Бербатов е стрелец №9 в света за XXI век

Българинът е вкарал 72 гола за България, Байер, Тотнъм и Ман Юнайтед
6 мар 2012 19:11, Георги Пешев
45
Бербатов е стрелец №9 в света за XXI век

Димитър Бербатов е голмайстор №9 на ХХI век в света, сочи класация на Световната федерация по футболна история и статистика (IFFHS).

Във въпросната ранглиста се взимат под внимание попаденията на футболистите в приятелските и официалните мачове на националните отбори, както и головете, реализирани само в евротурнирите на клубно ниво.

Бербатов има общо 72 гола с фланелката на националния отбор на България, както и в евротурнирите с Байер Леверкузен, Тотнъм и Манчестър Юнайтед в периода 2001-2011. Цели 46 от головете на Митко са за "лъвовете".

На първо място е таранът на Кот Д'Ивоар Дидие Дрогба, вкарал общо 92 гола за страната си, Олимпик Марсилия и Челси. Точно 50 от попаденията на африканеца са с националната фланелка.

На второ място остава Мирослав Клозе с 88 гола, а на престижното трето място с един гол по-малко се нарежда Рууд ван Нистелрой.

Топ 10 се допълва от Тиери Анри, Самуел Ето'о, Давид Вия, Раул, Флавио да Силва Амадо и Андрий Шевченко.

Вижте в Gol.bg цялата класация

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ako ne se sabudi s tova 6te si ostane.
37
0
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
един българин е носител на "златната топка"- Христо Стоичков ! един е носител на " златната обувка " ЖЕКОВ !НАЙ-ДОБРИЯТ НАПАДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ Е ТОДОР ДИЕВ ! Комсомолци , учете се от тези личности за да ви споменаваме и в бъдеще . За сега , имаме блатни футболери !
36
0
 
5
 
! Отговори
Фен голем преди 12 години
Бербо е голем футбалер. Само Ицо Стоичков бе по-голям от него.
35
1
 
3
 
! Отговори
ввв преди 12 години
Ей много са смешни тези с коментар от рода "на резервната скамейка си стои", "не го включват вече в отбора" това да не е негово решение бе *** - има си треньор и той си решава! Това не е индивидуална игра - Алекс Фъргюсън сам си реди отбора и никой не може да каже защо не пуска или пуска дадени играчи да играят! Ако можехте да кажете защо - смешници такива - щяхте може би вие да сте начело на някой отбор! Бербатов е достатъчно добър за Съра щом го държи в отбора, но не е добър за вас явно!
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Българинът е вкарал 72 гола за България, Байер, Тотнъм и Ман Юнайтед"Че е вкарал вкарал е, но вижте за кои отбори е играл.Все пак друго си е да играеш за леWCки, Рен и Самсунспор.
33
6
 
1
 
! Отговори
стига преди 12 години
сте го класирвали тук и там. Единствената класация е за това от колко време търка резервната скамейка на МЮ и не само това, ама и от колко време не е включван в отбора. Нема друг такъв футболист в света да гледа мачовете на отбора си от близо. Немааа, айде със здраве!
32
2
 
3
 
! Отговори
хъм преди 12 години
До 36: Я ми напомни кои бяха Левски...
31
1
 
2
 
! Отговори
do komentar 36 преди 12 години
q mi napomni kakvo e tova levski ,yade li se pie li se e*e li se ,koy v toya svyat e chuval za feka krava vie ste po izvestni kato evroidioti
30
2
 
2
 
! Отговори
Varnenec преди 12 години
Berba President !Bravo Berba... keep walking - scoring :))
29
7
 
1
 
! Отговори
мда преди 12 години
я, ми напомнете, колко гола е вкарал бербатов на левски?
28
3
 
7
 
! Отговори
до N1 преди 12 години
братле,не забравяй,че в България живеят страшно много хора,които се водят Българи само по паспорт.е.и им майката на тия ***.Бербо е велик.след Зидан,няма такъв като него,по целия свят.да ни е жив и здрав и да ни радва още много години:)
27
1
 
8
 
! Отговори
N1 преди 12 години
на всички хейтъри, не съм футболен фен на нито един отбор, но гледам Ман Юнайтед, Астън вила и Болтън, не защото завиждам, се самосъжалявам или обвинявам други за това, че аз съм неудачник и (не) успехите на нашите момчета ме карат да се чувствам по малко мизерен, а защото се радвам на успехите на таланта на тези момчета и красотата на самата игра. Който не се чувства положително след техните срещи( тези в които играят за съжаление) да цъкнат на Планета и да намерят това, което им трябва
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала!
25
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 12 години
27 - тия дето плюят не са Българи, а лефскари. Известно е, че над 50% от феновете на това отборче са от малцинствата, особено от мангалското.Такива като 11 вече са малцинство в собствената си агитка.
24
0
 
9
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ПРЕЗ 2010 година Бербатов беше на 7-мо място в класацията на Световната федерация по футболна история и статистика с 71 гола. Начинът на подреждане на ранглистата беше същия. Тогава класацията се наричаше Голмайстор за първото десетилетие на ХХ век. Трябва да се радваме, защото все по-рядко българин влиза в световни класации. Не ми се говори за българите, класирани на призиви места за фалшифициране на валута и паспорти, за източване на банкомати с фалшиви карти, за пренасяне на кокаин и т.н.
23
0
 
21
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Наистина ли българина е толкова злобен?!? Може ли всички, които са признати от цял свят да са толкова плюти от сънародниците си? Има ли ЛИЧНОСТ, неоплюта от НАС - от всички нас? Що за племе сме? Не се борим с външния агресор, а се самоизяждаме. Затова от 1300 г. половината са под чуждо владичество. "Сини", "Зелени", "Червени",...сега Бойко.... все има кого да плюем! Не търсим сметка на *** , а Бегбатов, Стоичков.......
22
29
 
3
 
! Отговори
Пъзел преди 12 години
Бербо е стрелец 9 в света за XXI век И предател и родоотстъпник ном 2 - след кюрда стойчков Както виждаме Демир Бербатоглу (Митко Пейката) НЕ заема нито едно ПЪРВО място !
21
5
 
10
 
! Отговори
do kukla berbi преди 12 години
А Гонзо има ли го в класацията? Я кажи!Представям си Гонзо ако беше девети в тази класация какво ли щеше да кажеш.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българина по-принцип е компалексирамо същество ... а спортните журналисти са особено комплексирани.все чакат с трепет в очите кой чужденец какво ще каже за нас ...
19
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, Бербо! Когато цифрите говорят и боговоете мълчат!