Гришо с победа в Монте Карло

Най-добрият ни тенесист надделя над Тома Друе в два сета
15 апр 2012 16:05,
23
Гришо с победа в Монте Карло
Григор Димитров. Снимка: архив Булфото

Най-добрият ни тенисист в момента - Григор Димитров, започна с убедителна победа кампанията си в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло с общ награден фонд 2 427 975 евро.

В среща от първия квалификационен кръг на надпреварата, Гришо срази с 2:0 сета представителя на домакините Тома Друе, в отделните части 6/1, 6/3.

Двубоят на българина бе предвиден за вчерашната програма, но продължителен дъжд над Монте Карло не позволи на повечето двубои да се проведат и трябваше да бъдат пренасочени за днес.

Въпреки 24-часовото забавяне, Димитров не загуби нужната концентрация и започна ударно днешната среща, като след ранен пробив набързо си осигури комфортна преднина от 3/0.

Последва сравнително стабилен сервис гейм за Друе, но след това хасковлията отново пое изцяло инициативата и след нова серия от три поредни гейма затвори първата част с респектиращото 6/1.

Картината на корта не се промени особено и във втория сет, като известна интрига имаше само до 2/2, след което Димитров с лекота стигна до 5/2 и въпреки че пропусна първия си опит, в който сервираше за мача в осмия гейм, в деветия не сбърка и след нов пробив стигна до крайното 6/3.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
8
 
23
 
! Отговори
123 преди 12 години
МАЧКАЙ ГРИШОООО!