Малката Кобра мачка в Турция, Памперса взе квота за Лондон

Тервел Пулев се класира за 1/2-финалите на олимпийската квалификация по бокс
Обновена: 20 апр 2012 10:52 | 20 апр 2012 10:51, Георги Пешев
4
Малката Кобра мачка в Турция, Памперса взе квота за Лондон
Снимка: Булфото

Тервел Пулев се класира за 1/2-финалите на олимпийската квалификация по бокс в Трабзон. Малката Кобра (91 кг) надви и във втория си мач, след като се справи с Уорън Байстър (Вбр) с убедителното 19:5.

Предстои му среща с Марко Галич (Хър). За да вземе заветната виза за Лондон националът трябва да спечели турнира. Квота за Игрите успя да си осигури Александър Александров (49).

Памперса, както е известен боксьорът, разби с 12:4 Валери Крима (Молд) и се класира за полуфиналите на олимпийската квалификация в Трабзон (Тур).

Александров не даде никакъв шанс на молдовеца и поведе с 4:1 точки още в първия рунд. До края българинът увеличаваше преднината си. Късно във вторник Памперса отнесе със 17:12 англичанина Чарли Едуардс.

"Щастлив съм, но ще изчакам с празненството", сподели Памперса, който днес излиза на ринга в 1/2-финал с Мануел Капаи (Ит).

Същевременно голямо признание получи президентът на родната ни федерация Красимир Инински. Българинът беше избран за член на Изпълнителното бюро на Европейската боксова конфедерация.

"Срещу молдовеца Сашо показа класа. Не го остави да диша още от началото на мача. Би се майсторски, не му даде никакъв шанс".

"Беше мотивиран много, защото знаеше, че полуфиналът му носи квота. Слушаше и треньорите, и мен и показа класа", коментира Красимир Инински.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: боксТервел Пулев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Perplexity преди 12 години
Какво мачка? Пластелин, козунак, или меси рахат локуми? Памперса да не е рекламното лице на фирмата за пелени? Това реклама ли е? Объркан съм. Сякаш видях Стоичков на заглавното меню, а тук е отрязан. Ей, вземете да плащате повече на вашите студенти дето се занимават с писане и дизайн. Подозирам, че от там идва тази каша наречена новина.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано освен качествени чалгари, имаме и качествени нетакива. Но факта си е факт, нашенец печели, па макар чалгар. Адмирации за което!
2
2
 
6
 
! Отговори
:D преди 12 години
Памперса? Капутът, Тампонът....къде ли са?
1
0
 
9
 
! Отговори
б-с преди 12 години
БРАВО