иска да се бие с някой от братята Кличко. Е това беше първата стъпка към осъществяването на това негово желание. Дано наистина успее да стигне до бой с украинците. Ще бъде страхотно :) Мачкай Кобра , България е с теб :)
44
0
 
25
 
! Отговори
ОХУ БОХУ преди 12 години
Гордеем се с теб Кубрате
43
1
 
29
 
! Отговори
sev преди 12 години
Голям боксьор е Кубрат,българин, с който може да се гордеем.
42
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
44-много си ***...той и брат му,носят едни от най Българските имена.....
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на пича,,,преди време ми се струваше фарфала,но...радвам се че съм сгрешил!!!
40
14
 
6
 
! Отговори
41 до 42,3,4 преди 12 години
Ама аз не казвам, че не е постижение.Аз казвам, че българете са традиционно добри единствено в насилието. Което обяснява защо са толкова бедни и нещастни.Сега вдена ли?
39
0
 
31
 
! Отговори
Tochniq преди 12 години
БРАВО!!!! Да е жив и здрав и само успехи му желая!!! Аз лично също обичам бокса и гледам да го съчетавам с тежестите. Определено Кубрат е постигнал това с много труд и тренировки! Да му е честита титлата!!!
38
44
 
2
 
! Отговори
ardo преди 12 години
Прокопсали сме от разни *** спортисти с ***-турско-помашки произход, които попълват редиците на мутрите! Много важно, че спечелил - да върви да работи нещо смислено, щото такива като тях, по-никакъв начин не ме представят, освен че ги храниме!
37
2
 
28
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
рушат . В националният отбор по бокс им плащат /ако изобщо им платят / по 200 лв. на месец , като им се изплащат веднъж на шест месеца . Не коментирам хотела , в който бяха навряли световните шампионки по художествена гимнастика .Смятай какви чудеса трябва да правят за да се докажат и пак се намира някой , като теб да ги плюе. Ако сам не се уважаваш , няма кой. Ти винаги ще си останеш празноглавия балканец , докато тези хора поне правят нещо за страната си .